Xuba Tacos, una de les millors taqueries de Barcelona, és el projecte del xef Antonio Sáez –guanyador de dues estrelles Michelin a Lasarte– amb el seu amic i soci mexicà, en Raúl Salcido, per celebrar el seu amor per la cuina mexicana. La carta de Xuba Tacos magnifica l'essència d'aquesta icona universal del menjar de carrer, amb tacos clàssics com els tacos al pastor o una deliciosa cochinita pibil. També incorporen plats de creació pròpia, com el taco de filet rossini, amb filet, foie a la planxa i salsa trufada. Fan servir tortillas de blat de moro blau –de sabor neutre, que realça productes de màxima qualitat– amb farcits sumptuosos, fets a foc lent. ‘Xuba’ significa blat de moro en llengua indígena zapoteca. Cap altra taqueria a la ciutat el que fan els dos Xuba Tacos. Que implica elaborar cada dia, davant dels nassos del client, les tortillas de blat blau. I tenir un 'trompo' –aquella broqueta giratòria de rostir carn similar a la del xauarma, que és la manera correcta de preparar els tacos al pastor– en moviment perpetu. Us sembla poca cosa?
Barcelona és una ciutat cosmopolita on podreu trobar tota mena de cuines provinents de tots els racons d'Amèrica Llatina. Però si la vostra dèria és Mèxic, una bona –i fiable– manera de gaudir de la cuina mexicana és fer-ho mitjançant el taco: mossegades de plaer amb un elaboradíssim menjar ràpid. ¿Quina és la taqueria més bona de Barcelona? No és fàcil de decidir (n'hi ha d'excel·lents, però també molt tex-mex reguler). Però per variar ens hem embrutat les mans per vosaltres.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants mexicans de Barcelona