Darrere de La Balmesina, oberta des de 2017, hi ha en Max, l’Ale i en Mattia; tres italians coneguts per la seva pizza gurmet lleugera i cruixent, feta amb una base de massa mare. Les seves receptes i tècniques de cocció l'han convertit en un establiment de culte, on utilitzen farines ecològiques i una massa que fermenta en fred fins a 72 hores. Més que de pizza tradicional, aquí podem parlar de tècniques de panificació aplicades a la pizza. L'altre pilar de l'oferta de la casa són els productes de temporada i proximitat, vehiculats en receptes delicioses (formen part de Slow Food Barcelona). "Només fem servir el millor producte que puguem comprar", assegura vehement en Max.
La pizza és el menjar popular d'origen italià, però és present arreu del món, la fita per excel·lència d'internacionalització d'un plat local: trobareu bones pizzeries de Hong-Kong a Lisboa. A Barcelona, ciutat plena d’italians, la primera va ser el Tropeziens, l’any 1971 (on anaven sovint la Ferrussola i Jordi Pujol). Des d'aleshores, la pizza ha esdevingut un element omnipresent i conqueridor. A la nostra ciutat conviu l'ortodòxia napolitana amb les noves tendències pizzeres. Mengem-les totes i gaudim d'un plaer rodó que sempre ve de gust! I si no vols menjar pizza, clava't un bon tiberi en algun dels millors restaurants italians de Barcelona. Una altra opció és descobrir el fenomenal entrepà italià, a bars de pisto com el Santo Porcello o el Narciso
NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries sense gluten