Els millors restaurants de la Costa Daurada

Una selecció de Time Out Barcelona dels restaurants i bars més recomanables per fer una escapada gastronòmica i tastar les especialitats de la Costa Daurada

Publicitat

Costa Daurada - Priorat

Llesqueria La Plaça
Llesqueria La Plaça
Una bona opció i bé de preu si esteu pels voltants de la Cartoixa d'Escaladei, fins i tot si heu de fer un bon esmorzar, ja que aquest acollidor establiment, càlid i familiar, obre tot el dia. Ara, si fa bon temps aprofiteu per seure a la terrassa. Per menjar disposen de llesques, tapes, plats a la carta i plats combinats.
Fonda El Recó
Fonda El Recó
Conegut al poble com l'Hostal del Racó, ni els mateixos propietaris saben del cert l’origen d’aquest establiment, però és conegut que ja al segle XVII s’hi servia menjar i era allotjament a gent que estava de pas. Avui la part d'habitacions es troba en reformes, però sí que podeu fer un bon àpat al seu ampli restaurant, ple de fotografies antigues i on se serveix cuina casolana i familiar.
Publicitat
Cal Pep
Cal Pep
En el tranquil poble de la Vilella Baixa, amb el Montsant abrigant-lo, a Cal Pep hi teniu menjar casolà, amb un menú que no us deixarà amb gana: dos plats i un entrant, postres i begudes. El conill a la cassola o les albergínies farcides es troben entre els plats estrella, però també podeu demanar uns cargols dolços i picants i, per postres, unes peres al vi del Priorat.
Cal Carlets
Cal Carlets
Després d'enfilar-nos pels camins costeruts de Porrera arribarem a Cal Carlets, on encara haurem de pujar una escala per arribar al seu menjador. Ara, haurà valgut la pena, de primer per conèixer aquest municipi del Priorat, de segon perquè des de la part alta del poble gaudirem de boniques panoràmiques, i finalment perquè podrem menjar cuina casolana i amb plats i productes del Priorat, i, és clar, amb una bona selecció de vins. Bona relació qualitat-preu.

Baix Camp

L'Estanc
L'Estanc
El nom del restaurant es deu al fet que es troba on antigament hi havia l'estanc de Prades. Però no hi notareu pas l'olor a tabac: ja fa més de tres dècades que s'hi va ubicar aquest petit restaurant que ofereix cuina casolana a través de receptes senzilles i tradicionals. Quan hagueu creuat els arcs de l'entrada demaneu, si teniu ganes de menjar fort, la botifarrada (un assortit de botifarres) o la graellada de xai amb guarnició.
La Cuineta i el Fornet
La Cuineta i el Fornet
A les Borges del Camp trobem aquest acollidor restaurant de nom juganer i on podreu menjar uns excel·lents cargols, carns a la brasa, peus de porc, quan n'és la temporada no hi falten els calçots... En definitiva, cuina tradicional i de mercat en un entorn plàcid que encara podreu gaudir més si hi aneu a sopar a l'estiu, ja que després al mateix lloc hi podeu prendre un bon còctel.
Publicitat
La Cuina d'en Carlos
La Cuina d'en Carlos
Si voleu provar cuina de muntanya, ja sigui de caça, guisats, brasa, embotits o formatges, i tot plegat regat amb bons vins d'aquestes contrades, encertareu amb la Cuina d'en Carlos, que es troba al costat de l'ermita de Santa Marina, dins el terme de Pratdip. Plats sense grans complicacions però amb carns de qualitat i en un ambient relaxat i acollidor. Tampoc no s'obliden però dels bons arrossos. Si hi aneu amb colla, també és una bona opció ja que ofereixen menús personalitzats.  
  • A la brasa
Ca l'Amadeu
Ca l'Amadeu
Restaurant de cuina casolana i típica d'aquestes terres que es troba en la primera planta d'un hotel rural. Els seus propietaris destaquen com a plats estrella la sopa amb brosses, l'esqueixada de bacallà, els peus de porc o el fricandó, i també estan especialitzats en carns a la brasa. També hi podeu fer un bon esmorzar per començar el dia amb totes les energies.

Calafell

  • Marisc
Vell Papiol
Vell Papiol
Restaurant de cuina marinera i de mercat, de caire familiar (pare i fill treballen a la cuina, i la dona del primer a la sala). Recomanat per algunes de les prestigioses guies, us llepareu els dits amb els seus arrossos o els suquets de peix, o si ho preferiu proveu el marisc arribat de la propera Vilanova i la Geltrú. Amb previ avís, podeu demanar que us preparin l'arrossejat típic de Calafell.
  • Marisc
Masia de la Platja
Masia de la Platja
El pare del Sr. Julià obria fa més de mig segle aquest excel·lent restaurant a segona línia de la platja de Calafell, i avui, com el primer dia, segueix oferint uns plats de peix acabats de portar de la llotja de Vilanova per llepar-s'hi els dits. Taules amples i separades, ambient acollidor, i tracte magnífic i cuidant el detall. Més enllà del peix, deixeu un racó per als postres i us recomanem que proveu un Tarraco: pastís d'avellanes, xocolata i cremós d'avellanes. Una temptació. 
Publicitat
  • Italiana
Un restaurant italià però que va molt més enllà de les clàssiques pizzes i pastes. El restaurador Giorgio Serafini fa uns plats sense additius ni conservants ni colorants artificials, extraient les verdures del seu propi hort i també elaborant la pasta a la mateixa cuina. D'altra banda, el menjador és un autèntic museu, amb dotzenes de pintures originals a les parets, moltes de gran bellesa. Gastronomia i art units sota el mateix sostre. 
  • Marisc
La Barca de Ca l'Ardet
La Barca de Ca l'Ardet
El peix i el marisc són els protagonistes d'aquest restaurant que ja va per la tercera generació des que va obrir les seves portes el 1951. Ja us podeu imaginar que amb tants anys al darrera s'ha fet més que un nom a la zona, i això que no es troba pas a primera línia de mar, sinó que haureu d'anar dalt d'un turó, cosa que també té el seu encant: vistes privilegiades i el mar al fons. Menús per menjar com reis a preus molt variats.
Publicitat
  • Marisc
Mediterrani
Mediterrani
A Segur de Calafell, aquest restaurant de llarga tradició (enguany compleix el seu 40è aniversari) no ha perdut la manera artesanal i senzilla de cuinar els seus plats, i en destaquen els arrossos, el peix i el marisc, amb un producte de primera qualitat. Un bon lloc on degustar l'arrossejat de Calafell, però també us podeu decantar amb garanties que en sortireu satisfets per la paella Parellada o les gambes de Vilanova.

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

  • Marisc
Nàutic
Nàutic
Les presentacions al Nàutic són elegants, donant aquell toc de cuina d'autor que si a més a més, com és el cas, s'acompanya de bones matèries primeres, el restaurant es converteix en un espai molt interessant i per tornar-hi més d'hora que tard. Proveu-hi algun dels seus arrossos caldosos, o qualsevol plat de peix de segon (si pot ser, la caldereta de llagosta).
  • Braseries
El Bistro
El Bistro
Amagadet a Masriudoms, El Bistro és un petit espai per a 12-14 comensals que combina la decoració d'un bistro francès amb l'arquitectura d'una casa catalana. Ambient molt familiar i acollidor, amb una copa de cava de benvinguda i uns plats per llepar-s'hi els dits. Bodega amb vins DO Priorat i DO Montsant que acompanyen a la perfecció els plats estrella d'en Peter i la Doris, especialment els filets de vedella.
Publicitat
Itxas-Begi
Itxas-Begi
En ple Port Esportiu, a l'Itxas-Begi, de cert renom, serveixen cuina basca, però no penseu pas en els "montaditos", sinó plats frescos, contundents, ben elaborats, de primera qualitat. Alguns exemples: rap a la marinera amb ou escalfat, foie a l'oli calent amb melmelada de gerds, o pop a la brasa amb patates confitades. Les postres, també delicioses. A més a més cal agrair com cuiden els detalls, per exemple servint alguns aperitius.
  • Marisc
Llorca
Llorca
Des de la terrassa del restaurant i hotel Llorca sembla que hagis de posar els peus en remull al mar. Amb aquest paisatge per companyia, encara ve més de gust un bon arròs o qualsevol plat de peix pescat no gaire lluny ni fa gaires hores. Quan aneu a fer un bany a la platja de l'Almadrava (que pertany al terme municipal de Vandellòs i l'Hospital de l'Infant) el dinar el podeu fer amb total garantia en aquest establiment.

Mont-roig del Camp - Miami Platja

La Casa dels Vicaris
La Casa dels Vicaris
Restaurant ben situat dins de Mont-roig, a tocar de l'església nova i ben a prop també del Centre Miró. I en una casa antiga amb cert encant. També té la gràcia de la terrassa, oberta als paratges de l'entorn del poble. Pel que fa a la taula, us hi poden posar des d'amanides fins a taules d'embotits o formatges, així com tapes força elaborades (cap i pota amb callos, peus de porc amb picada, pop roquer encebat...).   
Can Figarró
Can Figarró
Restaurant de menjar casolà ideal per fer-hi un menú de diari o menjar-hi plats sense excessives complicacions. El menú que s'hi ofereix és extens, amb una desena de primers i tants altres de segon per triar, amb menges com fideus rossos amb sípia i calamars o creps de verduretes, pernil i formatge. El menjador gran està ambientat amb exposicions temporals de pintura.
Publicitat
La Borda d'en Manel
La Borda d'en Manel
Un restaurant amb diferents ambients i amb decoració rústica i càlida. Destaca sobretot per la seva relació preu-qualitat, ja que hi ha menús a partir de 10 € i de diferents tipus. També s'hi pot menjar el cap de setmana amb la tranquil·litat que la butxaca no en sortirà molt mal parada. Hi ha paelles, botifarres, i un excel·lent filet a la Strogonoff. 
  • Italiana
Chez Lorenzo
Chez Lorenzo
Al mateix passeig Marítim de Miami Platja, aquest restaurant pizzeria presenta una carta en què les pizzes, és clar, hi són predominants, així com la pasta, però que també ofereix un ampli ventall de plats de carn i de peix. De fet, es podria dir que la denominació de cuina mediterrània li escau molt bé ja que tampoc hi manquen plats francesos o les clàssiques paelles. Un bon lloc, per tant, per a famílies o grups de gustos diversos.

Reus

  • Pizza
Casa Coder
Casa Coder
"No hi ha alegria amb la panxa buida". Així està escrit en una de les parets d'aquest restaurant decorat de manera original, tot i que es troba en un local amb moltes dècades d'història i en el rovell de l'ou de la ciutat. Disposa d'una carta molt variada, que va des de tapes fredes i carpaccios fins a paelles i arrossos, pizzes, cargols a la llauna o tataki de tonyina. Una bona tria també per a fer-hi el vermut.
  • Cuina creativa
Arrels
Arrels
Podeu triar entre un munt de "divertiments", com ara els xips de carxofa –que són el segell de la casa–, els rotllets cruixents de bacó i formatge de cabra, o un deliciós cremós de patata amb pop roquer. També hi teniu plats freds, com amanides i carpaccios, com espàrrecs a la graella amb sal de pernil o trinxat de col i patata amb gambes. I si no en teniu prou, els "plats de sempre", com arrossos, peus de porc, o medallons de filet ibèric amb formatge fos. A tocar del Mercadal, un restaurant trencador per a tots els gustos i totes les butxaques.
Publicitat
Cafè Teatre Restaurant
Cafè Teatre Restaurant
Per menjar unes tapes o uns assortits de formatges i embotits, en una sala decorada a l'estil de les primeres dècades del segle XX, i amb un escenari sobre el que hi trobareu sovint actuant-hi grups de música o mags. O sigui que si voleu menjar mentre escolteu música en directe, consulteu la seva programació i ja podeu reservar taula!
Can Llesques
Can Llesques
El nom és prou explícit. En aquest cèntric restaurant hi trobareu sobretot llesques amb embotits, patés i formatges, però també les llesques poden anar acompanyades d'amanides, plats a la planxa, truites... L'interior és decorat de manera rústica, tot i que a l'estiu ve de gust quedar-se sopant a la seva terrassa.

Ruta del Cister

  • Cuina creativa
Portal 22
Portal 22
Noves i velles apostes gastronòmiques, mixtures de cuines del món, recerca constant, maridatges, etc. tot configura un nou fenomen que es reinventa dia a dia. Aquest és el sentit d’aquest restaurant, un lloc acollidor, tranquil i agradable ubicat al barri antic de Valls on hi podem menjar cuina d’alta qualitat a preu moderat en forma de tapetes imaginatives.
Masia del Pla
Masia del Pla
Envoltada de conreus, a peus de la Serra de Miramar, s’hi pot trobar la Masia del Pla. Una Masia d’estil català, que ha sofert diverses ampliacions i reformes al llarg de la seva història. Disposa de diferents sales, ideals per a qualsevol tipus d’àpat, celebracions especials, tot tipus de banquets, congressos i convencions d’empreses. En un ambient acollidor i molt familiar, al restaurant Masia del Pla ofereixen una cuina elaborada amb productes de temporada, de tradició catalana.
Publicitat
  • Marisc
Simó de Palau
Simó de Palau
Ampli, espaiós, amb jardins, d'aquells restaurants preparats per acollir el més gran banquet, però que també es pot convertir en un racó d'intimitat. I sobretot molt adient per al paladar, amb una cuina que combina tradició i modernitat. L'especialitat són els arrossos de tota mena i els cargols, i de Simó de Palau en destaquen també les seves caves, amb l'elaboració d'un cava propi i que podeu adquirir a la botiga del restaurant.
Brugent
Brugent
El restaurant està ubicat en una antiga casa de pagès d'un petit poble al bell mig de les Muntanyes de Prades. Les sales es troben en antigues estances de la casa, com ara la cuina, on encara es pot gaudir del foc de terra, o l’espai on hi havia un celler, i que encara conté en una cantonada una cisterna d’aigua i en l'actualitat és el menjador principal. Les pintures exposades en aquesta sala fan encara més plaent l'estada i la degustació d'uns excel·lents cargols a la llauna o d'una exquisida truita de riu.
Publicitat
L'Avi Siscu
L'Avi Siscu
Els propietaris han volgut adequar l'espai de l'antiga casa que ha estat restaurada completament mantenint el tipus de construcció original. Tot s'ha fet amb molta cura i senzillesa, la qual cosa li vol donar un aire especial. Gràcies a això, el comensal que arriba al restaurant es troba immers en un ambient còmode, amable i acollidor.
El Celler de l'Artista
El Celler de l'Artista
Art, vi i gastronomia s’agafen fort de la mà i recorren taula per taula al Celler de l’Artista. L´Albert, l’Àngel i tot l’equip són els responsables d’aconseguir una vetllada inoblidable dins un marc ple d’harmonia i bon gust. Als plats s’hi veu reflectida la inquietud de qui estima el que fa. Creen emocions i sentiments al comensal. Fusió de les últimes tendències culinàries amb el més tradicional de la nostra cuina. Art a les parets... Art als plats.
Publicitat
El Call de Montblanc
El Call de Montblanc
Sens dubte un dels grans atractius de El Call de Montblanc és el propi edifici, una antiga casa d'un jueu que data dels segles XIII i XIV molt ben conservada, amb un menjador elegant al pis de dalt. Però el que posen a taula no queda pas enrere, al contrari, es basa en el producte de proximitat i, per exemple, els cargols a la llauna o el bacallà amb mel no us deixaran indiferents. I quan n'és l'època, els calçots en són l'estrella.

Salou

  • Marisc
El grup Portofino té diversos restaurants en la Costa Daurada. El de Salou es troba en un lloc immillorable i la seva terrassa és font de vida constant a l'estiu, ja que tant s'hi pot anar a fer un aperitiu, com a dinar, a sopar, o a fer una copa tot prenent la fresca de la vesprada. Pel que fa al menjar, juguen a dues bandes: per un costat la qüestió de paelles i mariscos, i per l'altre unes bones pizzes cuites al forn de llenya. També hi trobareu, és clar, molts altres plats.
  • Marisc
Arena Restaurant
Arena Restaurant
Una bona elecció a prop del mar, amb una cuina tradicional i de proximitat, però amb tocs d'autor. Hi podeu demanar arròs negre o amb llamàntol, suquet de rap amb fesols de Santa Pau, o un rotllet de gall del Penedès amb gorgonzola, per posar només uns exemples. Té terrassa, però si us toca a l'interior també tindreu un bon paisatge gràcies als grans finestrals.
Publicitat
  • Cuina creativa
La Morera del Pau i l'Ester
La Morera del Pau i l'Ester
Petit establiment, acollidor tant en l'interior com la part del jardí, on hi ha la morera que dóna nom al restaurant. Cuina de qualitat i original. Si teniu gana i ganes de provar coses, demaneu el menú degustació. Alguns plats: broqueta de rap i llagostins, ous estrellats amb llamàntol, o brandada de bacallà farcida d'ànec. Per a paladars exigents.
Castillo de Javier
Castillo de Javier
No és gaire habitual trobar restaurants de cuina navarresa per aquestes latituds, o sigui que us recomanem aquest que porta el nom del castell on va néixer el copatró navarrès, un establiment molt elegant obert des de 1989 i on podreu triar entre un ampli ventall de plats de carn de qualitat, però que tampoc es tanca als plats de peix, com ara l'orada a la sal o llobarro a la brasa. I si pels voltants de 7 de juliol esteu allí, aprofiteu per demanar el menú especial de Sant Fermí.   

Tarragona

  • Mediterrània
El Terrat Restaurant
El Terrat Restaurant
Si a algun restaurant li escau combinar les etiquetes de cuina mediterrània i d'autor aquest és El Terrat Restaurant. Elegància en la presentació dels plats i exquisidesa al paladar, a prop del Balcó del Mediterrani, i amb una decoració d'estil jove i fresc. Receptes molt diverses, però us recomanem que tasteu algun plat que porti foie.
  • Marisc
Balandra
Balandra
Al cor del Serrallo trobareu aquest restaurant que pren el nom d'un tipus d'embarcació que va donar origen al nom d'una salsa. Ja us podeu imaginar que el tipus de cuina que hi trobareu és eminentment marinera, amb producte fresc i de qualitat. Us llepareu els dits amb els seus suquets i arrossos. A l'estiu també fan platets, com per exemple popets amb ceba i tomàquet, rajada amb vinagreta de tàpares, o esqueixada amb pa de vidre.
Publicitat
Lola Tapes
Lola Tapes
Per fer-hi unes tapes casolanes i "platillos" amb productes km. 0 i d'agricultura ecològica. Destaca també per les més de 200 referències de vins, caves i champagne, i especialment pels vins naturals i biodinàmics, així com per la gran varietat de ginebres d'arreu del món. I és que a més a més de poder-hi dinar o sopar, també serveixen esmorzars de forquilla o a la nit hi podeu prendre una copa mentre escolteu música!
  • Cuina creativa
El Llagut
El Llagut
Petita taverna ubicada en plena Tarragona monumental, ofereix una carta exquisida, bona bodega i presentacions originals. A més a més ha rebut la distinció Slow Food Km. 0.

El Vendrell i Coma-ruga

  • Mediterrània
Xaloquell
Xaloquell
Des que va obrir les seves portes un ja llunyà 1972, el restaurant Xaloquell no ha parat de créixer i avui disposa de tres àmplies sales, una de les quals, la nòrdica, força espectacular, ja que el seu sostre sembla un vaixell a l'inrevés. Amb aquests grans espais, el Xaloquell és un bon punt de celebració de grans festes, però també hi podeu fer el menú diari: a taula, plats mediterranis i renovats cada temporada. Paelles, fideus rossejats, suquets de peix o marisc fresc a tocar de la platja.
  • Marisc
Vil·la Casals
Vil·la Casals
Si visiteu la Casa Museu de Pau Casals i se us fa l'hora de dinar, us podeu quedar al restaurant Vil·la Casals sense por d'equivocar-vos en l'elecció, ja que ofereix una cuina mediterrània a partir de productes frescos i de primera qualitat. L'entorn també hi acompanya, just davant del mar i al costat dels jardins per on passejava i descansava el músic. Des de fa uns estius disposa també de terrassa al passeig Marítim de Sant Salvador.
Publicitat
Al Costat del Museu
Al Costat del Museu
Situat a tocar del museu Deu, els responsables de Al Costat del Museu mostren la seva estima pel municipi en cada proposta, ja que les fondues que ofereixen porten el nom de places o espais de la vila, i el celler també és ple de referències de la zona. A més a més de les fondues (de formatge i de xocolata) també podeu menjar-hi raclettes o plats casolans, com canelons, favetes a la catalana, o bacallà gratinat amb tomàquet.
  • Marisc
La Cuina de la Marga
La Cuina de la Marga
Destaquem aquest restaurant del barri marítim de Sant Salvador, pel seu bon menjar –majoritàriament peix fresc– però també perquè es troba a tocar de la sorra de la platja, amb el blau del mar i les veles blanques decorant les finestres, com si d'un quadre es tractés. Quan n'és temporada tampoc hi manquen les calçotades, i als que no els agradi el peix sempre poden assaborir un deliciós entrecot.
Publicitat
  • Marisc
Casa Víctor
Casa Víctor
Enmig del passeig Marítim de Coma-ruga i, com us podeu imaginar per la seva ubicació, es tracta d'un restaurant eminentment mariner, amb peix fresc portat de la llotja de Vilanova i la Geltrú. Així que si voleu fer un bon arròs, una sarsuela, o un llobarro a la sal, ja ho sabeu, però no us oblideu de provar les seves exquisides croquetes casolanes de lluç.
  • Mediterrània
El nom de Tof li ve d'un rebesavi de l'actual director, el Sr. Baltasar, que es deia Tòful però era tartamut, i li va quedar aquest sobrenom. Obert des de 1979, el restaurant es presenta càlid i acollidor, a l'hivern amb les brases enmig del menjador fent crec-crec mentre es couen les patates o les carxofes. Les carns a la brasa hi són importants, però tampoc renuncien a plats de peix, i algunes delícies, com els canelons de llamàntol.

Vila-seca i la Pineda Platja

  • Cuina creativa
Sol de Mar
Sol de Mar
Per a gaudir d'una terrassa a tocar del mar o d'una àrea 'chillout'. El restaurant Sol de Mar juga amb aquests elements a favor, però també amb la fusió de la cuina de mercat amb la creativitat, i un bon celler. A l'estiu, als vespres hi trobareu molt bon ambient, amb la companyia de música i amb la possibilitat de prendre-hi un bon còctel.
  • Marisc
Dorado
Dorado
El "subtítol" que llueix aquest restaurant és prou significatiu: "arrozería". Hi trobareu, doncs, paelles i molts altres plats amb l'arròs com a protagonista, però també peix i marisc fresc. De fet, és d'aquells restaurants en què grans i petits es poden entretenir una bona estona mirant l'aquari ple de llagostes, llamàntols o ostres. Obert des de fa més de mig segle, si no sou de peix podeu demanar amb garanties alguns dels molts plats de carn que també ofereixen.
Publicitat
  • Italiana
La Traviata
La Traviata
Ideal si voleu dinar al passeig més emblemàtic de la Pineda, ben a prop del mar, sense que la vostra butxaca en pateixi en excés les conseqüències. Fins i tot el cap de setmana compten amb un bon menú a preu raonable. Pel nom de l'establiment ja podeu deduir que les pizzes i la pasta no hi falten, però també podreu menjar-hi arrossos, peix, marisc, o carn cuinada a la brasa amb carbó vegetal.
  • Braseries
Torre del Delme
Torre del Delme
Entre tapes i brases. Aquest és el lema dels responsables del restaurant Torre del Delme. I no dubtem pas que aquestes siguin les seves especialitats, però la veritat és que a taula hi podreu trobar molta més varietat, com ara marisc, rostits i cuina vegetariana. Si a l'hora de dinar o de sopar esteu pel centre de Vila-seca aquesta pot ser una bona elecció, i a més a més menjareu en l'interior d'una de les quatre torres de defensa de l'antiga muralla de la població.
Publicitat
  • Marisc
Mateu & Domi
Mateu & Domi
Envoltats d'una acollidora i íntima decoració, podreu gaudir d'una cuina barreja de tradició i certa novetat. Al rètol de la porta d'entrada ja indiquen que en aquest lloc hi podeu trobar una mica de tot: "braseria, poperia, marisqueria". Així que tant els que vulgueu fer una bona paella, com els que estigueu desitjant una graellada de carn, podeu tranquil·lament seure a taula.

Més informació de la Costa Daurada

  • Viatge
Equipaments
Equipaments
Auditoris, monestirs, teatres, museus i els centres imprescindibles dels pobles i comarques de la Costa Daurada Baix Camp Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades A través de mitjans audiovisuals i d'un recorregut museogràfic basat en diversos mòduls interactius que proposen un joc amb els sentits, el visitant va descobrint les característiques de l'espai natural i cultural de les muntanyes de Prades. Centre d'Interpretació de la Serra de Llaberia El centre compta amb tres espais temàtics, el primer informatiu de la Serra de Llaberia, el segon sobre Pratdip, i un tercer, el més curiós, d'interpretació del món mitològic, on s'expliquen quatre històries màgiques. Centre d'Interpretació dels Fruits del Paisatge El trobem a l'antic edifici i molí de la Cooperativa de Riudecanyes, i hi podem conèixer històries i tradicions de les terres un xic apartades del mar de la Costa Daurada, en especial les del Baix Camp. A través d'audiovisuals, plafons i jocs interactius ens endinsem als paisatges d'interior i als productes que donen aquests terrenys. Castell Monestir d'Escornalbou Un castell si més no peculiar, de l'època en què la burgesia benestant adquiria edificis històrics i els adaptava al seu gust per a fer-ne la seva residència. Eduard Toda rehabilità un monestir fundat l'any 1153, amb excel·lents panoràmiques sobre la comarca. Així, Sant Miquel d'Escornalbou és meitat un luxós habitatge senyorial de principis de segle XX, meitat restes d'un edifici religiós remarcable e
  • Viatge
Allotjaments
Allotjaments
Hotels, pensions, fondes, cases rurals i càmpings per organitzar una escapada perfecta als pobles i comarques de la Costa Daurada Baix Camp Mas Mariassa Un racó idíl·lic, un hotel gastronòmic en una antiga masia completament restaurada on podreu menjar bé i dormir com uns angelets, envoltats de les muntanyes de la Serra de Llaberia i a tocar de Pratdip. A l'estiu podreu banyar-vos a la piscina o en un jacuzzi d'aigua calenta sota les estrelles. Això sí, reserveu amb temps si hi voleu fer estada, perquè només té set habitacions, totes elles espaioses i modernes i amb terrassa. Aire de Colldejou Al peu de la Mola de Colldejou, aquest és un petit hotel rural amb només cinc habitacions, totes elles amb terrassa amb magnífiques panoràmiques, i on la tranquil·litat i el paisatge que l'envolta són elements essencials. Durant l'estada els clients tenen accés lliure a la piscina municipal de la població, i és destacable també el seu restaurant, amb cuina de muntanya i de mercat. Davall Plaça El somni d'una parella de Capafonts fet realitat fa pocs anys, un hotel de vuit habitacions, acollidor i amb racons per a relaxar-s'hi, com la biblioteca i el jardí. Disposa també d'una petita piscina, i d'un restaurant amb elements moderns com les seves làmpades de color grana i cilíndriques. Valorat amb quatre estrelles, és també un bon punt de partida d'excursions i visites dels entorns.  Cal Barber Un encert segur. Al bell mig de Botarell, es tracta d'una casa de l'any 1798 que conserva la sev
Publicitat
  • Viatge
Cites culturals
Cites culturals
Les cites imprescindibles del calendari per gaudir de la cultura i les tradicions als pobles i comarques de la Costa Daurada Primavera Processons de Setmana Santa, la Diada de Sant Jordi, circ, la Fira del Mar, música al carrer... Estiu Festes majors, diables, música en viu, castellers, havaneres, nits daurades... Tardor Jornades familiars, fira del vent, festes populars, un gran clàssic de l'automobilisme... Hivern Jornades gastronòmiques, fires de Nadal i pessebres, Carnestoltes, festes majors d'hivern... Més informació de la Costa Daurada Equipaments Auditoris, monestirs, teatres, museus i els centres imprescindibles dels pobles i comarques de la Costa Daurada Baix Camp Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades A través de mitjans audiovisuals i d'un recorregut museogràfic basat en diversos mòduls interactius que proposen un joc amb els sentits, el visitant va descobrint les característiques de l'espai natural i cultural de les muntanyes de Prades. Centre d'Interpretació de la Serra de Llaberia El centre compta amb tres espais temàtics, el primer informatiu de la Serra de Llaberia, el segon sobre Pratdip, i un tercer, el més curiós, d'interpretació del món mitològic, on s'expliquen quatre històries màgiques. Centre d'Interpretació dels Fruits del Paisatge El trobem a l'antic edifici i molí de la Cooperativa de Riudecanyes, i hi podem conèixer històries i tradicions de les terres un xic apartades del mar de la Costa Daurada, en especial les del Baix Camp. A través d
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat