Tots els caps de setmana de juny, juliol i agost
Mercat del Préssec de l'Ordal (Subirats)
El préssec de l'Ordal es troba entre els municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), i és un dels productes de més qualitat de la zona, en ser un préssec amb gust i aroma intens. El mercat del préssec de l'Ordal es troba ubicat a la plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal i permet l'intercanvi comercial directe entre els productors i els consumidors.
Finals de juny/principis de juliol
Setmana del Mar o Festes de Sant Pere (Vilanova i la Geltrú)
Una processó marinera, un concurs d'all cremat i una trobada d'embarcacions tradicionals són alguns dels actes de les Festes de Sant Pere, que engloben un gran nombre de propostes d'oci al voltant del mar, com concursos de pesca, batejos de caiac o en llança motora i un correfoc.
4 i 5 de juliol
Festival de Llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous
"Tous és llegenda", afirma l'eslògan: encara hi cuegen un grapat de rondalles, que, com a cada poble, s'han anat transmetent de generació en generació. Des del 2010, la història de les contrades dels Països Catalans passada pel sedàs de la imaginació popular -i, més en general, la nostra llengua i cultura- hi protagonitza tres misteriosos dies. Al Fesllecat, la canalla és benvinguda.
Del 10 al 19 de juliol
Festes de la Baronia de Pinós i Mercat Medieval (Bagà)
El sopar medieval al pati del Palau de Pinós, per al que cal anar vestit d'època, és un dels grans atractius d'aquestes Festes i Mercat, en les què s'hi aboca la vila i on es poden veure escenificacions i oficis antics i molts d'ells desapareguts del nostre dia a dia.
11 de juliol
Escaldàrium, la festa del foc i de l'aigua (Caldes de Montbui)
Tot un espectacle aquesta festa que reuneix els dos grans elements de Caldes de Montbui, l'aigua i el foc. Perquè Caldes és coneguda per les seves aigües, però unes aigües que brollen a 76 graus. L'activitat se celebra a la plaça de la Font del Lleó, i combina 6 danses de foc amb 3 d'aigua, amb música en directe i castell de focs.
12 de juliol
Festa del Segar i del Batre (Avià)
Homenatjar la figura del pagès i recordar les funcions de la sega i la batuda són els principals objectius d'aquesta festa, que té lloc a l'era de Santamaria. La trobada ja ha superat el quart de segle, i inclou també concerts, ball i una fira d'artesans.
Del 16 al 19 de juliol
Festival Internacional de Música de Cantonigròs
Un certamen en què les protagonistes són les corals, arribades d'arreu del món i que competeixen entre elles en cinc categories diferents, una de les quals, però, és per a les danses populars. Després dels concursos, al vespre, els grups escollits duen a terme un concert.
Juliol i agost
Festival de Música Clàssica del Castell de Santa Florentina (Canet de Mar)
El Festival es desenvolupa en els jardins d'un magnífic castell remodelat per l'arquitecte modernista Domènech i Montaner. Aquest fet, i la qualitat dels concerts, fa que el certamen sigui cita obligada per als amants de la música clàssica, que el poden gaudir des de ja fa 15 anys.
Del 25 al 29 de juliol
Festa Major de Les Santes de Mataró
Són milers els mataronins que cada any esperen amb candeletes la seva Festa Major, que se celebra en honor a les patrones de la ciutat, i que se saben de memòria els actes centrals de cada dia. Perquè Les Santes és una festa amb una litúrgia pròpia i amb uns dies assenyalats, caiguin en el dia de la setmana que caiguin, i així com el 27 de juliol és el dia central de la festa, el 25 a la nit els carrers principals estan desbordats pels centenars de joves que ballen i compten fins a 15 amb els gegants al ritme de El Bequetero.
25 i 26 de juliol
Fira del Pescador de Roda de Ter
Campionats diversos de pesca al riu Ter, però també altres activitats, com concerts, sardanes, arrossades i sardinades, en aquesta Fira del Pescador del municipi osonenc, que compta, és clar, amb el seu espai firal relacionat amb la pesca.
2 i 3 d'agost
Fira del Càntir d'Argentona
Artesans arribats d'arreu fan parada a la vila maresmenca per oferir les seves produccions. Hi ha estands de ceràmica tradicional i d'altres de ceràmica artística, amb un constant bullir de vianants, que també gaudeixen d'activitats paral·leles com l'aixecada de càntirs o la posta i benedicció del càntir de l'any.
31 d'agost
Concurs internacional de gossos d'atura de Casteller de n'Hug
El nom ja ho diu pràcticament tot. Quan l'agost fina, pastors arribats de diverses contrades a la bonica població berguedana competeixen per saber qui té el gos que millor mena els remats. El pastor va vestit amb indumentària tradicional, i el concurs ha arribat a crear autèntics mites, com la gossa Coloma. Al vencedor se li obre la possibilitat de participar en altres certàmens arreu d'Europa.
Del 23 al 31 d'agost
Festa Major de Blancs i Blaus (Granollers)
A la capital del Vallès Oriental tenen una manera singular de muntar la seva Festa Major. Dos grups, els blancs i els blaus, competeixen de forma festiva per veure qui és capaç d'animar més la festa. És així com organitzen dotzenes d'activitats per a totes les edats i gustos, i la fórmula, posada en marxa l'any 1983, és tot un èxit. Un dels dos grups s'alça amb la victòria i s'emporta el privilegi d'escollir i portar el pregoner de l'any següent.
Del 29 d'agost al 2 de setembre
Diada de Sant Fèlix i Festa Major de Vilafranca del Penedès
Declarada Festa patrimonial d'interès nacional, la Festa Major de Vilafranca és una de les més tradicionals de Catalunya, atès que conserva una estructura similar des del segle XVII. El punt àlgid de la festa és, sense dubte, el 30 d'agost, quan es celebra la Diada de Sant Fèlix, que converteix la capital de l'Alt Penedès en la plaça més castellera del país.
5 i 6 de setembre
Festa de la Verema (Alella)
Alella és terra de vinyes i de vi i per tant el setembre és un mes especialment important per al municipi. La Festa de la Verema serveix perquè els veïns es retrobin, però també per a donar a conèixer els vins de la denominació d'origen i fer diversos actes al voltant del sector, com visites al celler, conferències o trobades gastronòmiques.
6 i 7 de setembre
Festa de la Fil·loxera (Sant Sadurní d'Anoia)
El foc i la música protagonitzen una festa que recorda un dels capítols més complicats de la història de l'Alt Penedès: l'arribada de la plaga de la fil·loxera, un insecte que va destruir totes les vinyes a finals del segle XIX. Petits i grans participen en els diferents balls i entremesos dedicats a explicar, pas a pas, els diferents capítols del desastre que va comportar la plaga, i de la seva superació.
Del 17 al 20 de setembre
Mercat de Música Viva de Vic
La música en directe pren els carrers, els locals i les places de la capital d'Osona durant tres dies, un aparador atapeït de propostes que fa les delícies dels assistents i anar de bòlit els programadors, a la recerca de grups, novells o no tant. A les nits, la plaça Major acull els concerts més populars i multitudinaris.
Setembre
Festival de Música Altaveu (Sant Boi de Llobregat)
Nascut el 1989, també és conegut com a Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat. Hi tenen cabuda estils molt variats, des de la música d'autor com el pop-rock, el jazz, l'electrònica o el flamenc. També atorga premis per promocionar nous artistes i grups i per reconèixer la tasca d'altres ja consolidats.