Carn a la brasa
© koss13Carn a la brasa
© koss13

Els millors restaurants a la brasa de Girona

Una bona carn a la brasa és tot un art. En aquests restaurants saben trobar el punt perfecte a la carn. Tasteu-los!

Publicitat

Si no podeu viure sense carn i se us fa la boca aigua a l’imaginar unes bones costelles de xai o un entrecot ben tallat i sucòs fent-se a la brasa, no oblideu aquesta guia de restaurants a prova de vegans. Aquests són, per a nosaltres, els millors restaurants de Girona per menjar carn a la brasa. Si creieu que ens n'hem deixat algun no dubteu en dir-ho als comentaris. Bon profit!

  • Catalana
Ca la Montse és un dels tresors de la Vall del Llémena. Un restaurant de cuina tradicional i de mercat que pot fer dubtar el vegà més convençut. A la carta hi trobem des d’una fusta d’embotits del poble,-Canet d’Adri-, fins al carpaccio de vedella i els plats estrella: la carn a la brasa. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense provar el magret d’ànec amb cremós de patata i salsa de mango o, directament, la graellada de carn. Ah! I aneu-hi amb la bateria carregada perquè és el típic restaurant que triomfa a Instagram: la decoració de tot el restaurant està feta a base de productes reciclats. Durant els mesos d’estiu al jardí també hi fan concerts, xerrades i contes infàntils. 
  • Braseries
  • Centre
  • preu 2 de 4
El Balcó
El Balcó
Ni Messi ni Maradona. El millor d’Argentina és, sens dubte, la carn. I, sobretot, com la tallen i cuinen. Una de les millors opcions per viatjar al món dels bifes, els ‘vacíos’ i la ‘palomita’ és anar al Balcó, a tocar de la plaça Independència. Un restaurant braseria especialitzat en cuina argentina des de 1986. Si bé al principi pràcticament només feien ‘asados’ amb els anys han anat adaptant els plats al gust més internacional. Tot i així, continua essent un dels millors exemplars de cuina argentina de la nostra ciutat. A més, podreu veure en Carlos, el cuiner, cuinant la carn a la brasa just al davant. No hi és sempre a la carta, però si el trobeu no marxeu del Balcó sense provar el ‘rabo’ de bou. 
Publicitat
  • Braseries
  • Eixample
  • preu 2 de 4
Si us apassiona la carn, feu via cap a l’Argadà. Aquest restaurant, fundat l’any 1893 i especialitzat en cuina catalana, encara cuina la carn (sempre gironina) en un grill de llenya. De fet, se'l coneix amb el nom de 'la braseria de Girona'.  A més, cada temporada ofereix els plats de cada estació com els calçots, bolets, carxofes o carn a la brasa. També trobareu plats tradicionals i amb el sabor de sempre com bacallà amb samfaina o una bona escalivada. I, evidentment, pa amb all i tomàquet. Un imprescindible de la carta: les seques amb botifarra de perol esparracada. 
  • Braseries
  • Eixample
  • preu 2 de 4
La Brasa
La Brasa
Cuina catalana i una bona brasa. Sabor i tradició. Són les claus (de l’èxit) del restaurant Brasa. A més, és clar, de la qualitat de la carn: maduració òptima i denominació d’origen gironina. El plat estrella de l’establiment són, evidentment, la carn i les verdures de temporada preparades amb brasa de carbó vegetal. Però a la carta hi trobem petits tresors amagats com els cargols a la llauna amb tres salses o sofregit de tomàquet picant o les croquetes de rostit de pollastre. Gairebé millors que les de l’àvia. Tot, això sí, acomoanyant d’un bon pa de pagès torrat a la brasa, all, tomàquet i oli d’oliva verge. Dit això, bon profit! 
Publicitat
  • Catalana
  • preu 2 de 4
Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana.
  • Catalana
  • Sud
La cuina tradicional catalana i la de temporada són els trumfos que exhibeix El Cabrit, l'establiment que, l'11 de gener del 1999 van obrir en Narcís i la Mònica, allà on hi havia la mítica pizzeria Ferrari, a peu de carretera, a l'Avellaneda. Des de llavors, la reputació d'aquest restaurant d'ambient acollidor, que té les seves arrels a El Cabrit de Sant Esteve de Llémena, només ha fet que consolidar-se, en part gràcies a l'excel·lència del seu menú diari. Per 13,50 euros disposeu d'un menú completíssim -si a més hi poseu el cafè, 14 euros- composat per sis primers i sis segons a escollir, que combinen sàviament sopes, cremes, amanides, carn, peix i verdures, a la planxa, la brasa o guisats, quatre postres diferents, pa, aigua, vi o refresc. No podreu dir que no us hem avisat.
Publicitat
  • Mediterrània
  • Est
Blanc
Blanc
Treballadors gironins, esteu de sort! Els menús del Blanc són dels que miren per a la vostra salut. Ubicat dins l’Hotel Ciutat de Girona, és una bona opció per als que us toca menjar a fora sovint. Combinen els plats de manera equilibrada però no per això més avorrida. De primer, sempre hi trobareu una crema o una amanida condimentades amb gràcia, com l’amanida de maduixots amb formatge de cabra. Els segons inclouen opcions de carn i de peix i, per als més primmirats, sempre n’hi ha algun a la planxa. Per posar un exemple: bacallà gratinat amb allioli de mel o entrecot de vedella de Girona. S’adapten a tots els públics, per això inclouen plats aptes per a celíacs i vegetarians. Aprofiteu-ho! Els caps de setmana també tenen menú!
  • Catalana
Casa Marieta
Casa Marieta
Un clàssic gironí i de la cuina tradicional catalana. En ple centre de la ciutat, a ca la Marieta us sentireu com al menjador de les millors àvies cuineres de Girona. Retrobareu el gust dels guisats casolans més antics, tant en el pollastre amb escamarlans com en l’ànec amb peres, els cargols o els canalons de tota la vida. També dominen el peix i les fórmules més típiques que l’inclouen, com ara el suquet de peix amb recepta de pescadors, la sépia amb pèsols o el bacallà a la graella amb mussolina d’alls suau. Adapten els plats als productes de temporada, o sigui que estigueu alerta als suggeriments del dia, sempre hi ha alguna sorpresa que no us podeu deixar escapar. Les postres també són ben clàssiques i artesanes. Opteu per la crema catalana, no us en penedireu! Ca la Marieta és també un bon lloc per anar menjar en grup. Ajusten els menús a la butxaca de la clientela.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat