Madeleine Mon Amour
Madeleine Mon Amour

Berenars: gaudir de la tarda a Barcelona

Cafeteries, bars i pastisseries que van ser fetes per passar-s'hi la tarda amb totes les temptacions dolces imaginables.

Ricard Martín
Publicitat

Les nits de dissabte es van fer per sortir a ballar, i les tardes de diumenge es van fer per sortir a berenar: bé sigueu de la cofradia del 'cupcake' o adoradors del croissant, en aquesta llista trobareu una sèrie de locals molt diferents, però ideals per passar la tarda entre xocolata i pastissos.

RECOMANAT: I si el que voleu és un bon xut de cafeïna amb garanties, aquí teniu una llista de les millors cafeteries d'especialitat de Barcelona.

  • Cafès
  • Gràcia

La Nena manté tot el que s'espera de les granges de la nostra infantesa: rajola de ceràmica, marbre, taules de marbre clar i una barra plena de delicadeses dolces, com pastissos casolans fets amb sucre moreno, croissants, ensaïmades i galetes per acompanyar la xocolata. Ah! Hem dit xocolata? Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona que elaboren la xocolata amb llet fresca, que serveixen en tasses grosses fins dir prou.

  • Cafès
  • El Raval

Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador.

Publicitat
  • Barcelona
Cafeteria Forn Mistral
Cafeteria Forn Mistral

El Forn Mistral, fundat l'any 1977, és un dels més mítics i emblemàtics de Barcelona. Aquell pa artesà, ecològic i cuit al forn de llenya, especialitats que destaquen, com la de kamut i espelta. I aquells mini-croissantets de xocolata, cruixents com una fulla per fora i una explosió untuosa per dins. I feta la oda, anem a la cafeteria: darrere del petit forn que tantes alegries ens dona, hi ha l'espai de cafeteria. S'hi entra per Torre i Amat, el carrer de darrere, i podeu tastar totes les delícies del forn (no ens oblidem dels pastissos!) acompanyades d'una bona tassa de cafè. 

  • Cafès
  • Sant Antoni
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El Cafè Cometa va aterrar a l’epicentre hipster de Sant Antoni com la nau d’abastament de la invasió moderna, i el pas del temps, lluny de desgastar-lo, l’ha reafirmat com un dels espais més interessants de Parlament. A part de la seva ubicació privilegiada –amb el Tarannà i La Donuteria al costat–, aquest local juga molt bé amb el minimalisme nòrdic, amb un desplegament de sostres alts, fusta, mobiliari casolà i llum, moltíssima llum. La cuina a la vista, una cuina antiga que recorda la de les nostres àvies, presideix l’espai principal, que s’obre al carrer amb un finestral oxigenant. L’atmosfera és relaxada, i el públic, modern, jove i calmat. No és estrany, el Cometa és un centre de desintoxicació infal·lible quan heu tingut sobredosi d’oficina: un suc natural, llimonada de la casa o una infusió, si esteu tous; un pastís casolà o un dels seus magnífics sandvitxos, si la gana pessiga; un gintònic per fer-ho baixar tot. Qualsevol hora del dia és bona per visitar el Cometa, un espai que ha aconseguit sobreviure a la febre moderneta de Sant Antoni i no morir d’èxit.

Publicitat
L'Epicerie
L'Epicerie

Darrere de les creps de L'Epicerie, hi trobem un dels grans noms de la cuina francesa a Barcelona: el xef Romain Fornell, amb una estrella Michelin pel seu Caelis a l'Hotel Palace i alma mater del veí Café Emma. L'Epicerie és el més petit dels seus locals, és el somni de xef fet realitat: una pastisseria francesa en ple centre de Barcelona. Un dels seus productes estrella són les creps que poden ser de pernil i formatge o de mozzarella i tomàquet. Si les preferim dolces, a l'Epicerie hi trobem propostes com la de fruites vermelles amb gelat , nata, maduixa, entre d'altres.

  • Eixample
Cup & Cake
Cup & Cake

Des que va començar la moda del 'cupcake' i el pastís a l’americana han proliferat moltes pastisseries i cafeteries en la mateixa línia. De totes elles acostuma a sobresortir Cup & Cake, no només pel gust de les seves creacions, sinó per l’estètica dels pastissos i dels locals, que combinen a la perfecció. Com se sol dir, una monada.

Publicitat
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Brunch & Cake
Brunch & Cake

Després de l'èxit de la pastisseria dedicada al 'cupcake' i al pastís a l’americana, els reponsables Cup & Cake han obert aquesta cafeteria, on, a més de coses dolces, amplien l’oferta amb salats.

Potser us embafa l'estètica del 'cupcake', però és innegable que aquesta gent van ser pioners del tema a Barcelona. I el seu repertori de pastissets, madalenes, pastissos i esmorzars diversos val la pena (per no parlar de la seva estètica d'interiorisme car). El cafè és bo, i només tanquen dos dies l'any).

  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Lukumas
Lukumas

Un dels llocs claus per esmorzar a Gràcia: aquesta immaculada cafeteria és punt de reunió del professional liberal, modernet i 'hipster' de bon esmorzar del barri. El greg Pétros Paschalidis hi forneja cada dia, només amb ingredients naturals, la versió hel·lènica del dònut: la 'lúkuma'. Surten amb molts de sabors i farcits, alguns tant sorprenents com la de matija, glacejat amb essència de resina.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 1 de 4
Tarte & Quiche
Tarte & Quiche

Hugo i Phillipe han creat en un petit espai un gran lloc per als amants de les quiches, aquesta especialitat francesa de varietat infinita, dels pastissos gustosos i de les amanides sanes. Són totes especialitats franceses, extremades en els productes orgànics. Hi ha entre 15 i 20 possibilitats de quiches i el mateix nombre de pastissos i delícies per a l'hora del berenar. A visitar.

  • Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cosmo Cafè
Cosmo Cafè

Si passegeu per Enric Granados a mitja tarda i la gana us sorprèn, al Cosmos, cafè i galeria d'art, us faran ben feliços. Un local espaiós (tot i que tan popular que us costarà trobar taula!) amb sofàs i butaques que conviden a escarxofar-s'hi amb un suc de tres fruites i gingebre a la mà i un pastís de pastanaga tendre com un núvol a l'altra. Canvieu-ho per un matcha frappé i una torrada amb alvocat. O per un cafè (de Nømad!) i un pastís de xocolata intens com una descàrrega d'electricitat. Vaja, que hi heu d'anar més d'una vegada, i de dues i de tres. 

Publicitat
  • Estadounidenca
  • preu 1 de 4

Encara que la gent hi ve molt a esmorzar, la propietària de Mama's Cafe prefereix l'etiqueta diner –restaurant informal nord-americà– a la de brunch. "Als EUA un diner és un lloc molt informal on pots anar a qualsevol hora i fer un esmorzar, brunch, dinar o sopar. I menjar molt ràpid", explica. Aquí, en tota la franja horària, hi trobareu esmorzars molt potents –alerta, disponibles tot el dia– plat del dia i entrepans gurmet, amb la majoria de la matèria primera ecològica. Pastissos boníssims i una terrassa interior deliciosa.

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Lolita Bakery
Lolita Bakery

El Lolita Bakery ens remet als anys 50, a uns temps naïfs, amb pastissos i decoració colorista i imaginativa. Un espai minúscul per passar la tarda d'una forma càndida compartint cupcakes, pastissos i tota mena de dolços. I si voleu encarregar un pastís amb forma d'unicorni, Déu ens ampari, aquest és el vostre lloc.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat