Montjuïc

Restaurants prop de Montjuïc

9 locals on podreu menjar a bon preu al voltant de la muntanya del Poble-sec!

Publicitat
La falda de la muntanya de Montjuïc acull un bon nombre de restaurants de qualitat que no su costaran un ull de la cara. Més enllà dels locals de primera línia, amb preus més elevats, on normalment s'hi apleguen els congressistes que descansen dels actes de la Fira de Barcelona, a la zona s'hi poden trobar propostes de qualitat a preus més assequibles, ideals per agafar forces abans o després d'assistir a algun dels nombrosos equipaments o activitats que s'organitzen a la muntanya. Aquí teniu 9 locals de la zona on podreu acontentar la panxa sense entristir la butxaca!

  • El Poble-sec
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casa Xica
Casa Xica
La casa és xica però el cor és gran, com diu el refrany castellà, i el cor d’en Marc, de la Raquel deu ser molt gran. Després de la intensa experiència viscuda a la Xina i de vivències saboroses i dures viscudes junts, s’han casat i han muntat aquesta petita joia amb la complicitat d'un tercer element, l'Esteve Puertas, amic de la infància i un professional del bon servei a taula. Els llargs viatges d'en Marc i la Raquel a la cerca de sabors i plaers fan que la carta del restaurant Casa Xica sigui com un passaport llaminer per viatjar des d’una còmoda cadira al Poble-sec. El més fàcil seria dir que fan cuina de fusió. Però això de la fusió s’està prostituint, i en aquest cas es tracta més de la recol·lecció de gustos apresos en terres llunyanes, convertits en plats que agradaran el més exigent dels paladars. Com un tabule diferent, saborós, sa, de proximitat i enriquit amb un peix gairebé sense manipular, que va ser un encert. El dia de la meva visita era el plat del dia, una fórmula encertada, poc utilitzada lamentablement per ser sinònim de vast: aquí per menys de 10 euros pots menjar el plat del dia més beguda i postres. La carta convida el comensal a plantejar-se etapes i tornar-hi molt aviat per continuar tastant les belleses que ens atansen, amb productes d’extrema proximitat, a la riba del Mekong, o al sol naixent del Japó. Però la Raquel, que va patir un exigent xef francès a Londres, ha parit una rillette de conill que, a més d’acostar-nos aquest producte de granja t
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
Escairón
Escairón
L'Escairón destaca sobretot pel seu entrecot provinent de Galícia i pel seu 'pote', el brou gallec. En Jorge i la Pilar atenen com si fos casa seva i la clientela es gairebé fixa. Els seus plats forts són l'entrecot o qualsevol de les seves carns a la brasa, però també els plats guisats, el 'lacón' i, sobretot, algunes postres com l'anomenada Escairón (crema catalana amb una mena de crocant gelat). Però immillorables i úniques són les patates fregides que acompanyen les carns, entre les quals també destaca l'escalopa milanesa. Aquest és un lloc ideal per gaudir del millor de la cuina gallega i de mercat, on la qualitat, el bon preu i el magnífic servei fan les delícies dels paladars més exigents.
Publicitat
  • Sants - Montjuïc
  • preu 1 de 4
Cucut Biz Bar
Cucut Biz Bar
El barri d'Hostafrancs hi ha molta gent de Barcelona que no sap ni on para. I si han passat pel Cucut ni se'n recorden. Sembla simplement un bar amb terrassa de barri com tants altres però quan tastes alguna de les seves tapes, ràpidament te n'adones que no és així. Carpaccios de bacallà acompanyats de vins de Rueda, tastos de vins de la Rioja i tapetes de tripes com si les hagués preparat l'àvia a preus molt raonables. Qui no està content al Cucut és perquè no vol.
  • Hostafrancs
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Petit Pau
Petit Pau
Després de cuinar en restaurants de prestigi arreu del món, el propietari de Petit Pau ha tornat al barri de Sants. En format mida de bar, i dins les seves possibilitats logístiques, ofereix una cuina excel·lent, on apenes cap segon plat sobrepassa els deu euros. Segueixen escrupulosament la temporada, sempre hi trobareu la mateixa oferta al migida i a la nit. Tasteu plats com la pintada rostida amb prunes i pinyons, crestes i pedrers, tota una meravella de renovació del rostit de Nadal de tota la vida.
Publicitat
  • Americana contemporània
  • El Poble-sec
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Bread & Circuses
Bread & Circuses
Aquesta és la sandvitxeria de Susannah Taylor i Katherine Engelhardt i des del seu blanc impoŀlut –ocupa una antic taller de motos– ens assalta una frase escrita en vermell: “Sí, som americans. No, no fem hamburgueses". La primera sandvitxeria 'made in USA' de Barcelona ofereix una desena d'entrepans, tots càrregues de profunditat, “una barreja entre entrepà clàssic dels Estats Units i invents nostres”, expliquen. Fans servir un pa notable, tot del forn Radas i alguns fets a mida, que acull combinacions originals i saboroses.
De Paula
De Paula
Alerta, que De Paula estan cridats a ser una de les grans hamburgueseries de BCN. De moment, amb vuit mesos de feina, ja han imposat la seva llei al Poble-sec. La gran idea del brasiler Eder Provezana: passar de la pedra volcànica, i aprofitar una cosa tan nostrada com la brasa de carbó. Treballen només amb tall de picanha –punta de culata, tendríssima– que piquen ells.
Publicitat
  • Italiana
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Sortidor
El Sortidor
El centenari Sortidor és un lloc emblemàtic de la plaça homònima, una placeta entre canalla i d'exòtic refinament que recorda alguna plaça bohèmia de París, si no fos per l'absència de clochards. Aquest monument, que encara conserva la seva portalada modernista original del 1908, les seves taules de marbre i cadires de fusta i que quan no existien neveres venia gel, va ser també famós pels seus vermuts. Ara, aquest tradicional restaurant del Poble-sec, superada una època irregular, ha rejovenit amb força de la mà d'Ester Feriche, que ofereix una bona cuina, sense amaneraments, però refinada i sense estridències. A més de poder-hi prendre el vermut de sempre i tapejar –com ens imposa el furor actual–, s'hi menja magníficament aprofitant l'oferta d'una carta de forta presència mediterrània, amb tocs italians, que permet passejar-se per alguns racons de la cuina internacional sense quedar-nos atordits quan arriba el moment de pagar.En una de les nostres visites, vam optar pel menú del migdia, molt complet i variat, que per 10,50 € ofereix tapa, plat, beguda i postres. Entre les primeres, hi havia una amanida del dia, musclos, una mozzarella de búfala, tomàquet semisec i ruca, o la sopa del dia, entre altres ofertes. Sorprenent l'ensalada russa. I després la pasta (excel·lents els papardelle amb porro i gambes), el peix o carn del dia. Les postres són variades i, sobretot, casolanes, i l'oferta de vins és bona i de preus raonables. De nit cal estar molt atents als suggeriments: a
  • Argentina
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
Restaurant del Teatre Lliure
Restaurant del Teatre Lliure
Els propietaris de la cocteleria Sifó i el restaurant Ofis també tenen la concessió de la restauració del Teatre del Lliure. Entre setmana, al migdia, hi trobareu un menú a 10,50 molt recomanable, del mateix estil del de l'Ofis: cuina imaginativa amb una forta influència argentina, i que també aprofita les restes per fer bons plats. Són generosos: a més de les postres inclouen beguda, cafè i pa casolà. Per la nit, obren els dies de funció i disposen de carta.
Publicitat
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat. Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat. Potser és una mica més car que els locals que l'acompanyen a aquesta llista, però val la pena!

També t'agradarà

Bars de Montjuïc i Poble-Sec
Bars de Montjuïc i Poble-Sec
Bar Rufián La gent del Clandestino han ressuscitat com a bar de canyes, vermuts i pica-pica al Poble-sec: el Rufián. Els ingredients són senzills: local acollidor sense pretensions esteticistes, molt bona música, ambient amical i bona matèria primera –cervesa negra Moritz de barril, no l’Epidur; vermut La Secuita; olives i anxoves de l’Escala; tomàquets en conserva al pesto de Navarra... Els dissabtes i diumenges és una festa: l’hora del vermut el converteix en punt de trobada de gent entre els trenta i els quaranta amb ganes de passar un migdia en bona companyia. Gran Bodega Saltó La Saltó ha estat una de les pioneres en convertir el Poble-sec en un dels barris més animats de la ciutat. De fet, els seus horaris són més de bar de nit que de botiga, la qual cosa no impedeix que alguns veïns baixin al vespre per omplir les garrafes de vi de bóta. Però l'oferta enològica no és el principal atractiu de la Bodega Saltó. Costa trobar un local tan pintoresc com aquest a Barcelona. Renovat pel dissenyador Steve Forster el 2002, funciona com una petita fira de l'extravagància on es poden trobar tot tipus d'andròmines, antigalles, tigres de peluix o llufes que beuen en porró. Bar Seco Un bar adherit a la casua Slow Food, és a dir, que fa servir productes de proximitat i sostenibles per elaborar els plats de la seva carta, curta però suficient per satisfer plenament els estómacs famolencs. Les seves patates braves bio tenen justa fama. I la seva terrassa, davant del refugi de Montjuïc,
  • Què fer
  • Rutes i passejades
Us convidem a seguir un itinerari per la muntanya de Montjuïc Dels dels jardins del Teatre Grec, sortim per la porta dreta de l'amfiteatre. Des d'aquí, les Escales del Generalife ens pujen fins a la Fundació Miró. Aquesta successió de fonts amb cascades inspirades en els Jardins de l'Alhambra estan flanquejades per graons de pedra, oliveres i bancs ideals per la contemplació. Enlloc de pujar les escales, girem a la dreta cap als Jardins Laribal, que tal com les Escales, van ser dissenyades per l'arquitecte francès Jean-Claude Nicolas Forestier a primers del segle XX. Davant, ens trobem el Roserar de la Colla de l'Arròs, que assoleix el seu màxim esplendor a la primavera. Des d'aquí, una llarga pèrgola ens puja fins a la Font del Gat, una clariana en la pendent de la muntanya on trobarem un petit restaurant dissenyat per Josep Puig i Cadafalch, i la modesta font. D'esquenes al restaurant, seguim el camí en direcció est, cap a la Fundació Miró, i arribem a la placeta presidida per l'escultura de bronze de Josep Viladomat, La noia de la trena. Continuem recte i veiem l'escultura Repòs, també de Viladomat, una versió de mida natural de la figura que Manolo Hugué va deixar inacabada per malaltia. Girem a la dreta a l'avinguda de Miramar. Just davant del museu Miró, trobem unes escales que ens fan pujar fins el Viver Tres Pins, on es cultiven plantes destinades als parcs i jardins municipals de la ciutat. Des d'aquí i en direcció mar, l'avinguda ens condueix fins la plaça Dante Ali
Publicitat
Menjar prop de la Fira
Menjar prop de la Fira
Els millors bars i restaurants per desconnectar una estona del ritme frenètic de conferències i reunions Quan assistim a alguna fira o congrés, acostumem a passar-hi hores i hores sense sortir del recinte, a vegades sense menjar ni parar cinc minuts per desconnectar del ritme frenètic de reunions i conferències. Us proposem 15 restaurants i bars a tocar de la Fira de Barcelona perquè feu un parèntesi i us hi escapeu una estona. Segur que, després de visitar-los, tornareu amb energies renovades i ganes de treballar! Rías de Galicia La gran cita permanent que proposa la família Iglesias amb els millors productes del mar. A la seva carta destaquen el llamàntol del cantàbric amb allets, el gall de Sant Pere i els canelons de txangurro. I quan és temporada disposen de l’exquisida llamprea a la bordelesa. Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat. Pakta El segon restaurant d'Albert Adrià a Barcelona és un nikkei: aquella mena de cuina
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat