A Vilanova i la Geltrú. Restaurant de km 0 situat a Can Cabanyes, l'elegant casa natal del poeta Manel de Cabanyes. La xef és la Núria Lucas, formada a l'Escola d'Hostaleria de Sitges i a la Hoffman de Barcelona. Practica cuina catalana de mercat amb la intenció de retrobar els sabors de tota la vida, com els de la sèpia a la bruta. La seva sensibilitat per la producció local i la sostenibilitat alimentària va aconseguir que El Dinou fos el primer restaurant del municipi a aconseguir el segell Slow Food. Menú de migdia per 17 euros i menú de temporada per 23,9 euros. L'oferta de vins catalans és excel·lent.
A Sitges. Lee Coulson i Gonzalo Aguirre són els responsables de Nem, un restaurant de tapes i platets per compartir amb mirada internacional. A taula hi conviuen unes braves al costat d'un cebiche en perfecta harmonia. La carta, sempre curta, canvia setmanalment i s'adapta a les temporades. Un parell d'exemples de plats; el xai amb coliflor, magrana, tàperes i 'ras el hanout' i el bacallà amb all blanc d'anacard, fonoll, xili i raïm. La relació qualitat-preu és excel·lent, mai sortireu amb la cartera buida. Atenció a la carta de vins i a la cocteleria, valen la pena.
A Sitges. Obert el 1990, aquest restaurant pròxim al passeig marítim ofereix una cuina mediterrània i d'arrel catalana basada en productes de km 0. Posseeix el segell Slow Food per donar suport a la feina dels petits productors ecològics de la comarca. En Valen Mongay, amo i xef, elabora plats de rigorosa temporada que combinen la tradició amb la modernitat. El xató, el bacallà amb alls confitats, els formatges artesans i el borratxo de malvasia de Sitges són alguns dels seus plats estrella. Tota la carn és de pastura i els peixos, salvatges. El celler dona preferència a les DO catalanes i els vins elaborats al Massís del Garraf tenen un especial protagonisme.
A Sitges. El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa.
Prop de Sant Pere de Ribes. Cinquanta anys de tradició familiar avalen la feina del restaurant Can Lloses, en una blanca masia de Sant Pere de Ribes i amb una gastronomia basada en la cuina catalana: carns a la brasa, escudella, guisats, truites... Un lloc on segur que no hi quedareu amb gana, i on també donen importància als plats de temporada: si hi aneu a l'hivern, proveu-hi les carxofes a la brasa, el xató, o feu-hi una calçotada!
A Sitges. L'any 1969, la família Capo va obrir la rostisseria Pollos Gogo. Amb el temps, el local va evolucionar fins a convertir-se en el restaurant d'avui. Continua sent molt familiar, el dirigeix la tercera generació de la nissaga, i els pollastres encara hi són presents, són la marca de la casa. La carta actual és àmplia i hi trobareu des d'un bon plat de carn a la brasa fins a pizzes i pastes. El menú del dia val 16,5 euros i barreja la recepta catalana amb la italiana. Quan és temporada, també ofereixen calçotades.
A Olivella. El restaurant, de cuina tradicional catalana, es troba a uns 4 quilòmetres del centre del poble, en direcció a Vilafranca del Penedès, i disposa de tres sales diferents i de diverses capacitats. A taula, l'especialitat és la carn a la brasa i a la llosa. Hi destaquen també els cargols a la llauna o, quant n'és temporada, els bolets i els calçots.
Prop de Vilanova i la Geltrú. Us haureu de desplaçar als afores del municipi vilanoví per trobar aquest restaurant, però de ben segur no us importarà gens quan us posin a taula un suquet de gambes. A més a més es troba a primera línia de mar. I si les gambes no us agraden, no patiu, que la carta és ben extensa i fins i tot tenen pasta i pizzes, per no oblidar-se dels seus inicis, quan era un restaurant italià.
A Sitges. Amb el seu nom, ja us podeu imaginar que aquest restaurant està ubicat en una masia, en aquest cas d'inicis del segle XX, amb decoració tradicional que li dóna un aire acollidor i càlid. A taula també hi mana la tradició: plats de cuina catalana amb productes de la terra i bona selecció de vins. Disposa de tres salons amplis, i això el converteix en un bon lloc on fer-hi celebracions nombroses.
A Sitges. Si busqueu un restaurant que us serveixi un bon arròs a la vegada que gaudiu d'unes meravelloses vistes al mar el Picnic us encantarà. Compta amb un espai en el que podreu menjar tapes i amb el restaurant, en el que s'elaboren plats típicament mariners, com l'arròs caldós o el suquet de rap amb gamba i cloïsses. A més, disposa d'una excel·lent carta de vins, molts d'ells elaborats a la comarca del Garraf, i carta per a celíacs.
També t'agradarà
Discover Time Out original video