La casa de l’Ada Parellada està a l’altura del que requereix la seva condició d’icona popular. I ella també: Semproniana va obrir el 1993, però si pensem en tota l'activitat que ha dut a terme l'Ada, ens sembla que hagués obert el 1983. Ella ha creat la figura del xef mediàtic que escriu llibres, surt a la tele i promou l'alimentació saludable mitjançant llibres i exposicions (i a diferència dels seus companys masculins, sempre és al restaurant al peu del canó). Al minut 1 de la pandèmia, oferia menús extraordinaris als sanitaris a preus de riure, i feia 'delivery' quan no podies ni anar a comprar una xinxeta. Visca l'Ada!
El 50,3% del sector de la restauració el formen dones, segons les dades proporcionades per l'Institut Nacional d'Estadística. És un fet objectiu: elles van muntar el negoci de donar menjar, i abans van fundar la cuina a seques, mentre els seus socis masculins perseguien búfals amb tapalls. Recordem alguns moments clau de la indústria del menjar a Barcelona, al capdavant dels quals hi ha sempre una dona.
NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona fet per dones