La Jun, mestressa de la cafeteria Usagui ens en dona el context: “La nostra societat funciona per rols molt marcats. Fins fa poques dècades, el de la dona era la llar i la criança, i per ser un bon mestre de sushi cal molt temps d’observació i aprenentatge fora de casa”.
Unicorns, això és el que són les sushi masters al Japó. Allà hi ha la creença històrica que la mida i la suposada escalfor de les mans de les dones, les hormones i l’ús de cosmètics i perfums poden alterar negativament el producte. Per això, aquest gremi ha estat des de sempre un club exclusivament masculí, igual que el dels talladors de pernil aquí. Una dada; el primer restaurant de sushi del país dirigit per una dona i amb un equip 100% femení, el Nadeshico Sushi, va obrir a Tòquio fa només cinc anys i se’n van fer ressò arreu del món. Parlem del tema amb sis professionals de la gastronomia nipona a Barcelona. Prepareu-vos per menjar el millor sushi de Barcelona fet per mans femenines.
NO T'HO PERDIS: el millor sushi de Barcelona