Inaugurat l'any 1899, Casa Guinart es va reinventar fa uns anys i ara és un dels punts de referència de la cuina catalana a la ciutat. Ubicat entre la Rambla i el Mercat de la Boqueria, aquest establiment és molt popular entre els venedors del mercat, així com entre els locals i visitants. David Moya juntament amb el xef Òscar Manresa, gran coneixedor de la Boqueria, portarà al Market el seu millor producte i la seva visió particular de la cuina catalana.
I en aquest cas, Manresa ha anat a buscar els èxits més populars de la nostra tradició, els més saborosos. Amb la base del monumental receptari 'Corpus Culinari de la Cuina Catalana', Manresa aplica el seu toc hedonista al producte selecte del mercat principal de Barcelona. "La Boqueria és el frigorífic més gran de Barcelona, i farem allò que vingui al mercat", explica. A l'estiu, cuina fresca com un bon empedrat amb un bacallà esqueixat de traca, una coca de recapte amb anxoves o un tàrtar de tomàquet pera, amb un xic de salsa perrins i bocinets de síndria. Això no impedeix que durant tot l'any hi hagi plats per sucar-hi pa. Uns bons canelons de rostit o uns calamars farcits de botifarra fan estiu, Nadal o el que calgui.
CARTA DE CASA GUINART
Entrants
Patates de la Costa Brava
Anxoves de l'Escala
Ostres del Delta de l'Ebre
Amanida de ventresca de tonyina amb tomàquet i ceba al cop de puny
Gambes a l'all cremat
Tàrtar de tomàquet pera
Coca de recapte amb anxoves
Bomba de la Barceloneta
Croquetes de pernil
Plats principals
Calamarsons fregits amb pebrots del Padrón
Pota de pop amb patata
Botifarra amb mongetes
Mandonguilles amb sípia
Fricandó de vedella
Pollastre de pagès amb escamarlans
Arròs sec de llagosta del Cap de Creus
Calamar farcit de botifarra
Bacallà fregit amb allioli i samfaina
Postres
Crema catalana
Flam amb nata
Pastís de formatge
Pa amb xocolata