A Sagàs. Alta cuina rural amb estrella Michelin i a preus assequibles. L'Oriol Rovira, el xef i amo, cuina el paisatge de la seva masia marcat per l'estacionalitat i el kilòmetre zero. Bé, més aviat, pel metre zero perquè aquí hi té de tot; horts, camps i animals que es mouen lliures per la finca. Per això, la seva producció d'embotits és famosa a tot Catalunya. A la carta hi trobareu tradició amb punts de cuina d'autor i mars i muntanyes tan interessants com la botifarra de peus de porc i lletons amb mongetes i espardenyes de Blanes. El menú de degustació val 182 euros amb maridatge.
A Berga. Terra s'ha convertit en un restaurant que actualitza amb encert la tradició culinària catalana, i que transmet molt sentiment anb una tècnica impecable. Aquest és un lloc per entendre la cuina de la terra, valgui la redundància, i per gaudir dels productes de temporada, en rotació constant. Alta cuina a preus continguts, sobretot en el seus tres menús de degustació (32, 65 i 95 euros sense maridatge). En Pere Venturós (xef) i la Mònica Saña (cap de sala) són a l'avantguarda gastronòmica del Berguedà i el local ha estat reconegut per la guia Michelin.
A Bagà. Hotel i restaurant familiar i de llarga tradició a Bagà. Certament, i fent referència al seu nom, en els seus inicis es trobava als afores del poble i potser costava de trobar, però avui ha quedat en un carreró del centre. Tot un referent gastronòmic a la comarca, només es toca producte local per elaborar cuina de muntanya amb alguna picada d'ullet a l'avantguarda; carxofa farcida de ceps amb foie i tòfona, coulant de patata amb ou ecològic i tòfona, peu de porc Ral d’Avinyó, terrina de xai del Cadí-Moixeró... Menú del dia a 22 euros, menú de degustació a 54 euros. Establiment reconegut pel Bib Gourmand de Michelin.
A Serrateix. L'Hostal Cal Fuster és una antiga masia rural oberta el 1893 com casa de menjars i botiga de vins. El 2004 el xef Marcel Cardona, format a la Hoffman i un apassionat de la cuina tradicional i la natura, juntament amb la seva esposa Estel van agafar el relleu. Aquí ofereixen una carta que actualitza la gastronomia de la regió, exalta la qualitat dels productes locals i combina la tècnica tradicional amb la d'avantguarda. El menú està centrat en les carns, però hi ha alguna opció de pesca salada. El restaurant només obre els caps de setmana. Un lloc molt tranquil i agradable.
A Castell de l'Areny. Pensió i restaurant que té el seu encant per la casa que l'acull, de l'any 1700, i també per l'anomenada anisoteca, una col·lecció d'ampolles d'anís potser única en tot el món. En quant al menjar, les receptes beuen de la cuina tradicional catalana, i hi podreu demanar vedella amb bolets, canelons, pollastre de pagès...
A Berga. La Cabana s'ha fet un lloc important dins el món de la restauració de la comarca. Aquí s'hi fa una molt bona reinterpretació de la tradició catalana. La seva ubicació, amb vistes sobre la capital, la seva cuina amb productes de proximitat però original, o el seu espai del cafè, ideal per a prendre-hi una copa i escoltar música en viu, en són alguns dels motius. A la tardor els bolets prenen importància. El menú de migdia val 20 euros i el de temporada, 50 euros.
A Bagà. Destaca per la cuina ecològica portada a terme per la xef Carme Clotet, i per la recuperació de receptes antigues amb productes de proximitat, donant un toc personal i creatiu. La bodega és extensa i força singular: al costat dels vins catalans i espanyols, se'n poden triar també de californians, xilens, argentins, o fins i tot d'australians. D'altra banda, la mateixa empresa compta amb un hotel amb habitacions confortables, Niu Descans, i també amb apartaments.
També t'agradarà
Discover Time Out original video