Mariscada
© vslMariscada
© vsl

Les millors mariscades de la Costa Brava

Una selecció dels restaurants de l'Empordà on podreu fer una bona mariscada

Publicitat

No perdeu més temps fent números i quilòmetres. No cal anar a Galícia per menjar una bona mariscada, només a la Costa Brava. Sabem que no tots els restaurants de la costa ofereixen bon marisc i per això hem preparat una selecció d'establiments on trobareu marisc ben fresc, de temporada i (més o menys) bé de preu. Bon profit! 

  • Marisc
  • Alt Empordà
L'Escal' A Huitres
L'Escal' A Huitres
Si t’agrada el marisc tan fresc que salti del plat, l’Escal’ A Huitres no et deixarà indiferent. Es tracta d’un restaurant bretó que rendeix culte a les ostres, els cargols de mar o els escamarlans en tots els seus plats. A més a més, preparen el marisc a l’estil francès, és a dir amb maionesa, pa i mantega i una bona copa de vi blanc que et reompliran sempre que ho demanis. Els preus són més que econòmics ja que amb 50 euros podreu devorar una mariscada per dos. I si preferiu menú, tots els plats incorporen marisc igualment fresc i a un preu gens disparat. Si la proposta gastronòmica ja és atractiva, espereu-vos a veure el paisatge! El restaurant està situat just davant del mar i disposa d’una fantàstica terrassa per arrodonir l’experiència mediterrània.
  • Marisc
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
Myriam
Myriam
Un clàssic que ha sabut mantenir-se amb el pas del temps a l’Escala. El Myriam ha estat un dels tòtems de les mariscades en l’època en què estaven més de moda. Ha sabut adaptar-se a la vida moderna gràcies a una carta de cuina catalana amb presència predominant del peix de qualitat i les receptes que hi tenen a veure. Continuen fent mariscada, una de les seves especialitats, freda i calenta d’espècies marines que tindreu feina a acabar-vos. El suquet és un plat molt escalenc que també ofereixen. Sepietes, xipirons, gambes i escamarlans de primer nivell, turbot, rap, lluç… i les famoses anxoves de l’Escala amb pa amb tomata. El menú del dia incorpora moltes d’aquestes receptes que broden a la perfecció a un preu contingut. La cirereta les posen les postres fetes a casa, que vénen en carro.
Publicitat
  • Marisc
  • Baix Empordà
Marisqueria Xaco
Marisqueria Xaco
És una de les marisqueries més famoses de la contrada. La història de la marisqueria Xaco comença l’any 1988, quan en Xaco va obrir una peixateria que, poc després, va esdevenir un restaurant. El local s’ha redissenyat i el negoci s’ha remodelat en diverses ocasions, però hi ha una cosa que no ha canviat: la cuina. L’essència del Xaco continua essent el producte. De qualitat i km 0. Al mateix menjador, de fet, hi ha una parada de peix i marisc que es renova dos cops al dia, i són els mateixos clients els que decideixen quina peça volen menjar. Tenen, principalment, peix de palangre, d’arrastre, de roca, de platja i algun de fons sorrenc, com el rapet. La seva especialitat, més enllà del marisc, és el peix a la planxa i plats mariners com l’arròs caldós, el suquet i, sobretot, la sarsuela. Això sí, no podeu marxar sense provar l’Espardenya. Tot, per cert, acompanyat d’un bon vi del celler. 
  • Marisc
  • preu 3 de 4
Sodemar
Sodemar
Marisc i vistes al mar, què més es pot demanar? Les marisqueries a la terrassa del Sodemar en ple estiu tenen tant de renom com les seves calderetes de llamàntol o llagosta. El peix és interminable a aquest restaurant. Tenen una peixera amb bous de mar, llagostes, ostres, cloïsses, garotes, etc. Ofereixen també tot tipus de peixos de la Llotja de Roses cuinats al gust del client: a la sal, al forn, a la donostiarra i a la planxa. Un lloc molt recomanable per fer un bon arròs a prop del mar. En fan de caldós amb llagosta, paella de gamba vermella de Roses o fideuà negra amb musselina d’all. A la carta no hi falta el tradicional suquet de peix. De postres, tenen taps de Cadaqués, un pa de pessic en forma de tap molt tradicional de la població i que heu de tastar sí o sí. Atents a la carta de mojitos i gintònics si voleu allargar la nit.
Publicitat
  • Cuina creativa
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
Els Pescadors
Els Pescadors
Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!
  • Marisc
  • La Selva
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Can Flores
Can Flores
Menjar peix a Can Flores és una aposta assegurada. Gairebé podríem dir que el peix neda des del mar fins a casa seva. I és que el restaurant és a 100 metres de la llotja de Blanes, amb la qual cosa el producte que serveixen no pot ser més fresc. És un dels més mítics de peix a Blanes, obert des de 1958. La seva clientela és assídua, sobretot, a la paella marinera, però també als calamars a la romana i als plats de marisc que serveixen. La llista de peix, amb tot, no s’acaba mai a Can Flores: musclos, popets, tallarines, morralla, escamarlans, gambes, lluç i navalles entre molts altres productes de la cuina marinera. Si hi aneu per les festes de Santa Anna, patrona de Blanes, podreu veure els coneguts focs artificials des de l’esplanada de taules que munten a l’exterior. Tot un espectacle!
Publicitat
  • Baix Empordà
Arròs i Peix
Arròs i Peix
Arròs i peix ha aterrat també a Platja d’Aro per oferir l’experiència del peix i el marisc fresquíssim al plat. Si us torna bojos tot allò que surt del mar, benvinguts en aquest magnífic espectacle que comença a l’entrada del local, on hi ha instal·lat un ampli mostrador a l’estil peixateria amb tots els productes que us poden cuinar. Copa de cava en mà, podreu decidir què voleu, en quina quantitat i de quina manera preferiu que us ho cuinin perquè sigui el plat perfecte per vosaltres. Musclos, gambes, cloïsses, navalles, tonyina... el límit és la imaginació! Com el propi nom del restaurant indica, el peix dels entrants l’haureu de complementar amb un bon arròs (o fideuada) negre, en paella, a la cassola, a l’estil mariner... o de les mil i una maneres que l’ofereixen.  Us heu de fixar bé amb el que demaneu perquè ja se sap que peix i marisc no són productes precisament barats, però si feu una bona tria i no us deixeu endur per l’emoció de les mil opcions que podeu escollir a l’entrada, gaudireu d’un àpat per la posteritat a un preu raonable.
  • Marisc
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Gamba
La Gamba

