Port cable car Barcelona
Photograph: Shutterstock
Photograph: Shutterstock

5 coses per fer avui a Barcelona

Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast

Publicitat

Què fer avui a Barcelona? Les coses per fer a Barcelona no descansen ni un dia. Cada setmana, trobareu centenars d'activitats increïbles per tots els racons de la ciutat, per no parlar dels plans a Barcelona que hi ha els caps de setmana. Cinema alternatiu, l'exposició imperdible, l'obra de teatre de la qual tothom parla, mercats, activitats familiars... Us oferim tota la informació per gaudir de Barcelona i de la seva enorme activitat cultural, avui i cada dia. No cal moderació, la podeu gaudir a l'engròs. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Què fer avui a Barcelona

  • Què fer
  • Ciutat

Han estat la inspiració d'alguns dels millors poemes, pel·lícules, vestits i perfums de la història i una de les formes de dir “t'estimo” a algú sense haver-ho de verbalitzar. Les flors i les plantes no només són imprescindibles per a la nostra supervivència, sinó que també ho són per fer el nostre dia a dia més amable. Us imagineu passejar pel carrer i no veure cap planta? Per a alguns, la vegetació és igual d'important fora que dins de casa, i ara, a més de donar un cop d'ull a algunes de les millors floristeries de Barcelona, podreu aconseguir tota mena de plantes a partir de 99 cèntims en aquest mercat que es torna a instal·lar a la ciutat aquesta setmana.

  • Què fer
  • Mercats i fires
  • Vila de Gràcia

Arriba Nadal i és hora de posar la decoració a punt. La Fundació Enriqueta Villavecchia proposa per als dies del 27 al 30 de novembre el mercat solidari Christmas Market. Serà la Casa Capell la que enguany acollirà aquest mercat, que oferirà una gran varietat de decoracions fetes a mà i objectes per a regalar amb una única finalitat: destinar tots els beneficis a la investigació de joves i nens malalts de càncer a més d'altres malalties greus i oferir suport a les famílies afectades. 

Publicitat
  • Art

Aquest 29 de novembre de les 18 h a la mitjanit se celebrarà la 11a edició del Poblenou Open Night, un esdeveniment on gran part de la comunitat creativa del Poblenou Urban District obre els seus espais durant una nit per oferir un ampli programa d'activitats culturals gratuïtes relacionades amb l’art, el disseny, la música, l’interiorisme, la fotografia, la joieria i la il·lustració.

  • Què fer
  • Dreta de l'Eixample

Acció, comèdia, drames i els temes més reivindicatius i polèmics. La nova edició de l'Ohlalà!, el festival de cinema francòfon de Barcelona, oferirà des del 27 de novembre fins al 3 de desembre una selecció de les pel·lícules i curts més destacats de llengua francesa

 

Publicitat
  • Què fer
  • Fora de Barcelona

Hi ha festes que ens fan sortir al carrer amb més il·lusió que mai, encara que sigui ple hivern, com la Festa Major de Sant Andreu. Del 29 de novembre i fins al 6 de desembre de 2024 als carrers del barri només hi haurà espai per a l'alegria: balls populars, correfocs i mil activitats que ens ompliran els cors de joia. Els actes previs a la inaugració tindran lloc del 15 de novembre al 28 de novembre. A part dels actes de cultura popular, la festa inclou activitats de tota mena, com la cursa de barri, concerts, sopars de germanor, exposicions, mostres de comerç i entitats o tallers infantils.

Altres plans a Barcelona

  • Música
  • El Poble-sec

Edu Esteve, el cantant i compositor català que va captivar el públic a Eufòria de TV3, arriba a La (2) de L’Apolo el 29 de novembre per presentar el seu nou àlbum, 'COLORS'. Després de fer el salt a la fama al popular concurs i de participar en la gira al Palau Sant Jordi, Edu s’ha consolidat com una de les veus més prometedores de l’escena musical catalana. Amb un estil que barreja emoció i energia, ha passat per festivals com Pedralbes i Sons del Món, demostrant que és molt més que un concursant: és un artista amb una trajectòria pròpia i un futur brillant. 

'COLORS' és una explosió musical que transforma cada emoció en una tonalitat sonora única. Des de la ràbia del vermell fins a la calma del blau, passant per la vitalitat del groc i la serenitat del verd, aquest disc convida a un viatge emocional irrepetible. Amb influències de grans noms com Max Martin (Suècia) i Tyler Joseph (Twenty One Piltos), i una producció electrònica d’alt nivell, Edu Esteve es reafirma com un creador de moments inoblidables.

El directe promet ser una experiència única, on la passió i el talent d’Edu brillaran més que mai. Acompanyat dels seus senzills més sonats, com “Massstimas” i “Soc Jo”, aquesta nit a La (2) és una cita imprescindible per descobrir o redescobrir un artista que no només canta, sinó que fa sentir. No deixeu escapar les vostres entrades i prepareu-vos per una explosió de colors!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Vila de Gràcia

Imagineu un espai on el disseny, la tecnologia i la narrativa experimental es fusionen. Això és IED MUSES: Decoding Inspirational Minds, una sèrie de xerrades organitzades per l'IED Barcelona que busca connectar creatius de referència amb un públic àvid d'inspiració.

L'IED (Istituto Europeo di Design), referent en formació creativa, obre les portes de la seva seu a Gràcia per presentar la primera temporada d’aquestes sessions úniques que exploren processos, trajectòries i reptes del disseny contemporani. Cada trobada permet una aproximació íntima a l’univers de dissenyadors pioners, promovent un diàleg proper i humà que convida a trencar barreres i pensar en noves possibilitats.

En aquesta primera cita, el dilluns 2 de desembre a les 19 h, us podreu submergir en l’imaginari de Hamill Industries, el duo barceloní format per Anna Díaz i Pablo Barquín. Amb una trajectòria de més d’una dècada, la seva obra combina allò digital i allò tangible en produccions que van des de pel·lícules immersives fins a espectacles escènics d’avantguarda. Aquest tàndem, que ha col·laborat amb institucions com el Ballet de San Francisco i festivals com Coachella, és sinònim d’innovació visual i compromís artístic. Aquesta 'talk' serà tota una oportunitat per descobrir com redefineixen el paisatge creatiu amb els seus projectes sensorials i la seva capacitat d’inspirar. L’entrada és gratuïta, però les places són limitades. Reserveu ja i deixeu-vos sorprendre!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • El Gòtic

Pintar és el vostre passatemps, o, potser, la vostra passió? Veniu al Time Out Market per fer una obra d'art sobre llenç i marideu el moment amb un còctel, a triar entre tres propostes delicioses de Bombay Sapphire. Us els avançem perquè no siguin cap sorpresa! El Bombay Collins combina la frescor del suc de llimona, la dolçor del xarop de sucre i un toc final efervescent gràcies a la soda. El Gintònic Born és dels més originals de la família dels gintònics: la gin Bombay Premier Cru es marida amb Fever Tree Elderflower i es decora amb maduixa, canyella i alfàbrega. Finalment, el Bombay Premier Cru Gin Tonic és una versió clàssica i refinada que combina Bombay Sapphire Premier Cru amb tònica i un grill de llima espremut, ideal per als amants del gintònic més pur i elegant. 

L’experiència només val 8€ i inclou totes les eines i material de pintura necessaris, la degustació d'un dels tres còctels i els professionals que aconseguiran que tregueu l’artista que porteu dins. Les cites més artístiques del Market tindràn lloc el 29 de novembre i el 13 de desembre de 19:30 h a 21 h. Aconseguiu ràpid les vostres entrades, perquè l'aforament és limitat, i prepareu el brindis i els pinzells!

www.disfruta-de-un-consumo-responsable.com 47º  
Comparteix aquest contingut només amb majors de 18 anys

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Classes i tallers
  • El Raval

Aquest 13 de desembre, el Taller de Músics tanca amb estil el seu 45è aniversari amb una jornada per recordar, plena de música, reflexió i homenatges a dues icones que simbolitzen el seu llegat: Enrique Morente, figura clau del flamenco, i Rosalía, una de les veus més revolucionàries dels darrers anys.

El matí arrenca al Paranimf de la Universitat de Barcelona amb la conferència performativa ‘Recordando a Morente y celebrando a Rosalía’, a càrrec de Daniel Gómez Sánchez. Una combinació de teoria i emoció que inclou les actuacions de Paula Domínguez i Marc López, que faran vibrar el públic amb les seves interpretacions. Aquest esdeveniment, de places limitades, és exclusiu per invitació, així que assegureu-vos de reservar enviant un correu a invitacions@tallerdemusics.com.

A la tarda, la cita es trasllada a la Filmoteca de Catalunya, on a les 20 h, Ana Brenes i Toni Abellán obriran la vetllada amb una actuació íntima i poderosa. A continuació, podreu gaudir de l’estrena del documental 'Morente & Barcelona', dirigit per Jordi Turtós, que explora la profunda relació entre el cantaor i la Ciutat Comtal. La jornada culminarà amb un col·loqui amb figures destacades com Luis Cabrera i Montse Madridejos, entre d’altres. Les entrades per aquesta sessió tenen un preu simbòlic d’entre 3 i 4 €.

No deixeu escapar aquesta oportunitat per acomiadar l’aniversari del Taller de Músics amb un homenatge que uneix passat, present i futur del flamenco i la música popular. Reserveu la vostra entrada i deixeu-vos portar per l'art més flamenc!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • El Raval

'Madama Butterfly' és un dels drames més colpidors del repertori operístic. Tracta sobre l’amor impossible entre Cio-Cio San, una jove geisha japonesa coneguda amb el nom de Butterfly i abandonada per la seva família, i un tinent de la marina d’Estats Units, B.F. Pinkerton. Amor impossible perquè ell es casarà amb Butterfly de manera inconscient per desprès abandonar-la sense donar explicacions, i ella, encara enamorada, l’esperarà durant tres llargs anys de sacrifici i fidelitat. El final, prou conegut, és tràgic i és la manera que té Butterfly de restablir el seu honor ferit.

Giacomo Puccini la va estrenar el 1904, i durant més d’un segle s’ha convertit en una de les òperes més estimades pel públic i, també, gràcies a la seva ambientació exòtica, el seu drama humà i la seva música d’un lirisme emocionant, una de les primeres portes d’entrada al món de l’òpera. Si teniu curiositat i mai heu visitat el Liceu, ara és el moment! La primera funció, el 8 de desembre, de fet, és per a la comunitat LiceUnder35, a un preu reduït i molt avantatjós per a menors de 35 anys. Fins el 28 de desembre pujarà a l’escenari la producció poètica de Moshe Leiser i Patrice Caurier, i en el paper protagonista tindrem tres de les millors sopranos del moment: Sonya Yoncheva, Saioa Hernández y Aylin Pérez. 'Madama Butterfly' no és només una de les grans òperes del repertori: és també una gran experiència emocional que us deixarà un record inesborrable. No us la perdeu!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • El Gòtic

Aquest 10 de desembre, el Time Out Market serà l’escenari d'una de les experiències més originals que podreu viure en directe: La Riota, el programa de ràdio que combina humor, actualitat i cultura, amb un toc molt personalitzat. De 20h a 21h, us podreu endinsar en un món d'entrevistes a convidats de primera línia i seccions dinàmiques que faran riure i reflexionar a parts iguals.

La Riota no és un programa qualsevol. Amb una audiència de més de 200.000 reproduccions a Spotify i més de 580.000 visualitzacions a YouTube, els seus oients (de 18 a 40 anys) saben el que volen: una barreja de política, esport, cultura i molt, molt d’humor.

Els convidats que passen pel micròfon són de primer nivell: Jordi Basté, Roger Escapa, Toni Clapés, Tomás Roncero, Gervasio Defer, Julieta, i molts més. I el millor de tot és que cada programa es reinventa amb seccions que van des de concursos fins a entrevistes profundes, sempre adaptades a qui tenen a l’altre costat del micròfon. A més, la música en directe juga un paper clau, amb actuacions d’artistes com Guillem Gisbert o Stay Homas, fent que cada sessió sigui una festa per als sentits.

Per aquest especial directe al Time Out Market, portaran un convidat de luxe: Xavi Aldekoa, periodista de La Vanguardia i escriptor, que compartirà la seva visió única de l’Àfrica i la vida. No us ho perdeu! La Riota desplegarà tot el seu encant: una hora de riure, reflexió i sorpreses en un format que ha conquistat escenaris arreu de Catalunya. Prepareu-vos per viure la màgia del directe, on vosaltres també sereu protagonistes. 

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Activitats curioses
  • Sant Gervasi - La Bonanova

El passat mes d'octubre va començar al Museu de la Ciència CosmoCaixa una nova activitat que busca informar i debatre sobre aspectes interessants de la ciència –i la seva presència habitual a les nostres vides–, i que vol fer-ho de manera participativa i relaxada, amb un debat col·lectiu en què es puguin plantejar diferents punts de vista i resoldre els dubtes a partir de criteris científics demostrats. La iniciativa es diu 'Ciència per obrir el meló' i, com el seu nom indica, planteja situacions que mereixen una anàlisi profunda, 'obrir el meló' d'un afer interessant, popular o d'actualitat, i iniciar una conversa rigorosa i adulta, però on no manqui tampoc el sentit de l'humor. La propera cita serà el dimecres 11 de desembre, a partir de les 19 hores, portarà el títol de “L’hem feta grossa, amb la IA. La intel·ligència artificial i el futur de la humanitat”, i seguiran altres convocatòries de tall molt semblant durant tot el 2025, que tractaran temes com les energies, l'alimentació química, els extraterrestres... El preu per sessió és de 6 euros i podeu comprar l'entrada anticipada aquí. I perquè sapigueu el que podeu trobar en aquest proper ‘meló’ del Museu de la Ciència CosmoCaixa, us explicarem amb detall com funciona aquest projecte. 

Ciència divertida però rigorosa

'Ciència per obrir el meló' compta amb la col·laboració del col·lectiu Big Van Ciencia, un grup fundat per Helena González-Burón (biòloga, bioquímica i doctora en biomedicina) i Oriol Marimon (doctor en química) que treballa en la divulgació de temes científics d'una manera entretinguda i oberta a tots els públics, sobretot el que no té plena formació científica. Per exemple, han desenvolupat part del seu treball en mitjans de comunicació –com el programa 'Òrbita Laika', de TVE– i en formats que combinen arts escèniques i serietat educativa. Es pot explicar la ciència a través de l'humor, del teatre, o de la performance? Si això ajuda a entendre conceptes difícils, és clar que sí.

