Carnaval, Barcelona
Foto: Shutterstock | Carnaval, Barcelona
Foto: Shutterstock

Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura a Barcelona per a tots els gustos i butxaques

Publicitat

Teniu ganes de gaudir de la ciutat? Esteu al lloc adient! Us hem fet una selecció de 10 plans de l'agenda de Barcelona d'aquesta setmana que engloben el millor de tots els àmbits i per a tots els públics: Teatre, cinema, música, art, coses per fer amb nens aquest cap de setmana a Barcelona i altres excuses per no parar de descobrir la ciutat! De tants plans tindreu l'agenda plena!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Què fer aquesta setmana a Barcelona

  • Què fer

Entre bufandes i jerseis haurem de fer espai per les disfresses perquè el 27 de febrer els carrers de Sants s'inundaran de creativitat amb l'Arribo, el tradicional toc d'inici del carnaval a Barcelona, que aquest 2025 ajunta dos esdeveniments embelmàtics en un: l’Arribo central de la ciutat i l’Arribo del barri de Sants. La tradició es posa al dia amb el lema de Carnaval Còsmicla trama d'enguany converteix la celebració en una missió interplanetària liderada per la Reina Belluga que vol convèncer el magnat Elon Muska Collonera de construir una nau per portar el Carnaval a l'espai.

  • Música
  • Eixample

Lucia Fumero, Red Stamp, Anna Ferrer i Marc Vilajuana protagonitzen l'edició hivernal d'Els Vespres de la UB, el cicle de concerts gratuïts que en aquesta època de l'any se celebra dins el preciós Paranimf de la Universitat de Barcelona. Serà els dimarts 18 i 25 i els dijous 20 i 27 de febrer, i per reservar les invitacions haureu d'estar atents a les dates: estaran disponibles a mesura que s'acosti cada concert al web del cicle.

Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella

Cada primer diumenge de mes, entre els mesos d'octubre i juliol, el Palau de la Generalitat acull un concert de carilló d'entrada lliure, amb músiques de tot tipus, que permet gaudir de la sonoritat sempre màgica de les campanes, en un ambient de pau i tranquil·litat. Els concerts es poden seguir còmodament asseguts des del Pati dels Tarongers o la Galeria Gòtica. Anna Maria Reverté, la carillonista del Palau, ha escollit per aquesta ocasió un programa de músiques relacionades amb el carnaval, d'autors com Tàrrega, Jobim, Bonfá o DellaPenna, entre d'altres. Cal reservar les invitacions a través de la pàgina web presidencia.gencat.cat/carillo o trucant al 012.

  • Música
  • Festival de música

Quatre sales de l'Hospitalet de Llobregat acullen la 20a edició del festival de música independent Let's, del 28 de febrer al 29 de març de 2025, amb una quarantena d'artistes que combinen talents emergents i noms consolidats de l'escena nacional i internacional. El cartell inclou bandes com Arab StrapOracle Sisters i Colectivo Panamera, a més de grups destacats de l’escena estatal com StandstillXarim Aresté, Elefantes, León Benavente i Camellos.

Altres noms que completen la programació són Amor Líquido, La PlataGazellaYears of DenialJohn PollõnMar PujolJúlia ColomMaría Escarmiento i La Sofy b2b Nai Or Yay, entre molts altres. També hi haurà espai per a la música electrònica i el clubbing amb artistes com ElyellaWisemen Project i Amatria DJ Set.

Com és habitual, la sala Salamandra (organitzadora del festival) acull el gruix de la programació, però també hi ha concerts al Pumarejo, L'Oncle Jack i Sala River. Trobaràs molta més música en directe a la nostra pàgina de festivals a Barcelona i Catalunya el 2025 i a les nostres llistes de millors concerts del mes i de la temporada.

Publicitat
  • Què fer

Música, circ, teatre i dansa a glopades per tota la ciutat amb el cicle ESCENA del Barcelona Districte Cultural! Sortiu a gaudir de la cultura sense buidar la butxaca amb el cicle d'arts en viu primaveral del BDC, que comença a bategar el 6 de febrer i es manté ben viu fins al 26 d'abril. Tindrà lloc en 34 centres cívics de la ciutat i enceta amb el concert inaugural del Yaíma Orozco Trío al Centre Cívic Sarrià.

  • Música
  • Ubicació

Una minigira de Christina Rosenvinge presentant Los versos sáficos (2023) en sales petites enceta la nova edició del Curticrcuit (la que fa tretze, ja!), amb concerts a partir del 27 de febrer i que s'allargaran fins al desembre. El cicle de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), que vol reivindicar el paper dels espais de música en directe de proximitat, ha avançat ja algunes de les dates. 

Rosenvinge serà el 27 de febrer a Els Pagesos de Sant Feliu de Llobregat, el 28 a El Siglo de Sant Cugat i l'1 de març a l'Espai Orfeó de Lleida. Pel que fa a Barcelona, seguiran els concerts de Tulsa a sala VOL l'1 de març, de Myriam Swanson el 13 a La Nau, de Verde Prato el 22 de març al Club Sauvage (antic Sidecar), i de Svsto el 25 d'abril a la Sala Apolo. 

Publicitat
  • Què fer

Barcelona s'omple de contes per vuitena vegada gràcies al cicle de contacontes 'Petites històries, grans dones' als museus de Barcelona, una iniciativa conjunta per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Organitzada per 7 museus diferents de la ciutat, pretén donar a conèixer a dones relacionades amb l'art, la ciència o la història a través de contacontes teatralitzats. Aquest cicle de contacontes es portarà a terme els quatre primers caps de setmana de març

Els calçots s'han convertit en una fal·lera, una bogeria de la cuina popular que ja no coneix fronteres d'edat, lloc, estatus o ideologia: els calçots agraden a tothom, i qui més qui menys s'escapa a Valls o a qualsevol d'aquests restaurants a fer una bona calçotada. I la DO Sants, l'associació gastronòmica de restauradors de Sants, cada any celebra l'arribada del calçot amb una ruta de plats elaborats amb la ceba deliciosa. Fins al 16 de març, trobareu propostes culinàries fetes amb calçots tan delicioses com: 

-Una Vichyssoise de calçots, calçots torrats i oli de romesco, de Mula Bar

-Una bomba de calçots picants a càrrec de la Bodega Montferry

-Una torrada amb formatge fos, calçot rostit, i salsa de formatge a càrrec d'Homo Sibaris

La resta de restaurants que participen en la ruta són Apät, Entre Tablas, La Bauxa, Bocaarte, KFE9, Mucho Cielo y Mucho Mar, El Racó de Sants i Vemut i Força al Canut. Podeu consultar tota la informació del tast de calçots al seu Instagram.  

Publicitat
  • Música
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

El grup madrileny Cariño actuarà el 28 de febrer a la Sala Razzmatazz, dins de la seva gira TPH Cariño Tours. Aquesta actuació marca el seu retorn a la ciutat per presentar les noves cançons del seu tercer àlbum, que es preveu que surti al mercat pròximament. 

Cariño, format per Alicia Ros, María Valverdina i Paola Rivero, es defineixen com "tres amigues fent pop i moviments". Des de la seva formació, han aconseguit èxits destacats, com sold outs a La Riviera de Madrid, una actuació per a l'emissora KEXP i una presentació al festival Coachella el 2022. Amb el seu estil únic i proper, continuen sent una referència en el panorama del pop en castellà. 

  • Què fer

Els dies 21, 22 i 23 de febrer de 2025 diferents espais públics i privats de Barcelona trenen ponts entre la música i la literatura amb la 1a Fira de Literatura Musical especialitzada del país. Està dedicada als professionals del sector: periodistes, escriptors i fotògrafs especialitzats en música; i en el sentit invers, músics que també es dediquen al món de les lletres. 'Diga'm què llegeixes i et diré què balles!', anuncia el subtítol i frase refeta de la trobada. 

Atres plans a Barcelona

  • Què fer
  • Classes i tallers
  • Eixample

Córrer, afanyar-se, viure en un torb constant… I si féssim una pausa per reconnectar? L’hotel de cinc estrelles Almanac et convida a fer-ho amb Pause by Almanac, el seu primer retir urbà obert a tothom, hostes o no, el pròxim 22 de febrer.

La jornada començarà a les 10:00 h amb una sessió de yoga Vinyasa i Yin guiada per Elena Brotons, cofundadora d’Ulu Retreats, que combinarà el moviment amb pràctiques de meditació. A continuació, la farmacèutica Mercedes Marcos i la firma Quinque Skincare oferiran una xerrada sobre la cura de la pell, seguida d’un taller de drenatge limfàtic facial.

Al migdia, la dietista i nutricionista Patricia Fontanals ens ensenyarà claus per a una alimentació saludable, i el restaurant Virens, conegut per la seva cuina ecològica i de quilòmetre zero sota la direcció del xef Rodrigo de la Calle, prepararà un brunch equilibrat. Després, Julia Deniz, fundadora de Tenté, ens guiarà en el ritual del te.

A la tarda, la coach Claudia Fontanals ens ajudarà a alinear els nostres objectius personals i professionals mitjançant eines d’autoconeixement. Per tancar el dia, gaudirem d’un còctel d’autor a l’Azimuth Rooftop de l’hotel.

Pause by Almanac és un oasi de benestar al cor de Barcelona. Un regal per al cos i la ment. T’uneixes a la pausa? Reserva la teva plaça aquí.

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Exposicions

Hi ha una Barcelona oculta que només uns quants privilegiats han pogut veure. Magatzems plens d’obres d’art que esperen el seu moment, laboratoris on la història es restaura peça a peça, arxius que guarden secrets d’altres temps... Museu Endins us convida a creuar el llindar d’aquests espais restringits i a descobrir el que s’amaga darrere les sales d’exposició. Per un sol dia, l’1 de març, 17 museus i arxius de la ciutat obriran les portes dels seus racons més desconeguts amb visites guiades pels mateixos professionals que hi treballen cada dia.

L’edició d’aquest any arriba amb novetats, com la incorporació de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, que s’afegeixen a un recorregut que ja comptava amb institucions com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró o el Museu Marítim. Cada centre ofereix diferents opcions de visita, des de la Font de Mercuri d’Alexander Calder a la Fundació Joan Miró fins a les reserves de fotografia i col·leccions del Museu Marítim. També serà possible explorar els espais de restauració del Museu de Ciències Naturals o accedir als arxius documentals del Museu Picasso.

Les places són limitades i la reserva s’obre el 17 de febrer. Si sempre heu volgut veure què hi ha més enllà de les vitrines i conèixer la feina invisible que preserva el patrimoni, aquesta és la vostra oportunitat.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer

Imagineu un espai on el disseny, la tecnologia i la narrativa experimental es fusionen. Això és IED MUSES: Decoding Inspirational Minds, una sèrie de xerrades organitzades per l'IED Barcelona, ​​que cerca connectar creatius de referència amb un públic àvid d'inspiració.

Al desembre, Hamill Industries va inaugurar aquesta temporada amb una xerrada que ens va submergir al seu univers experimental. L'estudi especialitzat en investigacions art+tech en visual arts va compartir la seva visió sobre com fusionar allò digital i tangible per transformar la narrativa visual. Amb una dècada de trajectòria, aquest duet format per Anna Díaz i Pablo Barquín ha treballat amb referents com el Ballet de San Francisco i Coachella, deixant clar per què són pioners en l'actual diàleg cultural i tecnològic.

La segona cita, dijous 13 de febrer a les 19 h, ens porta al món de Marco Oggian, un dissenyador gràfic i artista visual que converteix temes socials crítics en missatges visuals vibrants i contundents. Nascut a Venècia i amb base entre Espanya i Itàlia, Marco ha col·laborat amb gegants com Nike, Apple i Vogue, i ha portat el seu art compromès a galeries de tot el món. El seu estil, caracteritzat per colors vius i formes simples, aborda des de la denúncia de la guerra a Síria fins a la representació del moviment Black Lives Matter. L'enfocament directe i provocador promet una xerrada impactant i plena d'inspiració. La cita és a l'IED Barcelona, ​​al barri de Gràcia. L'entrada és gratuïta, però les places són limitades. Reserveu ja i no us ho perdeu!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Exposicions

Qui no recorda l'emblemàtica botiga Vinçon? Aquell temple del disseny que, durant dècades, va convertir el Passeig de Gràcia en un punt de trobada per als amants de l'arquitectura, l'art i la creativitat. No només va ser un espai de venda d'objectes i mobiliari, sinó un referent cultural i estètic a la ciutat de Barcelona. Ara, l'exposició 100 objectes d'IKEA que ens hagués agradat tenir a Vinçon, que es pot veure al Disseny Hub Barcelona, us proposa un exercici de nostàlgia i a la vegada d'imaginació.

Aquesta mostra temporal, comissariada per l'arquitecte Juli Capella i basada en una idea original de Fernando Amat, director i ànima de Vinçon, explora el paper democratitzador del disseny tant en Vinçon com en IKEA. A través d’un diàleg entre el disseny escandinau i el mediterrani, l'exposició reflexiona sobre l’evolució de conceptes com la sostenibilitat i la funcionalitat, així com la influència del disseny en el nostre benestar quotidià. A més, ens convida a imaginar un món on Vinçon hagués estat la gran marca global, subratllant el poder del disseny per transformar cultures i estils de vida.

No deixeu passar l'oportunitat de submergir-vos en aquest diàleg únic entre dos mons creatius. Del 17 d’octubre al 23 de febrer, aneu al DHub a descobrir com el disseny ha marcat tendència a les nostres llars i la nostra manera de viure. A més, trobareu moltes sorpreses que faran volar la vostra imaginació i us faran reviure la màgia d’un espai que va transformar Barcelona.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Exposicions

El mar, immens i ple de vida, ha estat sempre una font de misteris i llegendes. Però ara, més que mai, és també el protagonista d’un dels grans reptes del nostre temps: com podem viure en harmonia amb els seus ecosistemes? L’exposició ‘L’oceà parla. Noves ecologies i economies del mar’, que es pot veure al DHub, obre la porta a repensar el nostre vincle amb l’oceà, a través de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny, disciplines que ens ajuden a imaginar un futur més sostenible.

A través de cinc àmbits, us submergireu en un recorregut que us farà qüestionar l’impacte de l’acció humana sobre el mar i descobrireu com es poden dissenyar solucions creatives per protegir-lo. Des de la necessitat de regenerar les costes fins a noves formes de convivència amb la fauna marina, cada espai de l’exposició us plantejarà una nova manera de mirar l’oceà: no com un recurs a explotar, sinó com un aliat essencial per al futur.

Voleu conèixer com es poden crear nous materials a partir d’algues o com la investigació amb espècies marines pot donar lloc a aliments i medicaments del futur? Aquesta exposició us mostrarà com els experts estan treballant en projectes revolucionaris que podrien transformar la nostra relació amb el mar. Tot plegat, amb un toc d’optimisme i innovació que us farà sortir amb una nova mirada sobre el món que ens envolta.

I si voleu aprofundir en aquests temes, la mostra també inclou activitats paral·leles com un club de lectura que explora els usos i abusos del mar, que es du a terme quasi tots els últims dimecres de cada mes. No us perdeu aquesta oportunitat única de descobrir com Barcelona pot liderar aquest canvi de paradigma, del 10 d’octubre al 23 de febrer al DHub. Us atreviu a escoltar el que l’oceà té per dir-vos?

Contingut patrocinat

Prepareu-vos per a una experiència única que només es viu un cop cada 200 anys. The Macallan, juntament amb ILUZIONE Diagonal, us conviden a formar part d'una sèrie d'esdeveniments mensuals que celebraran el llegat d'una de les marques de whisky més llegendàries del món. Cada mes fins a l'abril, aquesta cita us portarà a recórrer els primers 50 anys d'història de The Macallan, amb sabors i aromes del whisky escocès més prestigiós, acompanyat amb menús dissenyats a mida per a l'ocasió.

En cada esdeveniment us esperen coses úniques: una edició limitada i secreta de The Macallan es revelarà al final de la nit, convertint cada vetllada en un descobriment tant per als apassionats del whisky com per a aquells que us esteu endinsant en aquest món. A més, podreu gaudir de còctels i plats pensats per ressaltar les notes d'aquest icònic destil·lat.

Submergiu-vos en una atmosfera captivadora, on l'art del whisky i l'alta cuina s'uneixen per crear una experiència única. Cada trobada serà una oportunitat per gaudir i aprendre més sobre aquesta beguda excepcional, garantint que sortireu amb nous records inoblidables.

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat