Primer manament satànic: Satan representa complaença en lloc d'abstinència. Primera regla satànica: no donis la teva opinió o el teu consell a menys que te la demanin. Precepte del mag Aleister Crowley sovint acceptat pels deixebles d'Anton LaVey (formulador de les dues primeres normes): fes el que vulguis (dins d'uns límits per a LaVey, que Crowley sovint es passava pel folre).
Aquesta empanada ocultista-humanista ve a tomb per explicar el nom de Satan's Coffee Corner, cafeteria de tercera generació -les d'alts estàndards de qualitat-, que fa poc va deixar de ser un negoci incrustat -primer dins una botiga de regals, després en un taller de bicis- per ocupar una cantonada senyorial al Gòtic. Marcos Bartolomé, el propietari, és de San Millán de la Cogolla (La Rioja) i no pinta pentagrames a terra. Però és fill de torradors de cafè, i serveix un dels millors cafès de Barcelona. El lliure albir satànic s'adiu amb la seva manera de fer pedagogia del gra acabat de moldre: "Molts clients han deixat estar el sucre, la llet fresca ja és prou dolça. O potser l'expresso ja és prou dolç -afirma-. Però no vull adoctrinar-los. No m'agrada que si prenc una bona cervesa em fotin la tabarra. Tenim tota la informació del món, però només te la donarem si ens la demanes". I tenen una filosofia satànica: "Sortiràs satisfet i no et tocarem els collons", riu Marcos.
Ara és el millor moment per venir a conèixer el seu cafè, negre com l'infern i saborós com el pecat: tenen un sistema de filtratge d'aigua nou, explica Marcos, que "remineralitza l'aigua amb el pH i els alcalins que necessita específicament el nostre cafè". Aquí hi trobareu vuit cafès de Right Side Coffee, socis seus -torradors de cafè prèmium- en constant rotació, de manera que sempre tastis alguna cosa diferent.
El filtre regnaràPer cert, el cafè amb llet és una aberració? "Hi ha cafès molt cítrics que amb llet es poden tornar agres. La nostra labor és suggerir a qui pregunta. Però contra els fetitxes estranys no hi puc fer res", reflexiona. El cafè satànic és excel·lent, però mantenen les coses simples, amb cinc opcions: expresso, amb llet, tallat, americà i de filtre.
Aquí Marcos s'atura i prediu l'hegemonia de la molt menystinguda melita o mitjó dels nostres pares: "Té mala fama perquè només has de prémer un botó". Però un bon cafè de filtre, assegura, és millor que un expresso, perquè té menys oxidació, en pots beure més i té més matisos. "T'acosta a la idea real d'un cafè i no et bloqueja la llengua amb els pics de pujades i baixades de matisos d'un expresso". De pujades i baixades ell en sap: és molt reactiu a la cafeïna i s'ha d'administrar el xut en paràmetres molt calculats per evitar carrusels anímics. Ara, Satan's també serveix teca per a un esmorzar espectacular: "Tot és susceptible de menjar-se amb cafè. Recomano l'esmorzar japonès tradicional, amb arròs, truita, espinacs, sopa de miso i cafè de filtre".