Cena de Navidad
Foto: Shutterstock Cena de Navidad
Foto: Shutterstock

Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els grans hotels i restaurants de la ciutat us deslliuren de cuinar per a tota una tropa

Publicitat

Nadal i els àpats: el maldecap més gran d'ençà que van fotre fora aquells dos del paradís per menjar pomes a deshores. Sí, ja sé que no lligueu els gossos amb llonganisses, però que coi; si penques com una mula, al cap de l'any et pots permetre un petit luxe. Aquí teniu una tria selecta de menús que us proposen alguns dels grans hotels i restaurants de Barcelona, perquè hi endrapeu amb la família i en grup, bé sigui per Nadal, Sant Esteve o fins i tot la nit de Cap d'Any. I si esteu més pelats que un gat egipci, una opció és menjar en una de les millors pizzeries de Barcelona, que sempre vesteix i dona alegria. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Passant de cuinar per a 25!

  • Cuina creativa
  • La Vila Olímpica del Poblenou
  • preu 3 de 4

Els germans Sergio i Javier Torres, amb tres estrelles Michelin per Cocina Hermanos Torres, han inaugurat a la tardor del 2024 el seu tercer restaurant a Barcelona: Eldelmar. Situat al Port Olímpic, ofereix vistes al Mediterrani i té capacitat per a 150 persones. En col·laboració amb el grup Pantea, aposten per l’essència de la cuina mediterrània amb tocs propis; tapes, amanides, arrossos, pasta, pesca del dia, carns a la brasa i una carta de 400 vins. Alta qualitat gastronòmica a un ambient distès.

Per Nadal us proposen un menú de base tradicional però amb el segell Torres; cinc aperitius, sopa de galets, canelons de carn rostida amb tòfona i pintada a la brasa amb salsa Périgueux i crema d'arrels (155 euros). Per Cap d'Any, menys tradició, però la mateixa sofisticació més un DJ; dos aperitius, tres principals de peix, un txuletón i postres (385 euros).

  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Sintonia de l'hotel Gallery, com diu el seu xef Pablo Tomás, fa una cuina “de cuinar. De guisar, actualitzada, però amb una base sòlida”. Una cuina imaginativa, juganera i amb les tècniques del luxe, però sense els productes que encareixen un sopar fins a límits insospitats.

Per Nadal segueix aquesta filosofia fil per randa, amb propostes que ofereixen luxe de quatre estrelles amb molta qualitat, encant i variacions diverses; Nit de Nadal i Sant Esteve (70 euros), Nadal (80 euros), Cap d'Any (155 euros), Any Nou i Reis (67 euros). Disposen de diferents menús que s'ajusten a cada data, amb clàssics com l'escudella nadalenca amb la seva carn d'olla o el pollastre de pagès farcit a la catalana amb orellanes, prunes, pinyons i vi ranci. 

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 3 de 4

El Bar Vint-i-Quatre significa el retorn de Carles Abellan, un dels inventors del bar de tapes modern de Barcelona, per la porta grossa i fent el que millor sap fer: platets per compartir, que en realitat són platassos, per l'encert dels sabors, un producte fantàstic i la ruptura d'algun convencionalisme (sense passar-se de rupturista). La diferència amb Tapas24? Doncs que aquí prima més el factor de plat de temporada que no pas el tapeig (encara que, per descomptat, es pot practicar amb solvència), i que el carácter és de bar restaurant molt arreglat però informal, on pots sopar amb o sense americana. 

Fent honor al sentir de l'humor clàssic d'Abellan -i al seu innegable ofici per renovar la tradició- per les dates nadalenques hi campen tres menús per a grups amb noms d'allò més cachondos: 'Renos i Trineus' (60 euros), 'Santa Claus Barbut' (65) i 'Els Reis d'Occident' (70): tots tenen en comú una escudella amb galets i pilota, i pica-pica de greix de mediterrani excels (gilda, anxoves, olives, pernil ibèric) i difereixen en els principals. Vins, cava, cerveses, torrons i neules inclosos, que per alguna cosa és un paio generós, l'Abellan.   

  • Italiana
  • Fort Pienc

Itàlia planta bandera en aquest restaurant davant d’Arc de Triomf amb una carta italiana que intercala antipasti, pasta i pizzeta. Això sí, sense perdre les ganes de provar coses noves ni oblidar-se de la tradició de les nostres terres, tal com manifesten les croquetes i el peix fresc que s’entreveuen a la carta. Pizzeta de mortadel·la, stracciatella i festuc o ‘pappardelle’ amb ragú d’ossobuco i gremolata són alguns dels plats estrella.

I per Nadal s'han empescat una oferta ideal per a grups -bé siguin àpats familiars o d'empresa- que fa festa sense traïr el seu esperit italià i a preus d'amic. Per tot just 45 euros, un pica-pica amb vitello tonnato, la pizzeta, croquetes i canapè de bistec tàrtar, i segons emblemàtic de la casa, com els esmentats 'pappardelle' o uns spaghetti carbonara com cal. I amb una ampolla de vi per cada tres persones. 

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Catalana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Al restaurant Fauna de l'hotel Kimpton treballen de manera modèlica. Al capdavant hi trobem el xef Jordi Delfa, un cuiner amb molta mili i una personalitat potent. Com diu ell mateix, "no soc dels de fer tàrtars en sèrie, però tampoc deconstruccions i escumes". Ha optat per una tercera via plena de caràcter: posar en context d'un cinc estrelles una cuina catalana modernitzada, amb plats que són tan vàlids per ensenyar el turista què es menja a Barcelona –sense adulteracions ni populisme– com per al local que vulgui menjar bé i català al rovell de l'ou (tenen fins i tot arròs a la milanesa, clàssic barceloní!). Pel dia de Nadal –i també a la Nit– han preparat un menú a 75 euros amb entrants, principals, totes les begudes, postres i neules i torrons. Per aquest preu, i amb plats com arròs d'ànec blau amb carxofes o vedella blanca confitada amb carbonara de bolets, no podem demanar més.  

  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

Si bé va ser fundat en aquella època màgica, a mitjan anys 70, amb el pas dels anys La Venta s’ha guanyat el mèrit de ser un lloc emblemàtic de la Barcelona de sempre. La seva presència ha esdevingut icònica i imponent: al capdamunt de l'Avinguda Tibidabo, entre torres burgeses, l'any 1903 hi va obrir un restaurant anomenat Viñas que servia de parada i fonda per als carruatges que pujaven fins al cim de la ciutat i que amb el temps es va consolidar com a emplaçament de banquets de bodes i comunions. Aquest és el seu històric antecedent.

I ocasions tan assenyalades com les festes encara llueixen més si pugeu a gaudir d'un dels seus menús nadalencs amb cuina de la vella escola preparada amb mà impecable. Vegeu dos menús a 72 i 81 euros, amb clàssics infal·libles com els canelons de rostit, l'escudella amb galets, la pularda amb tòfones i delícies d'entrant que ens fonen la ment amb només la seva menció: eriçó de mar gratinat, pernil ibèric de gla, foie amb escalivada... Reserveu! 

Publicitat
  • Hotels
  • Hotels de luxe
  • Dreta de l'Eixample

L'Hotel Claris recupera l'essència de Nadal amb una cuina tradicional, clàssica i basada en la temporalitat. Pedro Salillas signa una cuina de pura essència nadalenca en una terrassa que és un 'must' a Barcelona i única a l'hivern. L'escudella tradicional amb galets farcits, espatlla de cabrit confitada 24 hores, turbot a la meunière com a plats principals, i uns entrants que reafermen el classicisme d'alta gamma d'aquest cim de la cuina d'hotel a la ciutat: pernil ibèric, croqueta d'ànec i foie i torrada d'anguila. Tot plegat per 99 euros per cap, amb tronc de Nadal, torrons, vins i cava. Això la nit i el dia de Nadal i Sant Esteve. Per cap d'any el preu puja a 375 euros.

  • Japonesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

Os-Kuro és un restaurant japonès dissenyat per Joaquim Clos amb l'objectiu d'oferir l'excel·lència del Japó gastronòmic a Barcelona. Liderat pel xef galaicoirlandès Brendan Ferrero, destaca per nigiris impecables, una robata de nivell amb carn wagyu de Kobe i peix excel·lent, i plats creatius com el llamàntol amb shisho. Tot i tenir personal occidental, el servei és erudit en cuina japonesa, amb un estàndard d'alta qualitat.

Per les dates festives, aquest restaurant dels baixos de l'Hotel Claris us ofereix diferents menús que combinen creativitat i productes prèmium a partir de 60 euros. Un regal!

Publicitat
  • Hotels
  • Eixample

Rodrigo de la Calle té una merescuda reputació mundial com a xef expert en vegetals. I una mà màgica a l'hora d'inventar-se plats plens de sabor, saludables i lleugers. Apunteu-vos a un Nadal verd, amb un fabulós menú on els canelons de festa major tenen tot el sabor de la vostra infantesa, però aptes per a aparells digestius amb més passat que futur.

I aquest Nadal, els dies 24, 25 i 26 de desembre, proposa tres menús entre 65 i 80 euros que privilegien els vegetals –empanadilles de kimchi i col xinesa, per exemple– però no obliden els clàssics nadalencs com els canelons de festa major, o un suquet de llagostins, tocats per la ma mestra d'un xef que en castellà té una definició precisa: 'disfrutón'. Amb vins, postres, neules i torrons inclosos.  

  • Hotels
  • Eixample

Aquesta meca del luxe té una potència gastronòmica d'alt voltatge: reuneix quatre estrelles Michelin –tres a Lasarte i una a Oria– i disposa d'una oferta nadalenca a l'alçada de les circumstàncies. Els xefs de la casa, Paolo Casagrande (Lasarte), Xabier Goikoetxea (Oria) i Gabriele Milani –el xef de Glass, un espai situat en la sisena planta, arrecerat per cristall i amb unes vistes privilegiades– han dissenyat una oferta de deu menús nadalencs, sota la direcció de Martín Berasategui. 

Esclar, la cosa va des de l'altíssim luxe –un sopar-festa de cap d'any a Lasarte, a 830 euros– i l'opció de celebrar els dies festius amb menús a Oria de Nit de Nadal (195 euros), Dia de Nadal (225 euros) o un Sant Esteve daurat a 175 euros. L'oferta més inclusiva i assequible és la de Glass, amb un menú de Nit de Nadal amb sis passes (95 euros), un Sant Esteve a 75 i un dia de Nadal a 100 euros. I per descomptat, un brunch d'Any Nou a 95 euros, amb delicadeses fredes i plats calents que són pur Berasategui, com el txangurro a la donostiarra. 

Publicitat

Ubicat en plena Rambla de Barcelona, el restaurant de l'Hotel Le Méridien és una aposta segura, tant per la seva qualitat -gastronomia treballadíssima i directa- com pel seu preu. I que se'n pot dir d'aquest fabulós menjador envidrat, des d'on es domina tot el moviment del passeig en una bombolla de pau. 

Nadal és un bon moment per acostar-se al centre de la ciutat, i veure com la resta del món aprecia la nostra ciutat. El restaurant de L'hotel Le Méridien té una oferta variadíssima de menús de totes mides i tendències per als dies assenyalats: des de menús de grup nadalencs, per menys de 50 euros, fins a un brunch d'Any Nou que no arriba als 60, amb plats calents de paella i fideuà. I un dia tan cobejat com el de Nadal, la borma surt per 80 euros. Amb totes les begudes incloses i sense límit: vins, aigües i refrescos. 

  • Hotels
  • Ciutat Vella

Aquest hotel de disseny extraordinari -ja és un clàssic de la ciutat, del tot integrat amb el barri- es caracteritza per tenir una oferta gastronòmica de gran qualitat-preu: el luxe de menjar en un 4 estrelles emblemàtic a preus que no piquin tant. I pels dies de Nadal han disposat d'una oferta d'allò més apetitosa: uns primers de gildas, piruletas de foie i canelons de rostit amb beixamel trufada segons a triar. De postres, perla de xocolata, torrons i barquets inclosos, així com les begudes incloses. Tot per 48 €: per ser un menú tancat el dies dia de Nadal, està molt bé de preu. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat