Barcelona port. Fluxos vitals
Barcelona port. Fluxos vitals

Les 10 millors apps per moure’t per Barcelona

Descobreix les apps més funcional per conèixer i gaudir més de la nostra ciutat

Publicitat

Des del tràfic fins a la contaminació atmosfèrica es poden millorar amb un petit esforç de cada ciutadà, però en una ciutat intel·ligent, o Smart city, la tecnologia ens facilitarà posar el nostre granet de sorra.Des del mòbil o la tablet dotarem d'eficiència les nostres conductes per poder administrar els recursos de forma més intel·ligent i que millori així la nostra qualitat de vida. Per a dur a terme aquestes millores la pàgina smartcity.bcn.cat converteix en un portal de referència Apps4Bcn, per trobar les apps més funcional que ens permetran conèixer i gaudir de la nostra ciutat.Aquestes apps, valorades i escollides per experts, busquen millorar la nostra experiència com a ciutadà. Aquí teniu una tria de les 10 millors.

BCNQuiz

Aprendre i divertir-se no  tenen perquè ser antònims i la app BCNQuiz  ho demostra oferint-nos un joc amb més de 2.500 preguntes sobre la història, la cultura, l’esport i molts més temes relacionats amb la nostra ciutat. Una app gratuïta sobre Barcelona que divertirà des dels més grans fins als més petits, amb un disseny molt atractiu, unes dinàmiques de joc senzilles amb classificacions mensuals i molt de feedback, ja que pots proposar preguntes que trobis a faltar.

Barcelona Corre

Els runners estan de sort, amb aquesta aplicació podrem descarregar-nos més de 20 recorreguts. Rutes per què l’esport no es torni avorrit a qualsevol dels districtes de la nostra ciutat. Trobarem entre elles, rutes temàtiques i rutes amb reptes que amenitzaran la nostra manera de fer esport o una passejada. L’app ens oferirà informació de sobre el tipus de sòl, els desnivells, zones verdes i dificultat. I a més ens animarà a complir els reptes un motivador reconeixement en forma de medalles digitals.  

Publicitat

Les 10 Barcelones

Estàs cansat d’anar sempre als mateixos llocs? Et falta una empenteta per sortir del teu barri? Aquesta app és la teva solució, ja que recull els racons menys coneguts de cada un dels 10 districtes de la ciutat. Gaudeix de Barcelona escapant dels llocs més turístics i viu baix una altra mirada la mateixa ciutat. Res millor per redescobrir casa nostra.

Barcelovers

La revista del mateix nom ens presenta la seva versió digital, una publicació trimestral que ens permetrà informar-nos dels últims projectes i esdeveniments que tindran lloc a Barcelona. Barcelovers posa de manifest la Barcelona més puntera i avantguardista, mentre ens manté al dia de les activitats que doten de valor a la nostra ciutat.

Publicitat

apparkB

Aquesta  app  gratuïta  al servei del ciutadà ens permetrà pagar l’estacionament de la zona verda i blava de manera més còmoda, més ràpida i més econòmica. Tan senzill com activar-lo en estacionar i finalitzar l’operació quan marxes, només  pagaràs pel temps que has consumit. Amb aquesta app els parquímetres passaran a ser cosa del passat, igual que acumular tiquets, tot i que de moment viuran de forma conjunta. Aquest mètode de pagament alternatiu i voluntari exclou d’apparkB la tarifa de residents i a més té un servei especial per empreses amb flota de vehicles.

Art Públic

Barcelona pot entendre's com una ciutat amb museus, però també com una ciutat que és alhora un museu. Estaran d'acord amb això tots els que apreciïn l'enorme quantitat de fonts, estàtues i altres elements d'art públic que poblen els seus carrers. Si no vols perdre't ni una d'aquestes peces d'art públic aquesta és la app que necessites. Amb un catàleg molt ampli permet una navegació molt intuïtiva a través d’Internet o de GPS, informant de la distància que ens separa de cadascun d'ells. Tots els elements es presenten ordenats per proximitat en diferents formats (llista, foto a foto, galeria o sobre el mapa) i de cada un d'ells ens ofereix la seva ubicació, el seu autor, els anys de construcció /actualització i comentaris d'experts en cada element

Publicitat

A prop d’aquí

Has decidit anar a un concert a un altre barri de la ciutat i necessites trobar un aparcament. Tens amics de visita i vols saber tots els museus que hi ha per la zona. És tard i decideixes tornar a casa en taxi. Necessites una farmàcia i vols saber quina és la més propera... Per a totes aquestes necessitats i moltes més ens serveix A prop d'aquí, una app àgil i senzilla que ens mostra informació dels punts d'interès de la ciutat en funció de la nostra ubicació. Podem visualitzar tots aquests punts propers en forma de llista, sobre el mapa o amb realitat augmentada i, a més, ens facilita les dades de contacte dels mateixos. 

BibliosBCN

L'oferta d'esdeveniments culturals de les biblioteques públiques de la nostra ciutat és molt abundant i variada: conferències, presentacions de llibres, clubs de lectura, exposicions... Tant és així que a vegades pot ser una mica complicat ordenar totes les propostes o recordar aquelles a les quals no volem faltar. Amb BibliosBCN ja no tenim excusa, perquè ens permet consultar el calendari d'activitats i configurar-les amb la nostra pròpia selecció. Per descomptat, inclou un servei de geolocalització i ofereix consultar tota la informació bàsica de cada biblioteca.

Publicitat

Trànsit

Aquesta app serveix per consultar en un mapa l'estat del trànsit a la ciutat i, a més, permet veure les imatges en directe de les càmeres de trànsit. Per això, si ets dels que necessiten utilitzar el cotxe per Barcelona al teu dia a dia, aquesta app es convertirà ràpidament en una de les teves indispensables. Tota la informació arriba en temps real i pot ajudar-te especialment quan arriba l'hora punta. 

Barcino 3D

L’origen de Barcelona es troba en la petita ciutat romana coneguda com a Barcino. Amb aquesta app pots viatjar fins als darrers anys del segle III dC per sobrevolar-la i descobrir totes les restes i edificis que encara es conserven mentre passeges pels seus carrers. Segur que hi trobes més d'un racó que sempre t'ha passat desapercebut a la teva rutina diària i podràs comparar com era abans i com ara. Propostes de rutes, galeries amb nombroses imatges i la història de la nostra ciutat a tan sol un clic al teu iPad.

També t'agradarà

  • Què fer
Les bones notícies del 2014
Les bones notícies del 2014
Les catorze coses gràcies a les quals haurà valgut la pena viure en aquesta ciutat La crisi no se'n va, sempre hi ha coses emprenyadores, però el 2014 ha tingut coses molt bones a celebrar. Aquí teniu el nostre top 14, els esdeveniments que ha viscut la nostra ciutat i gràcies a les qual haurà valgut molt la pena viure-hi. Tenim platja, solet i un munt de coses que ens fan la vida més alegre. Jordi Savall es rebel·la Se’l pot admirar per rescatar de l’oblit un instrument històric com la viola de gamba: va posar-lo de moda amb la banda sonora de ‘Tots els matins del món’. Se li pot aplaudir la incansable tasca de recuperació del patrimoni musical hispànic. I per moltíssimes coses més. Però després de renunciar al Premio Nacional de Música que li va atorgar el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, el músic d’Igualada adquireix estatus d’ídol. El 9N El 9N Barcelona i tot el país van viure una de les festes democràtiques més gran que s'han vist mai. Més de dos milions de persones van desafiar la plujar, les prohibicions i les coaccions i van acudir a votar sobre el futur de Catalunya. Poca broma. L'11 de setembre, per cert, 1,5 milions de persones van formar una V entre Gran Via i Diagonal! granada Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández han signat el disc de l'any, amb el permís de 'L'ànsia que cura' de Mishima. Un disc que en directe emociona i et posa pèl de gallina. El seu concert de l'Auditori del Fòrum durant el Primavera Sound va deixar el públic noquejat. La Sílvia i el Raü
  • Què fer
Barcelona gratis! Sortir sense gastar
Barcelona gratis! Sortir sense gastar
Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi
Publicitat
  • Què fer
Els 10 millors plans per a la setmana
Els 10 millors plans per a la setmana
Portes obertes al Museu de Disseny Després d'anys d'obres, el Museu del Disseny, per fi, ensenyarà els seus encants a partir del 14 de gener. Per celebrar-ho es podrà veure la seva col·lecció, formada per més de 70.000 objectes, gratis fins al 31 de gener. Visiteu l'espai i aprendreu per què un objecte quotidià mereix acabar a la vitrina de'un museu, com ha evolucionat el concepte del disseny i per què Barcelona és una de les ciutats més capdavanteres en aquest terreny. Tortugues: La desacceleració de les partícules Text i direcció: Clàudia Cedó. Amb: Dani Arrebola, Àlex Brull, Clara Cols i Alícia Puertas.   Dues parelles, en Joan i la Marta, i l’Òscar i l’Àgata. Són en un poble i la primera relleva la segona en un pis de cobrellit horrorós i quadres de vells. En Joan té feina nova i és el típic paio angoixat, estil Woody Allen, ple de manies i tics. La Marta el consola. L’Òscar i l’Àgata són dos científics una mica al·lucinats, que viuen de pressa, i per la feina. No tenen res a veure, però mantinguin el dubte, que el millor encara no ha arribat i no els explicaré res. Només que la Sala Flyhard no ha perdut l’olfacte a l’hora de plantar-nos als morros obres d’autors desconeguts que ens meravellen, com aquesta comèdia de Clàudia Cedó, que ella mateixa dirigeix amb un imponent sentit del ritme i assumpció de l’espai. 'Tortugues' és una petita sorpresa, sí, sobre les relacions de parella, però també del que podem arribar a fer per amor –o per l’èxit–, que ningú no hauria de per
  • Què fer
Contempleu els racons més bells de la ciutat: carrers, façanes, patis, cantonades i cafès que han nascut perquè els admiris. Orgull barceloní! També t'agradarà Art a l'aire lliure a Barcelona Algunes de les millors obres d'art de la ciutat es troben en plena ciutat El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la capital francesa. Tots els
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat