Si hi ha un cuiner que venera i cuida el producte de temporada com si fos un nadó de dies, aquest és Sergi de Meià. I esclar, ha procurat que en plena temporada "el 60% de la carta porti bolets", diu. Destaca una amanida d’ànec cruixent amb iogurt, codony i bolets saltats per una banda, i envinagrats per l’altra. O caça gormanda i potent, com un rostit de lletons amb camagrocs. Micòfils, teniu dos menús de degustació boletaire: 48 € el curt (quatre plats) i 69 € el llarg (vuit). Recepta favorita de Meià? Senzilla. Un variat acabat de collir, saltat amb un xic d’oli d’oliva i un pessic de sal i julivert.
Encara que ja fa un parell de tardors que no hi ha una temporada de bolets de les bones de veritat –i cada cop n'hi haurà menys, o és que us penseu que l'octubre en xancletes surt gratis?–, la d'enguany no és de les pitjors: els bons restaurants graten on calgui per cuinar explosions de sabor tardorenc