Pockets
© Maria Dias Pockets
© Maria Dias

Dues categories noves d'entrepans!

Pere Quart es va inventar el terme entrepà, fart de dir-ne 'bocata i sandvitx. I l'Erica Aspas us descobreix que ara també en diuen 'pockets' i 'crocs'.

Publicitat

Una bona manera d’explicar que una cosa que ja existeix ara és diferent, és canviar-li el nom. Va passar amb Mr. Propper i ara als entrepans els direm 'pockets' i 'crocs'. Perquè sí, són dues llesques de pa amb farcit al mig, però se’ns obre tot un univers de possibilitats.

Mossegueu-los!

  • Bar d'entrepans
El Pockets fa servir l’adjectiu tradicional fins i tot a la vaixella, que és Duralex! Recuperen guisats de tota la vida –per ara espanyols i catalans, però no es tanquen portes– en un format actualitzat. Entrepanets deliciosos a un preu terrenal. Al capdavant hi ha Nacho Bueno i Marcos González –generació Hoffman– i una xarxa de socis variats i ben relacionats. Un d’ells és en Josep Baltà, Llesca d’Or 2016 i proveïdor dels pans que serveixen. Tenen aperitius clàssics però amb un plus –les patates es pelen i es tallen a mà cada dia i la salsa és 100% casolana– i cinc 'pockets' amb farcits de temporada. Trieu el pa –clàssic, tendre, de vidre, amb espinacs o sense gluten– i els guisats: escalivada amb formatge de cabra, pollastre amb verdures, estofat de galtes de vedella amb vi negre, costelles de porc amb salsa barbacoa catalana (amb ratafia i nyora), el de calamars amb ceba i també mandonguilles amb sípia. “L’univers que es pot posar dins del pa és immens”. En Marcos ens vol veure tornar!
Quan coneixes la Natalie Jewell veus que controla el mitjà. Bregada a cuines i a aules –va ser professora al CETT i tota la seva plantilla ha sortit d'allà–, ha obert el Croc Cafe, inspirat en el 'croque-monsieur' francès –un biquini però amb beixamel i formatge gratinat– que van reformular per agradar al comensal barceloní. “El públic demanava altres coses, i també vaig veure que la cuina podia donar molt més”. Els “gastrosandvitxos” competeixen amb un bon menú de migdia, el brunch (ds. i dg., de 12 a14 h) i amb uns plats de temporada que impressionen. “Vull alimentar, no només donar menjar”, ens diu, i ho desenvolupa: “Els mini xurros no es fregeixen i l’oli de peril·la verda de la burrata ajuda a digerir els lactis”. Escoltar-la és aprendre! Tenen cinc varietats de crocs amb pans de Daniel Jordà (també per a celíacs) amb farcits tradicionals, una hamburguesa de bou, el de rosbif –boníssim!–, botifarra esparracada o un de vegetarià amb seitan i compota de poma.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat