sarrià

Sarrià

Botigues de luxe, restaurants i atraccions de la zona alta

Publicitat
Va ser independent de Barcelona fins el 1921, essent l'última annexió de la ciutat. Se la coneix com a part alta tant per la seva ubicació al mapa com per ser considerat el barri més elegant i adinerat. Conserva l'encant d'un poble petit, bonic i tranquil. Trobes a faltar algun establiment important de Sarrià? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

De compres per Sarrià

  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
RooM
RooM
A Sant Gervasi, hi domina la marca. Per això l’aposta de Maria Roch i Anaid Cano és doblement valenta. Totes dues dissenyadores comparteixen RooM, un espai molt ben vestit on trobareu la roba de seda de la primera i les sabates de la segona (sota la marca Anaid Kupuri). Però RooM també ha fet lloc a altres creadors emergents, com Borne by Elise Berger i basicLeather. I no només de roba, també venen la bijuteria vintage de Le Moulin Joly i les ulleres de fusta de Palens.
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Lito&Lola
Lito&Lola
Una noia jove, amb traça i bon gust, que es fa els seus collarets. Aquests fan furor entre les companyes de feina, i les amigues d’aquestes, i per casualitat coneixes a no sé qui que té una botiga i te’n demana, i la bola es va fent cada dia una mica més gran. Els somnis d’una tarda d’estiu a Menorca a vegades es fan realitat. És el cas de Lito&Lola. Mireia Martí s'inspira en Nova York i París: per una banda, ho canalitza amb collarets i polseres més rockeres, on predominen els colors flúors, les tatxes, les creus i les calaveres. Per l’altra, en peces que beuen d’un estil més romàntic, més vintage, més minimal, on abunda el toc retro de l’or envellit i l’elegància de les pedres semiprecioses. La bijuteria també és un estat d’ànim. O almenys això creu la Mireia. Segons el dia, li ve de gust posar-se una cosa o una altra. No vol renúncies. I aquest és l’esperit que ha insuflat a Lito&Lola, una marca lliure, desimbolta i molt femenina amb botiga a Sarrià.
Publicitat
  • Botigues
  • Gràcia
Misha
Misha
La botiga no és petita, és minúscula. I la roba i els accessoris estan escollits amb criteri i personalitat. Al darrera hi ha l’Alessandra Salvatori, apassionada de la roba. El secret de Misha s’apuntala en unes quantes marques: la feminitat parisina i sofisticada de Sessùn, el toc urbà i cosmopolita de la casa belga Bellerose, el rotllo més folk del suecs Odd Molly, els texans skinny de Le Temps de Cérises, els jerseis de llana i les divertides samarretes serigrafiades de Des Petits Hauts, entre d'altres.
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Lu Ink
Lu Ink
Una gamma de productes tocats per l'estil de l'artista George Angles i per les seves mans: coixins tapissats, samarretes serigrafiades, estovalles antigues tenyides, estalvis de pissarra gravats, terracotes pintades a mà, pantalles de tela per a làmpades...
Publicitat
  • Botigues
  • Botiga de queviures
  • Sarrià - Sant Gervasi
I love food
I love food
No espereu trobar-hi tot l'arsenal de verdures que veureu al supermercat: aquest establiment només disposa de productes de temporada. La majoria de la fruita els arriba de Girona i Lleida, i la verdura prové del Parc Agrari del Baix Llobregat. Acompleixen els codis Km 0 escrupulosament: fruita de cultiu ecològic collida en el seu punt òptim de maduració, i comprada directament del productor, els preus no s'enfilen. També tenen en oferta melmelades, embotits, carn de pollastre, arròs i pasta, tots amb certificació ecològica.
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Tàbula
Tàbula
El restaurador i ebenista Jaume Fontbernat s’alia amb el roure, la xicranda i la fusta de guaiac per donar forma a llums conceptuals, de formes geomètriques, amb leds o bombetes especials. Disseny, creació i restauració són les potes d'aquesta 'tabula' on trobareu petites obres d’art que lluiran com escultures.
Publicitat
  • Sarrià - Sant Gervasi
Oriol Balaguer
Oriol Balaguer
Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Objeto de deseo
Objeto de deseo
A Jorge Subietas li agrada sorprendre. Objeto de Deseo és un híbrid entre galeria d’art i 'cabinet de curiosités', un espai d’esperit eclèctic i avantguardista, dedicat als objectes decoratius que entren pels ulls i no foraden la butxaca. Us podeu enamorar d’un petit robot de ceràmica blanca o d’una safata decorada amb motius decimonònics. El passat i el futur passats pel sedàs del disseny.
Publicitat
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Le Monde de Sophie
Le Monde de Sophie
Le Monde de Sophie és una botiga amb un aire parisenc, amb roba d'aires molt romàntics i 'chic'. Hi trobareu firmes com Sugar Hill, Traffic People. Pepa Loves, Kling o Dí que si, peces amb tocs naïf ideals per combinar amb els bàsics.
  • Botigues
  • Boutiques
  • Sarrià - Sant Gervasi
Sayan
Sayan
Un bonic local de Sant Gervasi –on conviuen parets blanques i de maó amb terres de fusta i rajola hidràulica- és la base d’operacions de Sayan. La influència balinesa és innegable: abunden les sedes, els brodats i també el color, només cal fixar-se en l’expositor de fulards que hi ha a l'entrada. A la botiga quasi tot el gènere porta l’etiqueta Sayan: està dissenyat per la Soledad i una bona part es fabrica a Indonèsia. El punt fort és la col·lecció de roba, de tall urbà i pràctica i amb un clar sabor exòtic.

Restaurants de Sarrià

  • Sarrià - Sant Gervasi

El mediàtic Jordi Cruz ofereix una cuina sofisticada, original i sorprenent en aquest restaurant triplestrellat. Fa temps que es reconeix la vàlua de Cruz molt més enllà del personatge televisiu que s’ha creat. Deixa ben clar a l’ABaC que fa anys que s’arremanga les mànigues i que domina la tècnica i el producte a la perfecció. Amb un ull posat a la cuina internacional i amb un peu a la del Mediterrani, ofereix un únic menú degustació de catorze plats i quatre postres (295 €), que canvia per temporada i gust. Més enllà dels plats, l’experiència ABaC és global: dines en un menjador de somni i hi arribes a través de la cuina, on saludaràs el xef.

  • Espanyola
  • Sarrià

Adobo/Adobar és l’última aventura del genial Enrique Valentí. Un restaurant conceptual però senzill (que no simple), “una fonda actualitzada, on fem servir els adobs i els condiments”, diu el madrileny. A Valentí –màster del sofregit, el guisat i el foc lent– li encanta aquesta tècnica perquè “dona noves perspectives a plats de tota la vida”. Un exemple: el tàrtar de picanha –tall brasiler de vedella– madurada. 

Publicitat
  • Sarrià

A una de les zones més cares de Barcelona hi ha una casa de menjars contemporània que serveix plats de luxe a preus gairebé de barri. Sí, ho heu llegit bé. Als fogons, en Carlos Salvador, un cuiner brutal amb experiència al Mugaritz, l’Alkimia i el Gresca. A la sala, en David Grau. Menú setmanal de temporada amb dues opcions de primer, segon i postres per només 14,20 €. Per fer-vos-en una idea: cigrons estofats amb calçots i picada; cuixa de pollastre guisada amb bledes, moniato i curri, i pastís de cítrics. Per compartir: croquetes, bunyols, truites i xistorra en sidra amb rovell curat, per exemple. El local té una terrassa encisadora.

  • Catalana
  • Sarrià - Sant Gervasi

La tècnica moderna no es contradiu amb la tradició. Això és precisament el que trobareu a l’Avenir: plats de fonda –capipota, cigrons amb suc, mar i muntanya– redefinits sota el prisma de professionals de cuina i sala que han passat pel Manairó d’en Jordi Herrera, en Roger Viñas i en Chesco Salrach. I la veritat és que les ganes de jugar i sorprendre oferint una cuina plena de cullera i fons substanciosos, tan característica del mestre Herrera, es nota en molts dels plats d’una carta que també deixa entreveure la iconoclàstia d’arrel a l’hora de l’aperitiu: en lloc d’olivetes, et porten alls rostits sense pelar!

Publicitat
  • Pizza
  • Sarrià - Sant Gervasi

En Max Morbi –mòrbid vol dir blancor delicada, gran nom per a un pizzer– és un ferm defensor d’una nova manera de fer pizza: “La pizza és sobretot textura. Cal un bon equilibri amb el gust, i som partidaris de portar-la al terreny de l’alta panificació”. Ells són italians, però van “descobrint tot allò que et diu la tradició que no has de fer”. A La Balmesina, oberta des del 2017, hi trobareu tres masses (a partir de massa mare i moltes hores): la clàssica, fina i cruixent; una d’espelta integral, i la Pala. Aquesta darrera, una de rectangular per compartir, en porcions. 

  • Sarrià - Sant Gervasi

Ja fa uns anys que dos excaps de cuina del Saüc van obrir aquest bar de tapes, tot i que ara només un d’ells, en Ferran Maicas – amb experiència a elBulli i El Celler de Can Roca–, hi segueixi al capdavant. Sense cap més pretensió que reivindicar la cuina ben feta, presenta platets basats en el receptari català i la temporada que no s’allunyen en estètica i gust dels que et pots trobar en un gastronòmic Michelin. 

Publicitat
  • Gastropubs
  • Sarrià - Sant Gervasi

El Barra Alta és un restaurant obert pel veterà Daniel Roca, cuiner i xef, amb el jove cuiner Cèsar Guillem. La gastada paraula honestedat s’omple de significat en una carta molt ben compensada. Aquí la cosa va de producte de qualitat i de temporada amb un preu assequible i en inspirades receptes amb un punt d’inventiva. Un d’aquests locals que parlen bé de la classe mitjana-alta de la gastronomia de la ciutat, on saps que menjaràs de gust.

  • Espanyola
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4

El Bar Ri es troba a Sarrià i no és casualitat ni gratuïta l’elecció del nom. Les coses del barri tenen un aire especial, fan olor de casa i et fan sentir en família. Aquest restaurant especialitzat en tapes i platillos ha aconseguit fer-se un lloc al districte. Les braves amb nyores de La Rioja, les xips de carxofes o els calamarsons fregits omplen una carta basada en les tapes fetes amb producte de mercat. També tenen bons biquinis, hamburgueses i torrades. La carta de còctels i gintònics és curta, però hi ha tot el necessari. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Sant Gervasi - Galvany

El Bisavis no és simplement un restaurant. És una experiència multisensorial, feta per una cuina excel·lent guiada per l’entusiasme de l’Eduard Ros, un exadvocat convertit en gastrònom, cuiner autodidacta, sommelier i cap de sala. Detallista i exigent a més no poder, ho prepara tot davant dels dotze afortunats comensals que caben a la barra. Evidentment, els plats canvien segons inspiració i temporada. 

  • Catalana
  • Sarrià - Sant Gervasi

Allà on antigament hi havia el Mató de Pedralbes, avui hi trobareu el seu hereu, Bistro Mató, a càrrec del Grup San Telmo, que té cinc establiments a Barcelona. La seva és una localització que desperta enveges, amb una de les terrasses més cobdiciades de Pedralbes i ocupant un preciós edifici modernista. I la carta és una llista de delícies que posa un èmfasi especial en la brasa i el producte de temporada. 

Bars de Sarrià

  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
Mirablau
Mirablau
Al Mirablau s'uneixen diferents generacions d'enamorats o simplement d'amics, cercant una de les millors vistes que ofereix Barcelona amb aquell ambient que ens brinda Sarrià, Tres Torres, Pedralbes... Gent de 17 anys o de 60, tothom hi té cabuda perquè la diversió no té edat.
Contingut patrocinat
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
Canalla
Canalla
Deliciosa dualitat: a baix és el bar de tapes El Canalla, amb bones braves, pop a la gallega i mandonguilles amb sípia, entre d'altres. A dalt és El Canalla, amb entrecots i peixos a la brasa de traca i mocador. I la seva terrassa ofereix les millors vistes al vell Sarrià.
Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • Sarrià - Sant Gervasi
Panino Silvestre
Panino Silvestre
L'empresari de la moda Gonzalo Comellas s'ha reinventat com a empresari dels entrepans. El Panino Silvestre és porducte de les seves estades a Milà: hi trobareu entrepans italians, com han de ser; calents per fora i freds per dins. Tot l'embotit ve directe de Milà. Hi podeu menajr delícies com l'entrepà de 'porchetta' (porc rostit a la brasa amb mel) i també bones piadines.
  • Sarrià - Sant Gervasi
Bodega Josefa
Bodega Josefa
Poca broma amb aquest celler Far West. Des de fa anys i panys dóna guerra als cims graciencs, ofereix uns àpats casolans per sucar-hi pa, serveix el cafè com Déu mana (en got de postguerra) i té un dels xèrifs més entranyables de la ciutat com a mestre de cerimònies. Un temple confederat on no podràs dir 'un dels dos sobra aquí, foraster' sense patir-ne les conseqüències.
Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 1 de 4
Sandwichez
Sandwichez
Aquesta petita cadena d'entrepans, muntada per qui va ser director de Viena, ofereix entrepans freds i calents fets amb bona matèria prima i imaginació. El que triomfa més és el New Yorker, una delícia de pastrami amb espinacs, mostassa i ceba sofregida. El café és molt bó, la llet és fresca de granja.
  • Hamburgueses
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
La Royale
La Royale
Amb receptes creades per Paco Pérez, estrella Michelin, aquesta hamburgueseria gurmet ofereix carn de tots els continents: vedella japonesa, irlandesa o argentina i ànec xinès en són algunes. I disposen de carta de gintònics curosament preparats.
Publicitat
  • Botigues
  • Sarrià - Sant Gervasi
Cosme Vins
Cosme Vins
Una carismàtica bodega amb tots els clàssics i també amb un apartat gastronòmic, amb embotits, conserves, caviar i xocolates.

Què visitar-hi

  • Museus i institucions
  • Ciència i tecnologia
  • Sant Gervasi - La Bonanova
CosmoCaixa
CosmoCaixa
CosmoCaixa és el resultat de la remodelació del Museu de la Ciència de Barcelona. Es va inaugurar el 2004 i ocupa el que va ser un modernista asil per a cecs, obra de Josep Domènech i Estapà. La reforma va ampliar considerablemente les antigues instal·lacions: amb més de 50.000 m², ocupa quatre vegades més que el Museu de la Ciència anterior. El nou espai inclou nou plantes, sis de subterrànies, i una gran plaça pública.
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • Sarrià - Sant Gervasi
Casa Orlandai
Casa Orlandai
La Casa Orlandai és un centre cultural de Sarrià que estàgestionat per veïns i entitats vinculades al barri. És un espai creat per respondre les inquietuds culturals del barri, així com per fomentar la innovació, l'art i la transformació social en convivència. A la seva programació trobareu activitats culturals com concerts, exposicions, seminaris i conferències, activitats en família i festes populars.
Publicitat
  • Què fer
  • Sant Gervasi - Galvany
Fundació Privada Foto Colectania
Fundació Privada Foto Colectania
Amb una important col·lecció, una biblioteca i un ampli arxiu, Foto Colectania es dedica a difondre l'art de la fotografia a través d'exposicions i l'elaboració de catàlegs.
  • Museus i institucions
  • Pedralbes
Monestir de Pedralbes
Monestir de Pedralbes
El 1326, la reina Elisenda de Montcada va utilitzar la seva herència per comprar el terreny i construir un convent de l'ordre de les monges Clarisses, al que aviat es va unir. El resultat és una joia de l'arquitectura gòtica, una església de nau única de tres pisos, amb vitralls i un claustre del segle XIV. Aquest monestir no es va obrir al públic fins el 1983 i la visita ens apropa a la vida d'aquesta comunitat religiosa femenina recorrent els seus espais més quotidians.

Per sortir de nit

  • Menjar ràpid
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4
Semon 9 Night
Semon 9 Night
Els de Semon no en tenen prou de tenir una de les millors botigues gurmet de la ciutat, un càtering de luxe, tenir tres restaurants (un d'ells de cuina japonesa) i haver dut la marca a Madrid. Ara aprofiten l'embranzida i continuen la festa de les 11 de la nit a les 2 de la matinada amb un espai on pots fer un còctel o sopar alguna cosa lleugera. Ambient clàssic de la zona alta i un públic veterà a la recerca d'un ambient moderadament bandarra.
  • Música
  • Sarrià - Sant Gervasi
BeCool
BeCool
En aquesta sala hem pogut descobrir propostes nouvingudes d'altres ciutats que es troben al capdavant de les tendències musicals de Berlín o Londres. Des del principi, aquí han sigut fi dels a una premissa bàsica: la de fer que el públic pugui sentir-se a prop del DJ o de l'escenari on toquen els grups.
Publicitat
  • Música
  • Sarrià - Sant Gervasi
Otto Zutz
Otto Zutz
Un clàssic inamobible any rere any. Cuidada i elegant, és una de les preferides per un sector de població que fuig de propostes estridents. Conserven l'espai VIP per als que volen lluir-se mirant des d'una posició privilegiada la resta del personal ballant a ritme de funk, hip-hop i house. Hi trobareu gent guapa i arregladeta.
  • Música
  • Espais musicals
  • Sarrià - Sant Gervasi
The Sutton és una gegantina sala de ball de les d'abans, amb moqueta, columnes de marbre, dones espectaculars i paios amb el jersei de marca a l'esquena. O sigui, ideaaal per als que són partidaris de posar-se ben mudats i volen impressionar. –R.M
Publicitat
  • Música
  • Espais musicals
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Jazz Room
Jazz Room
The Jazz Room, propietat del grup Mas i Mas, és una sala de festes amb una acústica immillorable, fet que fa que sigui un escenari clàssic de concerts de jazz. També acull la festa bimensual Boiler Room. El seu aspecte d'antiga boîte –amb les prestacions d'una sala contemporània– fa que sigui un escenari ideal per aquestes festes centrades en la música negra 'vintage'.
  • Cocteleries
  • Sant Gervasi - Galvany
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Gin Fizz
Gin Fizz
Aquesta cocteleria, que ocupa l’espai de l’antic Pablo’s, és un local, com el seu  nom indica, especialitzat en còctels fets amb fizz, és a dir, amb sucs de cítrics. Trobareu, no obstant, una sòlida i clàssica carta amb categories de combinats de whisky, tequila, ginebra i rom i especialitats pròpies de la casa com el petó de tortuga.
Publicitat
  • Cocteleries
  • Sarrià - Sant Gervasi
Gimlet
Gimlet
La decoració és sòbria, però en cap moment us sentireu fora de joc. Això és un bar de veritat i el bàrman sabrà comprendre al neòfit i li recomanarà un còctel sense errar el tret. De totes maneres, si no us agrada fer malabarismes etílics sense xarxa, ja sabeu el que toca: un bon Gimlet, que per això són els millors de Barcelona. Estic convençut que si el Philip Marlowe existís hauria instal·lat una tenda de campanya a la porta d'aquesta veterana cocteleria.
  • Música
  • Sarrià - Sant Gervasi
Twist
Twist
Sarrià de nit pot semblar un escenari postnuclear estil Mad Max. La cocteleria Twist és la gran excepció, un desconegut als cims pijos de la ciutat que mereix ser descobert. És molt senzill, fan còctels al nivell dels grans noms de la ciutat, tenen un esperit jove i obert i ofereixen activitats de tota mena: des de concerts en petit format fins a cursos de cocteleria. La joia de Sarrià.
Publicitat
  • Música
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
De vegades hi ha llocs que, en l’intent de ser multifuncionals i obrir a qualsevol hora del dia, acaben convertint-se en espais sense personalitat. No és el cas del Muy Mío, polivalent, moltíssim, però amb un caràcter ben definit que el fa especial al matí, a la tarda i a la nit. Benvinguts a un dels secrets millor guardats del barri de Sant Gervasi.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat