Han aconseguit el somni del restaurant d’hotel: fer hostes i locals a 'tutti plain'. Com? Portant al 'mainstream' el plat combinat com a àpat saludable, un concepte propi del món vegà i macrobiòtic. M’expliquen que “la idea és que en menys d’una hora mengis un àpat saludable i d’alta qualitat, que ompli però no embafi”. La fórmula és aquesta: cada dia disposen un combinat que inclou una crema o amanida, una proteïna –carn, peix o vegetal– i pasta o llegums. Exemple: llenties estofades, cabdells de Tudela amb fonoll i mandonguilles a l’estil thai. Tot excel·lent, incloses les postres.
Després de la brioixeria industrial, els plats combinats deuen ser la bèstia negra del trànsit
arterial: acumulacions aberrants –des del punt de vista d’un nutricionista– d’hidrats i
proteïnes ben fregides en olis dubtosos. Ara bé, encara que sigui en comptagotes, en algunes
adreces de la ciutat l’aneguet lleig i greixós dels bars neda en la millor versió possible.Us oferim 10 restaurants que et convenceran que els plats combinats ja no són els reis del colesterol.
I si encara us quedeu amb més gana de clàssics, passeu-vos pels millors restaurants de cuina tradicional, o busqueu les millor escudelles o calçots.