Diuen que si el taco fos una religió, les taqueries serien les esglésies. A Xuba Tacos, el Vaticà dels tacos a Barcelona, han convertit l'elaboració d'aquest humil mos mexicà de carrer en pura litúrgia. En poc més de dos anys i equipats amb una tortilladora que fa tortilles de blat de moro blau nixtamalitzat i un trompo –aquella broqueta giratòria per rostir carn– han aconseguit conquerir el paladar d'un important nombre de feligresos.
Aquí els tacos es preparen al moment, a foc lent, amb una dedicació minuciosa, i n'ofereixen de dues menes; els clàssics ('arrachera', de pollastre, al pastor) i els del xef, on entren en comunió ingredients gurmet com el foie i la tòfona amb emulsions, reduccions i marinades divines.
Xuba és l'equilibri perfecte entre la tradició gastronòmica mexicana i la creativitat d'autor; els sabors més ortodoxos conviuen en pau amb propostes més agosarades i personals. El resultat és un miracle culinari únic que fa que els comensals hi tornin en processó una vegada i una altra.