El tàndem culinari format per la Lena Maria Grané (de Barcelona) i en Ricky Smith (de Londres) ha consolidat amb força l'oferta de BaLó: amb un peu en el Mediterrani i l'altre en l'Atlàntic, exerceixen una creativitat tranquil·la, sense estridències, amb tècniques d'avantguarda i ingredients frescos i de temporada, per idear plats que emocionen per originalitat i sabor i també per l'esperit de la cuina francesa clàssica, aquella que cerca l'harmonia rodona en cada recepta. BaLó és una contracció de Barcelona-Londres, ni més ni menys.
Al seu restaurant de nom propi, han aparcat els menús degustació per centrar-se en els plats sencers. "El menú degustació és fantàstic, però té l'inconvenient, si vols dir-ne així, que l'has de canviar de dalt a baix sempre", explica la Lena Maria. BaLó és un restaurant jove –va obrir el 2022– però des dels seus inicis han anat creant plats "amb molta acceptació, que la gent no para de demanar, i el Market és una bona oportunitat per tornar-los a posar a taula, tot i que també hem fet plats nous", argumenta. I el més important: podreu gaudir en ració sencera de platassos que en un menú degustació us els acabeu en dues mossegades de plaer. D'aquells plats que al primer mos ja sabeu que són un gran èxit. Creieu-me: ¡d'aquests en tenen molts!
CARTA DE BaLó
Snacks
Bunyol d'anguila
Les braves de BaLó
Taula de snacks
El fish and chips de BaLó
Entrants
Ou i patata
Ou escocès amb botifarra negra
Verat curat
Roll de llamàntol
Bistec tàrtar
'Crumpet' de salmó
Principals
Raviolis de vedella
Cassola de botifarra i mongetes
Llobarro i salsa de mostassa
Broqueta de pollastre a la barbacoa
'Vacío' de vedella
Postres
Xocolata i caramel salat