En Jordi Artal, xef del Cinc Sentits amb dues estrelles Michelin, des de fa anys tenia el desig de desenvolupar un nou concepte de restauració casual. L'obertura del nou Time Out Market va oferir l’oportunitat perfecta per finalment llançar el Sentit Comú by Jordi Artal, amb plats tradicionals de cuina catalana actualitzats per la visió d'un xef d'alta cuina que s'inspira en el territori del país. En la seva cuina homònima, en Jordi Artal desenvolupa tot el potencial d'aquesta iniciativa.
Ara que la tradició catalana és una tendència de moda innegable —i el món va ple de capipotes i macarrons decents però serialitzats—, és tot un valor afegit veure com un autor ofereix una visió plena de personalitat i girs dels plats de tota la vida. "Són receptes amb cor, que he après de la meva àvia i la meva mare", explica. És un estil de cuina familiar i de proximitat, en què la tècnica es posa al servei del gust i no pas a l'inrevés. Perquè la intenció d'Artal és evocar records i explicar una història en cada plat, i a fe que ho aconsegueix.