1. NEGRO NO TAN NEGRO
Pedralbes/Diagonal és un territori quasi orfe de bones vistes per menjar. Per això s’agraeix la reforma que el Grupo Tragaluz acaba de portar a terme en un dels seus locals insígnia, Negro/Rojo. El que fa deu anys va ser un dels paradigmes del restaurant/discoteca, s’ha renovat: fora l’aleshores trencador i omnipresent negre, hola terrassa. Annexa a la sala del Negro –ara Negro No Tan Negro–, una terrassa enjardinada, multiplicada per les zones verdes de Pedralbes, esdevé un compartiment estanc balsàmic contra el merder de la Diagonal.
El restaurant, explica el xef Álex Durán, té un caràcter diferent: “Tenim una zona central, de cuina freda, d’on surt una bona part de la carta. I hem introduït el pica-pica i el fet de compartir”. Duran, que fa més de deu anys que treballa a la casa, ha remodelat una carta on tenen un paper molt important els cebiches –afinadíssim el picant de corbina– i el peix. I alerta que això no és només cuina per picar: la darrera reforma els ha portat un forn de llenya d’on surten pizzes i permet acabar al forn l’arròs de llamàntol, en un punt irreprotxable d’acabat.
Diagonal, 640. T. 93 405 94 44.
P: 30-35 €.
2. MARTÍNEZ
Associem sempre l’arròs a les terrasses de mar, però al Martínez la paella és aèria: a Montjuïc, disposa de 300 m² de terrassa, protegida amb para-sols i amb vista sobre el port i la ciutat. De dia és preciós, de nit enlluerna. Propietat de José María Parrado –també del Cañete–, el Martínez ofereix una versió de gamma estratosfèrica de la paella, les tapes clàssiques i la fregitel·la. I de la carn i el peix a la brasa, que són la novetat de la temporada.
La carta del Martínez és tan completa i panoràmica com la vista. És un luxe per a la panxa, també per a la cartera. Però una fórmula de 40 € (vermut amb tapes, amanida, vins i qualsevol dels arrossos de la carta, més postres) permet acotar la despesa. I salivar!
Miramar, 38. T. 93 106 60 52.
P: 40-50 €.
3. 3 NUSOS
Just a la vorera de davant de Joan de Borbó –desfilades de guiris, terrasses porta amb porta: tot el xou– regna solitària la terrassa del 3 Nusos. És única: si hi menges, domines tot el pla diàfan de Miquel Tarradell, i la protegeixen uns pins (pins a Barcelona!). I l’skyline és brutal: la vista ressegueix des del World Trade Center fins a la punxa de la Mercè. Jordi Farré, un dels socis –enguany fan un any–, destaca que ells “fugen del bullici i la xancleta, amb una clientela d’un 80% de barcelonins”.
El seu emplaçament top no es correspon amb un atracament: la relació qualitat-preu és tan bona com la vista, i avorreixen la ganivetada ‘segons mercat’. Compren a la confraria de la Barceloneta i un arròs negre amb sípia costa 16,90 €. La cuina marinera es presenta amb plats canònics i escapades creatives. I alerta: menú del dia, a la terrassa, 15,75 €!
Escar, 16. T. 93 221 75 10.
P: 25 €.