Hem visitat cada adreça de la llista dels 50 millors restaurants en persona (moltes més d'una vegada). Ho fem d'incògnit, i reservem i paguem com qualsevol fill de veí. Ens tracten com a clients comuns (a vegades fins i tot ens donen la pitjor taula de la casa). Alguns d'aquests restaurants són icones de la restauració de Barcelona, d'altres són futurs clàssics. Ens agrada deixar que els llocs s'aposentin, tornar-hi i explorar bé la carta.
Per a què un restaurant entri a la llista dels 50 Millors, la teca ha de ser meravellosa, això és de calaix. Però volem anar més enllà. Cerquem una combinació de cuina, ambient i experiència que faci d'un lloc quelcom memorable: d'aquells que recomanes als amics que hi vagin i on no pots esperar a tornar-hi. No incloem un lloc perquè sigui innovador, o car o difícil de reservar. Sempre ha d'excel·lir en termes de sabor i valor afegit. I puntuem així:
Una estrella: No ho facis!
Dues estrelles: No n'hi ha per tant!
Tres estrelles: Bo
Quatre estrelles: Molt bo
Cinc estrelles: No t'ho perdis
També et donem una idea del preu mitjà d'un àpat per persona. Els preus en euros van així:
€: 10-12 euros o menys
€€: De 15 a 25 €
€€€: De 25 a 40 €
€€€€: Més de 50 €
La llista dels 50 Millors Restaurants s'actualitza amb regularitat, o sigui que pots estar segur que sempre serà una foto del millor de l'escena gastronòmica de Barcelona.