Xinès-xinès
El millor aquí és oblidar-se de l’enganyós sushi i del menú de migdia, esquers conjunturals. Aquest és un restaurant xinès xinès –on el personal, amabilíssim, amb prou feines parla espanyol– i val la pena submergir-se en una carta llarguíssima que pocs cops es pot tastar. Per exemple: una nutritiva sopa de verdures i mandonguilles de marisc farcides de porc picant, o uns fideus estil Pequín, amb salsa de carn mesclada amb sis verdures crues. Si us agrada el mític xinès de Trafalgar, passeu per aquí: és un xic més car però força més net.
D’acord, la cuina de l’extrem orient està més que implantada a Barcelona, però un degoteig incessant de noves i bones adreces fa que sigui necessari que en parlem sovint. No és cap tendència, és una realitat palpable que ha fet que avui fins i tot la teva àvia distingeixi ramen de yakisoba. Aquí teniu 6 restaurants asiàtics que el vostre paladar no voldria perdre's per re del món!
Asiàtic per principiants!
El sushi us sembla car? Doncs val la pena saber que el Taka, el cuiner que hi ha al darrere del reeixit La Cuina de l’Uribou acaba d’obrir el bar SushiBou (Poeta Cabanyes, 6), en què serveix peces de sushi de primera categoria a 3 euros el platet de dues peces. Sí, per aquest preu no tindreu ventresca de bluefin, però sí dos nigiris de salmó, orada o tonyina exquisits. Si voleu asiàtic bo, teniu des d’opcions low cost –al Chen Ji (Alí Bei, 65), el xinès de Trafalgar, un plat de sopa de costella de porc i uns dim sum us surten per menys de 10 euros– fins a gegants de la restauració, com el Koy Shunka (Sagristans, 5), un dels grans restaurants nipons del món i que va obrir el camí al guardó Michelin per a la cuina japonesa a Barcelona.