Notícies

Canelonada gurmet per Sant Esteve al Time Out Market: plat i beguda a 12 euros

Els millors restaurants de Barcelona oferiran un plat de canelons d'autor per dinar i sopar el 26 de desembre

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Canelonada al Time Out Market
Foto: Time Out Market Barcelona Canelonada al Time Out Market
Publicitat

Els catalans portem els canelons i l'escudella i carn d'olla a l'ADN. I per les dates de Nadal, aquests dos plats ens corren per les venes, com qui diu. El caneló és d'origen italià, però val a dir que els catalans l'hem millorat molt: el nostre aprofitament del rostit de Nadal amb beixamel és un plat estel·lar, a anys llum del sofregit amb carn picada tubular dels italians. I en els darrers anys el caneló s'ha convertit en un plat de moda que comença a universalitzar: hauríem de fer tots empenta per difondre el caneló! 

Nosaltres hi posarem el nostre granet de sorra. El Dia de Sant Esteve, 26 de desembre, se celebrarà una canelonada al Time Out Market on participaran alguns dels millors restaurants de Barcelona. Can Ros, Fran López, Jordi Artal, Darvaza, RiasKru, Lena Maria Grané i Ricky Smith i Casa Guinart posaran a la vostra disposició un plat de canelons més una beguda (copa de vi o cava o refresc) a tot just 12 euros. I això és un tros d'oferta: ja sabeu que un bon plat de canelons en un restaurant solvent la major part de les vegades no baixa de quinze euros. I en aquest cas tenim a gent que eleva un plat de per si excel·lent a una nova dimensió. Molts d'ells han preparat un caneló d'edició limitada que només gaudireu aquest dia. El meu consell és que hi aneu en un grupet d'amics i us munteu un festival de canelons! Passem revista a què podreu menjar l'endemà de Nadal, tant per dinar com per sopar.  

Darvaza: Caneló de vedella rostida amb beixamel fumada 

Darvaza
Foto: Time Out Market BarcelonaDarvaza

 Ull! El xef Ramón Panés té preparada una bomba de sabor d'alta precisió: costellam de vedella Angus marcada en brasa i feta a baixa temperatura, que cobreixen amb una beixamel de mantega casolana fumada amb fusta de freixe. I rematen la jugada amb cheddar fos gratinat al forn de llenya i una salsa demi-glace de la mateixa vedella. El resultat es sucós, potent, boníssim. 

RiasKru: Caneló de cabrot 

RiasKru
Foto: Time Out Market BarcelonaRiasKru

En Robert Gelonch us ofereix el millor del mar. S'ha empescat un caneló de pur cabrot –en castellà 'centollo', el rei del marisc nadalenc– que porta l'amaniment d'una mica de ceba i porro confitat i salsa de cranc picant. Només una mica: el producte és tan bo que millor no emmascarar-lo massa. 

Fran López: Caneló de pollastre rostit amb beixamel trufada 

Fran López
Foto: Time Out Market BarcelonaFran López

Si hi ha un plat d'aquest cuiner Michelin que ha triomfat per tot arreu, és el seu caneló de pollastre. Tot un clàssic que s'esgota en cada sopar de grup, casament o sarau que oficia López. I no ens estranya: és un sucós rostit de Nadal, amb quantitat generosa de tòfona en la beixamel i una demi-glace del pollastre. 

Jordi Artal: Caneló de galta, foie i pollastre 

Jordi Artal
Foto: Time Out Market BarcelonaJordi Artal

El xef Michelin ens porta els canelons tal com els feien a casa seva, els de la iaia Sofia: es nota poderosament la beixamel de tota la vida –que sempre és millor amb ceba– i uns bocins de fetge picat que aporten caràcter a la suavitat del guisat de carn rostida, amb galta, pollastre i foie. I mira, el formatge gratinat com a cresta cruixent mola molt.  

Can Ros: Caneló de rostit de Nadal 

Can Ros
Foto: Time Out Market BarcelonaCan Ros

Per poc que coneixeu aquest restaurant mariner, sabreu que els canelons de primer sempre han sigut a la carta, i hi tenen la mà trencada. I per Sant Esteve ens cuiden amb la recepta de la iaia Rossita: uns canelons de rostit amb tres carns. Vedella, porc i pollastre de corral. Amb una beixamel amb el suc del rostit, i gratinats. 

Bar Nuri: Caneló de rostit de Nadal 

Bar Nuri
Foto: Time Out Market BarcelonaBar Nuri

Les receptes del Bar Nuri tenen l'aval de tres generacions de cuina catalana popular, i aquests impecables canelons de rostit nadalenc així ho demostren. 

Casa Guinart: Caneló de rostit de Nadal

Lena Maria Grané i Ricky Smith: Caneló d'ànec 

Lena Maria Grané i Ricky Smith
Foto: Time Out Market BarcelonaLena Maria Grané i Ricky Smith

I entre mediterrani i atlàntic, aquest caneló d'ànec és fresc i silvestre!

NO T'HO PERDIS: Els millors canelons de Barcelona 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat