1. Casa Amàlia
    Foto: Casa Amàlia Casa Amàlia
  2. Casa Amàlia
    Foto: Casa Amàlia Casa Amàlia
  • Restaurants | Catalana
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Casa Amàlia - Time Out Market Barcelona

5 de 5 estrelles

Un restaurant d'alta cuina de mercat on pots resseguir la traçabilitat de cada producte fins a la parada on va ser comprat.

Time Out Market Selected
Ricard Martín

Time Out diu

L'abusat terme cuina de mercat guanya un significat nou a Casa Amàlia: en la seva carta podreu resseguir en quina parada s'ha comprat cada ingredient! Quelcom que no significaria res, si no fos perquè fan servir el millor producte aplicat a una cuina de temporada que desborda personalitat. La història de Casa Amàlia és la d'un restaurant de tota la vida, de cuina catalana, que en la seva segona vida ha guanyat una embranzida absoluta en termes d'innovació i qualitat, amb receptes que amb pocs anys de vida ja són emblemàtiques.

I podem dir que al Port Vell, Casa Amàlia viu una tercera vida: com a restaurant de servei complet al Time Out Market, han posat tota la carn a la graella. En Sergi Suaña, un dels socis del restaurant, explica que "no perquè ara tinguem un emplaçament amb vistes al mar, significa que ens hàgim de despreocupar de la qualitat i anar en pilot automàtic, ans al contrari". Si al Mercat de la Concepció fan cuina de mercat, literalment, aquí serà de mercats. "Perquè ens abastim de la Concepció i de la Barceloneta, i a la llarga també de la Boqueria", explica. Hi trobareu una versió lleugerament escurçada de la carta del carrer Aragó, amb tots els èxits i també estructurada en Tradició i Transformació, i una carta de vins que, reduïda a 70 referències, continua sent impressionant. Ara bé, la instal·lació de cuina és molt més àmplia que la de la casa mare, i deixa al xef peruà Roberto Quispe marge per afegir influències de la gastronomia andina. Per exemple un mollete de costella ibèrica amb salsa 'anticuchera' i cilantre per sucar-hi pa o un cebiche que t'acabes a cullerades.

CARTA DE CASA AMÀLIA

Entreteniments 

Gamboom! (carpaccio de gamba amb lima i maionesa d'estragó) 

Carxofa del Prat confitada

Charlie-Bravo (musclos a la brasa amb salsa de coco i tamarinde picant)

Cloïsses Bagoong

Croqueta cremosa de pernil ibèric 100 de gla

Croqueta cremosa de txangurro

Ensaladilla russa amb ventresca de bonítol i 'piparra' 

Popeye (bunyol d'espinacs de Can Fisas i mel de bresca)

Thorpedo ('mollete' de costella de porc ibèric, salsa 'anticuchera', cacauet amb coriandre i ceba morada)

Torreznos Casa Amàlia 

Zebra de Mar (Calamar de platja, tinta, escabetx cítric, papada ibèrica de gla)

Tradició 

Arròs de muntanya (bolets, conill, bolets i botifarra del perol)

Arròs de vedella wagyu K.A5+

Arròs de cocotxes 

Canelons de la iaia Pepi (amb tres carns i beixamel)

Catavents (paella marinera amb gamba vermella, sípia km 0 i cigala) 

Coquelette a la catalana

Fricandó de rap (rap, puré de pastanaga, ametlla torrada i bolets de temporada) 

Itxaso eta mendi (paella marinera amb cocotxes de bacallà al pil-pil i sípia fresca)

La Rubia (tàrtar de filet de vaca gallega, salsa holandesa i envinagrats)

Màgia Negra 

Onyar-Merlès (paella amb figues, foie de Vilobí d'Onyar i magret d'ànec de Santa Maria de Merlès) 

Paella de verdures

Peus de ministre (peus de porc)

Rap a la velouté 

Ska-Xada-Ska-Livada (pebrot vermell, albergínia, escarola, tomàquet, romesco de festuc i llom de bacallà fumat) 

Transformació

Bacallà a la catalana

Cua de ministre (cueta de porc ibèric guisada, parmentier de patata i gírgola de castanyer)

De la mar al llobarro (cebiche de llobarro amb llet de tigre, mousse de moniato a la taronja, anís, canyella i blat de moro 'cancha')

D'O Pirineu (lletó de xai a baixa temperatura, patata, pecorino trufat i raïm) 

I love Pedroches 

La Quinta (costella de vedella Black Angus, mantega, romaní, puré de coliflor)

Panalena Mallorquina (albergínia a la brasa, sobrassada de Mallorca, panxeta ibèrica i bresca de mel)

Ruperta 4.0 (amanida de carabassa a baixa temperatura, gerds, burratina, salsa cadè de París i avellana) 

Tarrako Tosa-Mi 

Tàrtar de tonyina vermella Balfegó 

La Cirereta

Pastís de formatge amb vainilla de Madagascar, núvol de nabius i cruixent de gerds

Fior di Gelato (galeta artesanal, dues boles de gelat a triar)

Irina's Flam (flam d'ous de pagès de Calaf, nata muntada de la Granja Armengol) 

Matcha Vulcano 

Melon Cucumber Fresh Party (meló i mojito sense alcohol, sorbet de llima, escuma de poma Granny Smith, alfàbrega i cogombre) 

Pochy Pum Pum (coulnat d'almívar de llet, gelat de mascarpone) 

Recuit de drap i mel (formatge de cabra, mel i fruits secs)

Saturn

'Torrija' Casa Amàlia

Trufes Casa Amàlia 

Detalls

Adreça
Moll d'Espanya, 5, planta 2
Barcelona
08039
Horaris
Cada dia de 10 a 24 h
També t'agradarà
També t'agradarà