Seria estrany que a una restaurant amb aquest nom, la protagonista no fos la gamba, no? La fan en carpacció, en croquetes, pelada a l’allet, a la planxa o amb arròs. En aquest restaurant familiar, un clàssic de Palamós, hi degustareu tot tipus de marisc, crustacis i cefalòpodes. Una cuina sense gaire elaboració però basada en el bon producte. Amb tot, inclouen alguns plats de cuina de mercat segons temporada, com ara els cors de carxofa farcits de crustacis. Preparen molt bé el peix gros, de la llotja de Palamós, al forn, a la sal o a l’all daurat. Homenatgeu-vos amb la seva mariscada o, en versió més light, la graellada de peix i crustacis.

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4
La Proa
La Proa
La Proa pot semblar un restaurant més de cuina marinera, i ho és, però també té una popa al darrere, més amagada, que sobresurt especialment durant el menú de cap de setmana, un pèl més elaborat. És cuina catalana de temporada però feta i presentada amb gràcia, amb plats que van i vénen de la pissarra. Com els calamars farcits de bolets; el caneló de brandada de bacallà; la terrina freda de seitons i pebrot del piquillo; les carxofes amb faves, espàrrecs i tires de sèpia; o els raviolis de verdures amb cues de gambeta. Entre setmana hi ha un menú més assequible que intenta seguir la mateixa filosofia, i la clientela habitual és una mescla entre el treballador que busca menjar bé durant la pausa del migdia i aquell matrimoni que, de tant en tant, es permet el luxe d’anar a fer una bona graellada de peix i marisc. Està situat just davant la llotja de Sant Feliu, així que el peix blau -que és el que pesquen les barques ganxones- és d’allò més fresc. La resta ve del port de Palamós.
  • Catalana
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
El Jovent
El Jovent
Producte brut –com anomenen els francesos la matèria primera– i cocció al moment. La fórmula màgica del Jovent de Colera. Treballen amb ingredients frescos sense manipular i hi apliquen receptes casolanes. Són reconeguts pels seus arrossos, l’especialitat de la casa. La paella mixta és la de més requesta però també en fan de peix o de bolets amb bacallà. Salen ells mateixos les anxoves. Els calamars a la romana són casolans i, per al suquet de rap, segueixen el model antic d’afegir-hi picada i allioli. L’escalivada la fan amb foc de llenya i la carn la couen lentament, com en les galtes de porc a l’estil de l’àvia, amb panses i pinyons. Fan menús de temporada segons l’època de l’any. Hi podeu trobar civet de senglar, canalons de bolets, favetes amb anxoves i salsa d’ametlles… Pareu atenció a la carta extensa de vins de l’Empordà.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat