L’Aperol és una beguda amb molta història. Va néixer el 1919 a la Fira Internacional de Pàdua i va ser creada per una parella de germans anomenats Barbieri. Com la recepta de la Coca-Cola també s'ha mantingut invariable i secreta fins avui. Al Bacaro podreu gaudir de la beguda en una autèntica taverna veneciana. De fet, bácaro és com denominen a aquest tipus d'establiment a la ciutat dels canals. En aquest establiment l'oferta gastronòmica és excel·lent i els preus més que raonables.
El gust de l'Aperol s'assembla una mica al de Campari (de fet, el 2003 Campari va comprar la marca Aperol), però té una graduació alcohòlica bastant menor: 11% de volum. És una beguda perfecta per prendre-la al costat del mar. Al xiringuito Blue, a la platja de Sant Sebastià, podreu gaudir d'aquest refresc acompanyat d'algunes tapes. El local està ambientat seguint l'essència marinera però sense oblidar el costat cosmopolita i urbanita característic de Barcelona.
El característic gust de l’Aperol, lleuger i refrescant, prové de la seva recepta original, que s'ha mantingut invariable fins avui, i que combina la infusió de diverses herbes i arrels d'alta qualitat. Al Bonavida us el serviran a l'hora del afterwork. Si teniu gana, no deixeu de provar les seves fantàstiques focaccies. Els dimecres a l'hora de l'aperitiu també podreu gaudir de concerts de jazz.
L’Aperol Spritz és la forma de consum d'aquesta beguda que ha fet de la marca un referent en molts països europeus. Al Cactus Bar, al barri del Born, ho saben i són autèntics experts en aquest combinat. No us perdeu els afterwork que organitzen. Tant a l'interior com a la terrassa ofereixen un entorn ideal per passar una agradable vetllada. Solen comptar amb música en viu i sessions de DJ, la millor selecció musical per acompanyar el vostre spritz.
Per preparar un Aperol Spritz es posen tres parts de cava (o prossecco o vi blanc); dues parts d’Aperol; un toc de soda; gel i una rodanxa de taronja. Es prepara en una copa de vi o en un got amb gel, abocant primer el cava o prosecco i finalitzant amb l’Aperol, per evitar que aquest toqui el fons. El toc de soda fa que tots els ingredients es barregin entre si. Apropeu-vos a la platja de Sant Miquel i descobriu com preparen els cambrers de La Deliciosa el combinat. El podeu acompanyar de la millor cuina mediterrània en un xiringuito decorat seguint la filosofia del reciclatge.
Un Aperol es pot gaudir amb gel, agitat, o com a base de diferents còctels, i marida molt bé, per exemple, amb unes tapes. A La Llibertària, una pintoresca cerveseria, podreu tastar plats excel·lents per acompanyar el vostre combinat. El local té una particularitat: és un petit museu que recorda la Barcelona anarquista dels anys 30 i 40. Hi trobareu cartells -alguns originals- fotografies d'època, diaris i quadres. Tot plegat resulta un collage molt atractiu.
Sorprenentment, l'element que predomina a l’Aperol Spritz no és l’Aperol, sinó el vi blanc escumós. A la Mamarosa Beach coneixen tots els secrets de la beguda i la preparen de forma excepcional. Amb unes impressionants vistes de la primera línia de mar, el local és un enclavament imprescindible per dinar, sopar i prendre bones copes, als baixos de l' hotel W. En un ambient modern, el Mamarosa ofereix pastes, pizzes i plats clàssics de la cuina italiana, a més d’una zona chill out a la nit.
La paraula “spritz" ve de l'alemany i significa "capbussar-se". Això és el que fa l’Aperol dins de l’escumós. Al Mokaï Beachbar també us podreu capbussar a la platja després de prendre el vostre Aperol Spritz. Situat a la platja de Nova Icària, a tocar del Port Olímpic, aquest bar és ideal per prendre una copa en una atmosfera relaxada mentre proveu la millor cuina de fusió amb influències orientals.
No hi ha una única composició per al spritz, sinó que els propis cambrers dels bars tenen les seves receptes particulars. El denominador comú entre les variants és la presència del vi blanc sec o del cava i d'aigua mineral amb gas o aigua de seltz (es pot utilitzar també tònica) que deu ser almenys entre 4 i 3 parts. Les altrse 3 parts restants es completen amb Aperol. Al No Sé, al Born, tenen la recepta molt clara. Preparen l’Aperol Spritz com ningú. Si teniu gana també ofereixen un menú de tapes per acompanyar amb la beguda.
Ja fa un temps que l’Aperol és un dels espirituosos més venuts a Itàlia. És una beguda molt popular, especialment entre els més joves. Això ho saben molt bé al Santa Marta, un desenfadat bar a tocar del mar a la Barceloneta, amb esperit 100% italià. Com si fóssiu joves venecians, aquí us podeu refrescar amb un bon Aperol Spritz i calmar la gana amb els seus sandvitxos especials, panini i tramezzini, molt diferents als nostres entrepans. També trobareu plats del dia com el bacallà mantecato i tot tipus d'aperitius.
També t'agradarà
Discover Time Out original video