Un format participatiu i experimental

Les sessions de 'Ciència per obrir el meló' duren aproximadament dues hores. L'aforament pot variar a cada sessió, però és al voltant de les 100 persones, i després d'una salutació i una presentació del tema científic que s'abordarà, els participants es divideixen en grups i comença la primera part de l'activitat, que consisteix en observar i analitzar experimentalment alguns aspectes del tema que estem tractant, i que ens donaran idees i coneixements que ens serviran després per 'obrir melons' i debatre'ls. Per exemple, a la darrera sessió realitzada dins d'aquest cicle, el 13 de novembre passat, Big Van Ciència va treballar sobre diversos aspectes de la música: com funciona el so?; quines són les matemàtiques darrere d'una cançó?; és una composició de Mozart més complexa que el 'reguetón', o al revés? Els participants anaven passant per diferents estacions experimentals i treballaven l'acústica dels objectes, la formació d'ones sonores, s'observava l'espectre visible de diverses músiques específiques mitjançant un tub de Rubens, s'explicava què era un to fonamental i un harmònic… I un cop s’ha participat en tots els experiments, es passava a la segona part, el debat en grup, l'obertura definitiva del meló. A cada sessió, per cert, a més d'Helena i Oriol, també hi intervé un convidat, un especialista en el tema principal.

Un meló saborós i divertit

Aquesta segona part és la que planteja les preguntes interessants, perquè aborda també mites que estan instal·lats al pensament col·lectiu, però que no estan corroborats per la ciència experimental. En el cas de l'última sessió de novembre, alguns d'aquests mites serien aquests: els que escolten música clàssica són persones més intel·ligents que els que escolten altres estils, i si a un nadó se li posa música de Mozart, el cervell es desenvoluparà millor. És això veritat? O no està demostrat científicament? Durant una hora s'analitzen els diferents melons oberts i –sempre amb humor i mitjançant el mètode científic– s'arriba a la conclusió final emparada per la ciència. I al final, per acabar de reforçar les idees de la sessió, Big Van Ciència ens proposen un test mitjançant una aplicació al mòbil per posar a prova el nostre coneixement. No deixeu de participar en aquesta part! Us podeu emportar un bon regal.

La intel·ligència artificial, un tros de meló!

La propera sessió, com dèiem, serà l'11 de desembre, tindrà com a convidat Eduardo Sáenz de Cabezón (doctor en matemàtiques i presentador del programa 'Òrbita Laika') i tractarà sobre la intel·ligència artificial (d'ara endavant, IA). Aquí, els melons que val la pena obrir estan de plena actualitat en el debat públic. Les màquines poden pensar com els éssers humans? Arribarà un moment en què ens puguin substituir en totes les tasques que realitzem? Quin és el límit d’aprenentatge d’una IA? Podran desenvolupar emocions? Ens destruiran? O, si no passés això, ens faran millors o pitjors persones? Seran un gran avenç per a la humanitat o un retrocés? Sens dubte, és un tema intrigant –molt esperançador per a alguns, preocupant per a altres–, així que no hi ha res millor que una informació rigorosa i un debat constructiu per conèixer què és una IA, com funciona, què pot fer i en què ens pot ajudar (o perjudicar). Només a través de la ciència podrem descartar falses creences i pors insostenibles.

En aquesta sessió, com en les anteriors, hi haurà tallers experimentals per comprendre els fonaments de la IA i saber utilitzar determinades aplicacions: què és un algoritme i com funciona, com es formen xarxes neuronals artificials que fan que les màquines aprenguin (Machine Learning) de diferents maneres, i quins usos pràctics beneficiosos (al camp de la medicina, per exemple), creatius (al terreny de les arts) o lúdics se'n poden derivar del seu ús. Al final, obert el meló, podrem comprendre millor si la IA realment l'ha feta grossa i en quin sentit serà important en el futur de la humanitat. Interessant, oi? Apunteu-vos per descobrir-ho!

Contingut patrocinat
  • Música

Aterra la tercera edició de San Miguel On Air Barcelona, un cicle de concerts vibrants amb els quals la festa està més que assegurada perquè compta amb un ampli repertori a algunes de les millors sales de Barcelona.
El mes de novembre hi haurà un total de 10 concerts. El primer serà al Marula Café el divendres 1 de novembre a les 21h: l'Organikka Live Sessions ft Samba Quintal Delas, el primer grup de Samba barceloní format únicament per dones. Marina y su Melao tocaran a la mateixa sala el 2 de novembre a les 22h, un concert explosiu on aquesta banda fa una reverència al gènere porto-riqueny de la bomba. El 2 de novembre també hi haurà un triplet de concerts a la Sala Bóveda a les 19h, enmarcats dins del Jimy Fest, tres grups locals del millor rock i heavy: Barrena, Brote i Ars Nova. 
El dia 8 de novembre a les 23,30h al Diobar tocarà el Comando BCN Salsa, que reuneix als cadells més entremaliats del gènere cubà de Barcelona. El 10 de novembre a les 20h serà el torn de la mítica banda La Beriso a la Sala Wolf, per escabellar-se al ritme del rock argentí. 
El 23 de novembre hi haurà quatre concerts. A les 22h, al Marula Cafè, trauran el cap el col·lectiu Nación Funk Soul Station amb Jonathan Herrero per fer-vos more els malucs al so de la música afroamericana. La banda anglesa nascuda als anys 80, Immaculate Fools, farà un concert a la Sala Wolf a les 20h. Pili y Los Cometas aterraran a El Paraigua a les 21h amb la seva singular reinterpretació de temes que neixen del blues. El Bóveda acollirà el Metalcova Fest XV amb les actuacions dels millors grups de referència del heavy metal clàssic a nivell estatal i europeu: War Dogs, Trojan i Titan Savage Grace. 
El gran final del cicle de novembre serà a la Sala Wolf a les 20h: amb les vibracions de rock alternatiu d'Ultraligera. Aprofiteu aquesta iniciativa de San Miguel que aposta per la cultura!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Activitats gastronòmiques
  • Dreta de l'Eixample

La Festa del Vi Novell sempre arriba a la tardor, quan el raïm ja s’ha collit i s’ha convertit en vi. I podeu ser els primers en tastar els vins catalans de l'anyada 2024, acabats de fer, en una gran celebració! El col·lectiu d'elaboradors de Vi Novell us els oferirà als jardins del Palau Robert el 30 de novembre: un total de 8 cellers provinents de diferents punts del país, acompanyats per elaboradors de Mallorca, un territori amb una gran tradició de vi novell. És una ocasió de luxe per tastar el novell, l'únic vi de temporada, acabat de sortir del celler i que ara es troba en el seu millor moment per ser consumit. Un vi honest i sense complicacions, que convida a celebrar i a compartir.

L’hedonisme no només vindrà dels raigs de vi, que començarà amb el tradicional espinjolament de la bota, a càrrec de la padrina del vi novell 2024, la periodista Carme Gasull. També hi haurà un maridatge d’embotits i formatges. I, per si això no fos prou, s’hi farà una actuació castellera per penjar la branca de pi que tradicionalment identificava els establiments que oferien vi novell. Finalment, us posaran a prova amb un 'quiz' del novell, una activitat ben entretinguda! L’esdeveniment durarà des de les 11:30 h del matí fins a les 20 h del vespre, i podreu adquirir els tiquets allà mateix per fer les degustacions. Un esdeveniment ideal per començar l'època nadalenca amb més alegria que mai!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Ciutat Vella

Us fascinen els espectacles en directe? Els ‘Dissabtes d’òpera’ tornen aquesta tardor per omplir-vos de música que us arribarà fins al més profund i us farà viure tardes úniques a Barcelona, al costat del Mediterrani. Gràcies al gran èxit de la temporada passada, l’Eurostars Grand Marina Hotel 5* G.L. torna a aixecar el teló amb una nova temporada de recitals tribut a les grans àries de l’òpera. Només els dissabtes de novembre, un trio musical acompanyat per un pianista us delectarà a The Corner, l’espai exclusiu al vestíbul de l’hotel, amb interpretacions en directe i una atmosfera inigualable.

A més, podreu gaudir d’un aperitiu especial pensat exclusivament per a l’ocasió, que inclou un assortiment de formatges o una selecció d’ibèrics acompanyats d’una copa de vi de proximitat. I encara hi ha més... per a aquells que vulgueu prolongar la vetllada, l’hotel ofereix l’opció de completar la nit amb un exquisit sopar al seu restaurant Aire de Mar. L’accés als ‘Dissabtes d’òpera’ està obert tant per a hostes de l’hotel com per a visitants externs, perquè tothom pugui gaudir de l’art i el luxe!

Els concerts, que es celebraran tots els dissabtes de novembre, comencen a les 20:30 h i tenen una durada d’una hora. Així que, si us apassiona la música i voleu viure una experiència única, reserveu ja les butaques més privilegiades de la ciutat i no deixeu passar aquesta oportunitat de gaudir d’un espectacle d’òpera en directe.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música

Imagineu-vos gaudir dels vostres artistes preferits envoltats per l’espectacular paisatge de les muntanyes de La Cerdanya, respirant natura i música en plena harmonia. Aquest any s'inaugura l’Occident Winterfest, que us oferirà una experiència singular a Fontanals de Cerdanya durant els dies 6 i 7 de desembre, de 18h a 2h, coincidint amb el pont de la Puríssima. Comptarà amb artistes reconeguts com Juan Magán, Taburete, La La Love You, Marlena, Iñigo Quintero, DePol, Hey Kid i Innmir, que es desplegaran a l'escenari per fer-vos viure moments inoblidables. 

Més enllà de l’impressionant cartell musical, el festival incorpora activitats diverses per a tots els gustos, juntament amb una oferta gastronòmica selecta que inclou sabors típics de la regió. Aquesta proposta culinària, dissenyada per satisfer tot tipus de paladars, us permetrà relaxar-vos i prendre alguna cosa mentre us impregneu de l’encant i la màgia d’aquest festival hivernal.

Aquest esdeveniment a gran escala està organitzat pel Grup Clipper's, una promotora amb àmplia experiència en festivals destacats com el Cap Roig Festival, Les Nits de Barcelona, White Summer i Occident Summerfest. 

Esteu preparats per viure aquest nou festival que promet inspiració, emoció i molta diversió en un entorn incomparable? Aconseguiu les vostres entrades!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Exposicions

Qui no recorda l'emblemàtica botiga Vinçon? Aquell temple del disseny que, durant dècades, va convertir el Passeig de Gràcia en un punt de trobada per als amants de l'arquitectura, l'art i la creativitat. No només va ser un espai de venda d'objectes i mobiliari, sinó un referent cultural i estètic a la ciutat de Barcelona. Ara, l'exposició 100 objectes d'IKEA que ens hagués agradat tenir a Vinçon, que es pot veure al Disseny Hub Barcelona, us proposa un exercici de nostàlgia i a la vegada d'imaginació.

Aquesta mostra temporal, comissariada per l'arquitecte Juli Capella i basada en una idea original de Fernando Amat, director i ànima de Vinçon, explora el paper democratitzador del disseny tant en Vinçon com en IKEA. A través d’un diàleg entre el disseny escandinau i el mediterrani, l'exposició reflexiona sobre l’evolució de conceptes com la sostenibilitat i la funcionalitat, així com la influència del disseny en el nostre benestar quotidià. A més, ens convida a imaginar un món on Vinçon hagués estat la gran marca global, subratllant el poder del disseny per transformar cultures i estils de vida.

No deixeu passar l'oportunitat de submergir-vos en aquest diàleg únic entre dos mons creatius. Del 17 d’octubre al 23 de febrer, aneu al DHub a descobrir com el disseny ha marcat tendència a les nostres llars i la nostra manera de viure. A més, trobareu moltes sorpreses que faran volar la vostra imaginació i us faran reviure la màgia d’un espai que va transformar Barcelona.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Exposicions

El mar, immens i ple de vida, ha estat sempre una font de misteris i llegendes. Però ara, més que mai, és també el protagonista d’un dels grans reptes del nostre temps: com podem viure en harmonia amb els seus ecosistemes? L’exposició ‘L’oceà parla. Noves ecologies i economies del mar’, que es pot veure al DHub, obre la porta a repensar el nostre vincle amb l’oceà, a través de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny, disciplines que ens ajuden a imaginar un futur més sostenible.

A través de cinc àmbits, us submergireu en un recorregut que us farà qüestionar l’impacte de l’acció humana sobre el mar i descobrireu com es poden dissenyar solucions creatives per protegir-lo. Des de la necessitat de regenerar les costes fins a noves formes de convivència amb la fauna marina, cada espai de l’exposició us plantejarà una nova manera de mirar l’oceà: no com un recurs a explotar, sinó com un aliat essencial per al futur.

Voleu conèixer com es poden crear nous materials a partir d’algues o com la investigació amb espècies marines pot donar lloc a aliments i medicaments del futur? Aquesta exposició us mostrarà com els experts estan treballant en projectes revolucionaris que podrien transformar la nostra relació amb el mar. Tot plegat, amb un toc d’optimisme i innovació que us farà sortir amb una nova mirada sobre el món que ens envolta.

I si voleu aprofundir en aquests temes, la mostra també inclou activitats paral·leles com un club de lectura que explora els usos i abusos del mar, que es du a terme quasi tots els últims dimecres de cada mes. No us perdeu aquesta oportunitat única de descobrir com Barcelona pot liderar aquest canvi de paradigma, del 10 d’octubre al 23 de febrer al DHub. Us atreviu a escoltar el que l’oceà té per dir-vos?

Contingut patrocinat

Prepareu-vos per a una experiència única que només es viu un cop cada 200 anys. The Macallan, juntament amb ILUZIONE Diagonal, us conviden a formar part d'una sèrie d'esdeveniments mensuals que celebraran el llegat d'una de les marques de whisky més llegendàries del món. Cada mes fins a l'abril, aquesta cita us portarà a recórrer els primers 50 anys d'història de The Macallan, amb sabors i aromes del whisky escocès més prestigiós, acompanyat amb menús dissenyats a mida per a l'ocasió.

En cada esdeveniment us esperen coses úniques: una edició limitada i secreta de The Macallan es revelarà al final de la nit, convertint cada vetllada en un descobriment tant per als apassionats del whisky com per a aquells que us esteu endinsant en aquest món. A més, podreu gaudir de còctels i plats pensats per ressaltar les notes d'aquest icònic destil·lat.

Submergiu-vos en una atmosfera captivadora, on l'art del whisky i l'alta cuina s'uneixen per crear una experiència única. Cada trobada serà una oportunitat per gaudir i aprendre més sobre aquesta beguda excepcional, garantint que sortireu amb nous records inoblidables.

Contingut patrocinat
Publicitat

'El clan de hierro', de Sean Durkin, explica la increïble història dels germans Von Erich, que van fer història al món de la lluita lliure professional a principis dels 80. Entrenats pel seu propi pare, els va instruir amb un lema molt clar: cal ser fort per protegir la família. Lluitar es converteix, doncs, en un requisit perquè l'amor perduri i no es trenqui. I a la pel·lícula descobrireu com aquesta màxima recorre els universos d'aquests quatre germans que, entre tragèdies i triomfs, es van enfrontant als diferents reptes que la vida els ofereix dins i fora del ring. Una pel·lícula plena d'emocions que ha aconseguit un gran èxit de taquilla als Estats Units i crítiques enlluernadores, amb una de les millors interpretacions de Zac Efron al paper protagonista acompanyat de l'actor de moda, Jeremy Allen White ('The Bear'). Tots dos han transformat els seus cossos per a la pel·lícula, fins aconseguir el físic propi de les estrelles de la lluita. La resta del repartiment és espectacular, amb Harris Dickinson ('El triangle de la tristesa') i Lily James ('Baby Driver'). Preparats per al combat?

  • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat