Carn argentina
Carn argentina

Les millors botigues argentines de Barcelona

On trobar els productes més cobejats de l'Argentina sense creuar l'Atlàntic

Andreu Gomila
Publicitat

Poques comunitats estan tan arrelades a Barcelona com l'argentina. Potser hi té alguna cosa a veure el pas pel Barça d'astres com Maradona, Messi i César Luis Menotti, la presència intermitent de Julio Cortázar, Martín Caparrós i Patricio Pron o l'estada permanent de Rodrigo Fresán i Juana Bignozzi. Sigui com sigui, aquí venen mate als súpers i 'alfajores' als quioscos. I també carn, sabates, empanades, i fins i tot sabons argentins. Si voleu saber on trobar-los, seguiu llegint! 

NO T'HO PERDIS: Si després de fer un tomb per l'Argentina us ve de gust continuar viatjant sense sortir de Barcelona, no us perdeu la llista dels millors restaurants xinesos i japonesos de la ciutat. 

  • Botigues
  • Barcelona
Delicatessen Argentina
Delicatessen Argentina
Les carnisseries Delicatessen són la joia de la corona de la comunitat argentina de la ciutat i rodalia, ja que aquí poden endur-se a casa el que més trobes a faltar quan emigres: el menjar. Al país sud-americà mengen més carn que els tigres de la sabana i tenen una manera particular de tallar-la. A les Delicatessen venen tira de asado, vacío (el que més venen), bife de chorizo, matambre... Però també unes empanades de traca i productes típics com galetes o almívar de llet (dulce de leche). En un moment o altre de l’any, tot argentí de la ciutat passa per una de les quatre botigues Delicatessen que hi ha entre Barcelona i Sant Cugat.
  • Botigues
  • Barcelona
Paez
Paez
La marca d’espardenyes va néixer a Buenos Aires el 2006 i al 2013 es van instal·lar al Born, just davant de Santa Maria del Mar. A Barcelona tenen la seva base d’operacions i diuen que venen més de mig milió de sabates a tot el món, a més el 80% del seu mercat és a Àsia i Europa. La Silvia, a la flagship store del Born, diu, sorpresa, que, tot i trobar-se en una zona turística, hi ha molts catalans (són majoria) que entren a la botiga per emportar-se les clàssiques espardenyes d’espart de ratlles. No són cares i són molt boniques. En els últims anys, han ampliat la línia de sneakers amb sola de goma.
Publicitat
  • Botigues
  • Barcelona
Pampa Drugstore
Pampa Drugstore
A Buenos Aires, aquesta botiga del Raval seria un kiosco més, és a dir, una botiga on s’hi ven de tot i que sovint obren a totes hores. Aquí només hi falta el tabac. Són a Barcelona des del 2002. I l’Alejandro, que és darrere del taulell, ens comenta que venen, sobretot, dolços, és a dir, alfajores i derivats, com els riquíssims Bon o Bon, bombons de xocolata amb el farcit de crema de cacauet. Envien producte a tot Europa. I nosaltres ens quedem amb la fina selecció de vins amb raïm malbec que tenen al fons de la botiga.
  • Botigues
  • Barcelona
Sarkany
Sarkany
Antonella Rocuzzo i Sofía Balbi, parelles dels futbolistes Leo Messi i Luis Suárez, van apadrinar fa un any la posada de llarg de la botiga barcelonina del dissenyador de sabates argentí Ricky Sarkany, el més famós de l’Amèrica Llatina, que encara es manté a la zona chic de la Diagonal, a dues passes del Passeig de Gràcia. Hi ha sabates de tota mena i molt més econòmiques del que ens pensàvem. Dominen les plataformes, els talons alts, els claus amb textures i els estampats originals.
Publicitat
  • Botigues
  • Barcelona
Sabater Hermanos
Sabater Hermanos
La vida d’Eliana Sabater és una història de retorns. Fa deu anys que va obrir la botiga de sabons a la plaça de Sant Felip Neri, allà on hi havia una impremta, tot seguint un ofici familiar que havia començat el seu avi a Buenos Aires. De fet, el seu besavi va emigrar des de Palma a l’Argentina. I quan ella va aterrar a Barcelona quinze anys enrere, ja va venir amb la idea de continuar el negoci en una altra ciutat. Els seus, a l’Argentina, també fan i venen sabons. També tenen botiga a Madrid i a Rimini.

Si vols menjar-te l'Argentina...

  • Argentina
  • El Poblenou

Aquesta casa de menjars italoargentina va substituir l’entranyable Celler Teresa. Per sort, en Daniel Volpe i la Sílvia Maria han marcat una línia d’alta qualitat i proximitat que els fa encaixar com un guant al barri. Aquest és un petit restaurant amb graella de pedra volcànica, on la parella mima fins al darrer detall: talls argentins madurats i preus molt ajustats, pasta farcida casolana, empanades boníssimes i un apartat de tapes fetes amb tot l’afecte del món. Festa grossa amb graellada argentina per a dos per un preu molt raonable.

  • Argentina
  • Eixample
  • preu 3 de 4

L’Albert Iglesias explica que “vam voler anar més enllà de la categoria d’argentí”. Per això no tenen un nom estil La Vaca de la Pampa sinó que reten homenatge a l’univers cinematogràfic de Darín. “No importem només carn argentina, sinó la millor carn del món”, diu. Feta amb brasa de carbó a la vista, i dos puntals a l’hora d’oferir-la al client: garantir la qualitat de tall –per això fan tasts constants– i un protocol de servei que assegura el punt desitjat. Tenen seu a Sant Cugat, i una botiga, 9Reinas gurmet (Ganduxer, 20), on podeu menjar el tall i emportar-vos-el. I venda online a carnes9reinas.com

Publicitat
  • Argentina
  • El Raval

Una milanesa no és alguna cosa sobrenatural, però cal saber fer-la. I a la Sucursal –el versàtil restaurant germà i veí de Rekons– excel·leix en la matèria. Us la cruspireu tendra, ben arrebossada, amb una capa de formatge lleugera i aromàtica. En aquesta cantonada lluminosa, a part d’oferir bona carn, també disposen d’un apartat vegetarià d’hamburgueses i lasanyes curós i potent. El patriarca talla la carn de les empanades, la mare fa una rebosteria casolana excel·lent (pastís de dolç de llet i coco celestial, brownie cremós, alfajores addictius...) i el menú de migdia és per sucar-hi pa.

  • A la brasa
  • El Raval

“Qualsevol plat argentí que et passi pel cap el tindrem”. Aquest és el titular del nou Sifó. Pablo Antico i Jorge Runnacles acaben de reconvertir el Sifó de bar de nit –pioners, el van obrir fa 18 anys, quan el Raval semblava Kosovo– en restaurant argentí. Preciós: cuina oberta, llum, fusta i dibuixos d’icones argentines (El Eternauta a càrrec del gran Martín Tognola!). Després van oferir durant quinze anys un dels millors menús de migdia al veí Ofis, traslladat ara al Sifó diürn. Que abraça, per fi, “l’argentinitat sense complexos”. Mestres de la carn i de la creativitat popular, auguren una graella I+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’allò universal fins al que et vulguis gastar”.

Publicitat
  • Argentina
  • Eixample
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

A part de ser l’avantsala del cinema Floridablanca, és famós pels seus mossos majestuosos; com la Dino, vedella tallada a ganivet, ceba, moniato i bitxo.

  • Argentina
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

En el seu origen un restaurant argentí, Arcano ara és un restaurant català i barceloní centrat en la cuina a la brasa i especialitzat en carns premium. Així, són famosos el seu entrecot d'ojo de bife i el seu filet angus, dos talls argentins que el comensal pot combinar amb acompanyament al gust. Però també són molt populars el seu tàrtar d’angus i la ploma ibèrica amb crema de cacauets i moniato fumat.

Sí, aquest és un lloc per menjar carn amb la rúbrica del saber fer argentí, però el xef Nicolàs Limarino, amb molt bon criteri ha fet que a la carta hi mani el producte català km 0, present en plats com l'ou de pagès a baixa temperatura amb bolets a la brasa, cremós de patates i tòfona negra, un variat de tomàquets km 0, olives de kalamata, cebes adobades i perles de vermut o una tria de verdures de temporada en diferents coccions amb salsa romesco; o brots tendres amb ànec confitat i vinagreta de tres mostasses aromatitzada amb mel de flors (sempre amb verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat). El capítol de postres és d'allò més llaminer. 

Arcano té una ubicació singular i privilegiada: a dues passes del Born i la Rambla, és un local amb encant per als que busquen un sopar romàntic entre els seus gruixuts murs de pedra. Ocupa unes cavallerisses del segle XVII, i les seves magnífiques voltes daten de l'edat mitjana. 

Publicitat
  • A la brasa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4

Diuen que, si jugues amb foc, et cremes. Però a Darvaza el millor plaer serà entrar directament al seu infern de brases i passions.
Situat al carrer Mallorca amb Enrique Granados, aquest restaurant especialitzat en brases és tota una experiència sensorial, gastronòmica i musical on compartir tant un bon àpat com una bona copa amb la vostra millor companyia. Donen prioritat al producte, sempre de la millor qualitat, i basen la seva cuina a les brases i tot el seu univers: fumats, assossejats, brasejats, flamejats... La vostra taula cremarà amb productes únics i arribats de tot el món!
I és que a la seva carta trobareu gastronomies de molts racons amb el foc com a denominador comú: ja sigui una carn o peix a la brasa o un arròs a la llenya fet al més pur estil tradicional. Entre els seus plats de carta trobareu delícies per a diferents paladars, amb tresors com tataki de magret d'ànec fumat sobre fusta d'alzina i salsa hoisin o Carxofa del Prat confitada a la brasa amb consomé d'ibèric de gla. Una delícia.
I quan el sol se'n va, la nit de Darvaza s'il·lumina amb el seu oci nocturn: de dijous a dissabte trobareu DJ's i cocteleria perquè us quedeu atrapats en el seu infern de diversió, bon ambient i una decoració exquisida.

Contingut patrocinat
  • Argentina
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
El Argentino
El Argentino

Amb un nom tan contundent com El Argentino, poc més s’hi pot afegir. Si la carn vermella és una religió a casa vostra, teniu un compromís amb aquest restaurant. Quan veieu les acrobàcies que executen amb la carn, haureu de recollir la mandíbula del terra. Empanada, ‘vacío’ de vedella, ‘vitel toné’, ‘bife’, ‘sorrentinos’, graellades argentines, el ventall és esplendorós i fins i tot hi ha espai per a pastes amb diferents salses i amanides per als dissidents del filet. La carn és dèbil, diuen; doncs a El Argentino l’estómac també.

Publicitat
  • Cuina internacional
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Carnívors, esmoleu les dents: totes les carns que aquí serveixen estan importades d'Argentina. Qui vulgui entrecots de 350 grams, ja sap. Es fa pagar, però val el que costa.–
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat