Interior de Bar Brutal
Foto: Bar BrutalBar Brutal
Foto: Bar Brutal

Els millors bars de vins naturals de Barcelona

Els locals on tots (o gairebé tots) els seus vins estan elaborats amb raïm, només raïm, sense additius de cap mena

Mireia Font
Publicitat

La revolució mundial dels vins naturals i d'intervenció mínima no ha enxampat Barcelona desprevinguda. Tot el contrari. Aquí trobareu els millors locals de la ciutat especialitzats en aquest tipus de viticultura. Referències catalanes, espanyoles, franceses, gregues, italianes, per ampolla o per copes, amb menjar o sense, per gaudir-los a la barra o entaulats. Us cobrim totes les opcions. No us fa res una miqueta de sulfits? Doncs, consulteu aquesta altra llista. Si també sou de còctels, aquí.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure.

Els millors bars de vins naturals de Barcelona_ok

  • Bars de vins
  • Eixample

Món Vínic Store és més que una botiga i bar de vins artesanals i formatges, és un centre divulgador de la cultura vinícola i un referent indiscutible de l'escena barcelonina dels vins naturals o d'intervenció mínima. Cada setmana ofereixen trenta vins a copes de diferents estils i procedències. També podeu escollir qualsevol ampolla de les que hi ha a les estanteries, us cobraran un suplement de 10 euros per destap. Si voleu beure més i heu de fer coixí a l'estómac, podeu optar entre taules de formatges locals i internacionals singulars elaborats per petits productors o embotits, patés, confitats, escabetxos, peix marinat i conserves. Us recomanem encariment que us deixeu aconsellar pel personal. No fallen mai.

  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
L'Ànima del Vi
L'Ànima del Vi

Aquí treballen només vins naturals, sense additius, vins que han evitat ingerències químiques i manipulacions humanes per arribar a taula gairebé incorruptes. Es nota. A part de tenir una selecció de caure de cul a terra, us ofereixen platets per fer coixí, com l’amanida de pop i patata orgàstica. Tots els ingredients són de primera; estan preparats amb un gust exquisit. La llum és càlida en aquest bar à vins i la música jazz reverbera a les copes. És una cova atemporal que supura màgia a cada racó, i aconsegueix una harmonia indescriptible entre celler, teca i atmosfera. L'Ànima del Vi és un elegant xup-xup catalano-francès capitanejat per en Benoit i la Núria, una parella que fa rutllar el negoci amb una cadència hipnòtica.

Publicitat
  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

La reverència per la religió del barril i el raig i la pressió veïnal van portar els bessons Colombo, propietaris del restaurant Xemei, a combinar una botiga de vins a l’entrada amb el manteniment d’una barra de vins a granel i botes. Amb unes... 2000 referències de vins! Tots ecològics o biodinàmics d’arreu del món, sense cap mena de química o additiu, i a preus ni cars ni barats, en una franja molt interessant. Una taverna d’estil antic que ven vermut, a raig. De la petita cuina del bar, en surten plats de poca temperatura: fumats, macerats, curats i marinats. Maridatges brutals. Per menjar, cal reservar-hi. Per només beure, no.

  • Bars de vins
  • El Poblenou

L’eslògan del lloc no pot ser més clar; “El teu saló però amb una nevera plena de naturals”. De vins, s’entén. La carta alcohòlica és generosa, amb un número encertat d’opcions per copa i ampolles interessantíssimes, nacionals i internacionals (Geòrgia, Àustria, Eslovènia, Grècia, França, Itàlia, etc.). Pels qui no vulguin beure amb l’estómac buit, hi ha delícies imperdibles per picar; dip de pastanaga i anacards fermentats, llobarro curat amb oli de mandarina i xili fumat, ous de tonyina i piparres, halloumi a la brasa amb carxofes i crema de llavors, truita de patata i nyàmeres... Buf, tot excels. Les postres, també. El local, enrajolat de blanc, és petit i molt bufó, s’ambienta amb música de tocadiscs i s’omple ràpid. No accepten reserves.

Publicitat
  • Bars de vins
  • Esquerra de l’Eixample

La italiana Beatrice Casella (ex Hisop) i el català Iván García (ex Direkte Boqueria i Aürt) dirigeixen un bar de vins que per la qualitat del menjar que despatxen ja es podria considerar gairebé un restaurant. No ho farem perquè les seves intencions queden clares amb el disseny interior del local; la protagonista indiscutible de l'espai és una enorme barra enrajolada al seu centre. Tenen més de 200 ampolles de vi natural o d'intervenció mínima i mitja dotzena d'aixetes amb blancs, brisats, rosats, negres i escumosos que canvien gairebé setmanalment. Per acompanyar, platets creatius amb accent italià; olives d'Abruzzo farcides de pollastre, croquetes de macarrons, raviolis de comté i pesto de ruca, sardines a la brasa amb brou d'espines i 'nduja'. Un luxe de lloc.

  • Bars de vins
  • Sant Antoni

El Garage és un bar i una botiga de vins naturals. Tenen 1800 ampolles de cellers de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Àustria, Geòrgia, Eslovàquia, Eslovènia i la República Txeca, entre altres països. El mam es complementa amb tapes senzilles de cuina de proximitat i temporada, taules de quesos i xarcuteria artesana i ecològica. Darrere d'aquest local hi ha l'equip de Vella Terra, els organitzadors de la fira de vins naturals homònima. També ofereixen cervesa artesana i destil·lats. Cada primer dilluns de cada mes organitzen tasts per a professional de la restauració. Te terrassa i és 'dog friendly'.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Contracorrent Bar és un bar de veritat –barra i minicuina–, i no pas un restaurant immens amb tamborets alts i un cuiner Michelin dient que té un bar (i els preus són més de bar que d’alta gastronomia). El xef sicilià Nico Drago –qui va ser un dels socis del O'viso i La Castanya, on es podia menjar bé per quatre duros– i la sommelier Anna Pla s’han formulat el repte “de fer un tapeig diferent amb vins naturals, però apte per al barri”: el deliciós carrer Ribes a Fort Pienc. I a fe de Déu que ho aconsegueixen: mesclant Itàlia i Catalunya, i els plats de cuina popular. La carta de vins naturals –més de cent referències en un bar de barri!– promet moltes estones de plaer amb amics en una excepcional terrassa

  • Bars de vins
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

El Bar Salvatge és una iniciativa innovadora i popular, que vol apropar a tothom la cultura del vi natural, interessantíssima. Ofereixen vi a copes a molt bon preu: de 2,15 a 5 euros. Surten de vuit aixetes que van canviant, més una del vermut d’en Rubén Parera, que també s’ha encarregat de l’interiorisme, amb fusta, cartells preciosos de fires de vi i un neó salvatge al sostre que ho banya tot de llum carbassa. Fan alguna cosa per picar perquè no caiguis a terra –braó, olives, empedrat– i deixen entrar animals: el seu logo és un hipopòtam taverner, amb davantal, llevataps, ampolla a la mà i fonoll entre dents. Una imatge que representa el seu esperit trapella, original i assequible.

Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

Obert el 2019, en Rafa Peña (Gresca) i en Biel Gavaldà (Gresca càtering) fan uns entrepans que es canvien a voluntat, però sense tocar el biquini de pastrami de llengua, amb pa de motlle croissant de Triticum i una mostassa d’herbes, ni l’entrepà d’albergínia rostida amb tomàquets secs –pa de burger del forn Sant Josep–, tan pecaminosament bo que sembla que no pugui ser vegetarià. Els entrepans es poden maridar amb vins naturals. Resultat? Combinacions apoteòsiques.

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni

Aquest és el bar d'en Mathieu Pérez, un chef de Perpinyà amb molts anys de carrera que va tenir un bistrot d'èxit a París i un projecte arriscat de vins naturals a Ceret, el Percheron. Va ser el cap de cuina durant cinc anys del Bar Brutal, i a meitats del 2023 va decidir obrir Señora Dolores a Sant Antoni.

Aquí i ara es dedica en cos i ànima als fregits d'autor. I cuina amb dues fregidores i... una màquina de xurros! A la carta hi veureu fregits originalíssims (xurros de patates braves, llenties guisades fregides, lasanya arrebossada) i encurtits (amanides, bistec tàrtar, peix cru). Fora de carta, fetge, cor d'ànec o cervellets a la romana. La de vins té referències de vinyes a un radi de 200 km de Barcelona. La selecció emociona reflecteix els valors d'en Pérez.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat