Està documentat que el 1786 va obrir el restaurant més antic de Barcelona, també de Catalunya. El 1958 la família Agut-Manubens se’n va fer càrrec, seguint amb la seva línia i amb una fórmula simple, però infal·lible: cuina de qualitat –aleshores no en deien tradicional, era cuina catalana a seques– bon tracte i bona relació qualitat-preu. Els peus de porc, el bacallà a la llauna, el civet de porc senglar o el garrí a la catalana són alguns dels plats icònics que millor representen la identitat d’aquest restaurant.
Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició d'hostaleria i de gastronomia: i tenim la sort, encara, de poder gaudir d'establiments que en són testimonis vius. Locals que tenen més de cent anys de vida, que han mantingut el seu nom i la seva activitat i encara funcionen com a exemple dels primers restaurants que es van obrir a Catalunya.
En aquesta selecció hi trobareu alguns dels que estan més en forma, i que són més que una façana patrimonial: llocs de cuina tradicional, bars de tapes o algunes de les millors cocteleries de Barcelona. Visiteu-los, si no voleu que en un futur no massa llunyà la fusta modernista sigui la carcassa d'una botiga... Doncs d'això, de carcasses.
NO T'HO PERDIS: Els millors 50 restaurants de Barcelona