Els arrossos torradets d'El Far han esdevingut una llegenda a la Costa Brava, i és que el toc final de forn fa que tinguin un puntet lleugerament cruixent, una mena de socarrat omnipresent, sense perdre la seva melositat. Els tenen per a tots els gustos: des de turbot i gambeta a presa ibèrica i ceps, o la versió mixta amb gambes de Palamós i botifarra del Perol. El compromís amb el producte de proximitat no solament es tradueix en els peixos, sinó també en l'arròs, de Pals, marques de la casa d'un restaurant amb una de les terrasses més imponents de la costa catalana, amb magnífiques vistes al mar i glamur a dojo. I amb unes croquetes de xipironets que mereixerien anar directament al top de qualsevol rànquing croqueter. Tot i que els Torradets són les estrelles de la casa, a El Far també podem degustar arrossos clàssics i alguns entrants, com ara els calamarsets a la planxa o el carpaccio de gambes amb vinagreta de mango, que mostren el compromís amb la cuina de producte.
No serem nosaltres els que entrem en disquisicions sobre què es pot considerar una paella, si realment una paella que vol anomenar-se paella ha de portar ceba o safrà, o si el concepte 'paella vegana' mereixeria cremar-se directament a l'infern. Perquè nosaltres l'únic que volem és continuar vius per poder gaudir de l'oferta d'aquests restaurants de referència a la Costa Brava en matèria d'arrossos. Caldosos, torrats, mixtos, amb marisc, amb botifarra, amb garota, clàssics o avantguardistes... N'hi ha per a tots els gustos i són un escàndol. Aquí trobareu una selecció dels nostres preferits. Si creieu que ens n'hem deixat algun, no dubteu en dir-ho als comentaris!