Platja Ca la Nuri
Foto: Ca la Nuri
Foto: Ca la Nuri

Els millors restaurants de Barcelona oberts a la fase 2

Horaris, aforament i més informació útil per poder gaudir dels restaurants a partir del 8 de juny

Ricard Martín
Publicitat

Ha arribat el dia que estàvem tots esperant (sobretot els soferts propietaris de negocis d'hostaleria): Barcelona entra a la fase 2. Bars i restaurants ja poden obrir els seus salons, encara que sigui al 40% d'aforament. Això, afegit a l'alegria de les terrasses, obertes al 50% de capacitat, permet un alleujament a un sector que representa ni més ni menys que el 6,2% de l'PIB espanyol. Doncs res: alegria, paciència i prudència, que ja podeu tornar a les vostres taules favorites. Ens permetem el plaer de recomanar-algunes de les nostres, que ja són operatives.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants amb menjar per emportar i a domicili

¡Feu reserva!

  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

A Can Boneta hi fan bona cuina! Tapa i platets creatius amb regust tradicional. Al restaurant de Joan Boneta, l'arquitecte reconvertit en cuiner, presenten una carta de platets clarament basats en el receptari català. N'anomenen "Guisadets" i només llegir-los en la carta fan venir salivera. La seva clientela assídua sap que aquest lloc és molt especial: i ho continua sent.

Al 40% té una capacitat interior d'unes tres taules (uns dotze comensals). Aquí podeu seguir gaudint d'una de les millors fórmules de menú de migdia de la ciutat: 3 tapetes delicioses de producte fresc, i un segon poderós, que pot ser tàrtar de tonyina o un fricandó top, per 13 €. ¡Reserveu! I si no, encarregueu menjar per emportar: Boneta sol ha arribat a despatxar la barbaritat de 30 arrossos al dia.

  • Mediterrània
  • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
  • preu 1 de 4

L'enyorat Tarannà Cafè –pioner del 'brunch', l’estètica nòrdica ben entesa, el cafè d’especialitat i que va tancar el 2019 en plena gentrificació de Sant Antoni– ha reobert el 2020. I ho ha fet a Poblenou. «Volia ser en un lloc popular, treballar al servei de la gent», explica en Josetxu, el propietari. A Fluvià, 47, sobretot treballadors i gent gran es beneficiaran de la seva oferta de cuina saludable.

El nou Tarannà té poder: una terrassa de quatre taules i un interior, amb una capacitat per a deu persones (en fase 2), de 9 a 16 h. Servei a la gent? «Tenim un menú de migdia a 9,90 €, supervisat per una nutricionista, i amb producte ecològic». Aquí la simplicitat implica finor i el talent: plats com bacallà a la llauna amb patates rostides i herbes aromàtiques fresques, o també jugant en vessant hipster, 'poke bowls' o 'wraps' tan bons que ni l’acèrrim del capipota més dens podrà desqualificar aquests plats com a producte de les tendències. Bona cuina i punt. La pastisseria segueix essent casolana i excel·lent. 

Publicitat
  • Marisc
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

La marisqueria desenfadada de Gràcia ja té un germà! I més que petit és un germà gran. Al Lluritu 2, a quatre passes del primerenc, hi caben, agafeu-vos, cent persones! Ara bé, en la fase dos l'aforament serà de 40 persones, esclar. Aquesta capacitat és possible gràcies al fet que està dividit entre una planta baixa de taula alta i tamboret (20 places), i un segon pis per seure amb tota la calma del món vint més.

Encara no podem fer barra, però amb el tema de les taules altes i tamborets, xerinola assegurada.  La carta és la mateixa que al Lluritu 1, però ampliada:" Una marisqueria de planxa i brasa de gamma mitjana, amb elaboració mínima i un producte de molta qualitat", explica en Pau Roca, actor i soci. Sí, es mantenen clàssics de la casa com el seu 'polp' sec –pop assecat i hidratat amb un oli espectacular– o la paella de marisc, però també entren en carta especialitats de creació pròpia, com una truita de patates amb oli del cap de gamba (!), o cuina d'aprofitament del peix, com galtes de corball o parpatana (entre l'aleta i la ventresca de la tonyina, melositat total) o un tàrtar de sípia. El Lluritu agafa elements de gastronomies en barra fora de Catalunya (el bar madrileny, les tapes de Cadis), i això sempre és d'agrair. Feu el favor de reservar.

  • Mediterrània
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
Semproniana
Semproniana

Val la pena visitar-lo per la seva reinterpretació del clàssic català i allò francès, amb saboroses parades a la caça i amb tota la gràcia, frescor i salero de l'Ada Parellada. I tornen a la càrrega en un dels menjadors més acollidors i bonics de Barcelona: al 40% de capacitat s'hi poden encabir, amb comoditat, una trentena llarga de persones, és a dir que podreu degustar delícies al menú de migdia com confit d'ànec amb salsa de prunes amb tota tranquil·litat.

Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
Platja Ca la Nuri
Platja Ca la Nuri

Bon exemple de com el típic restaurant mariner ha sabut renovar-se sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Un clàssic còmode i espaiós: en fase 2 té una capacitat interior de 35 persones, que s'afegeix a una fenomenal terrassa de 54 places.

  • Eixample
  • preu 2 de 4

Poca broma, Maitea -afecte, en basc- ofereix més de cent pintxos freds i calents, excel·lents. La mala notícia és que les barres no podran obrir fins la fase 3. La bona és que més enllà de la barra hi ha un restaurant basc d'esperit casolà de primera línia, amb truites, brasa i cullera d'antologia (i segur que si demaneu pintxos us els portaran a la taula). El menjador és fastuós: el 40% de la seva capacitat són 50 persones! L'horari és el de sempre. Reserveu al telèfon 93 439 51 07.

Publicitat
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

El 7 Portes és un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, és un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat: el seu arròs i canelons són pura Barcelona. ¡També és un dels restaurants més grans! Funcionar al 40% de la seva capacitat vol dir que tindran lloc per gairebé, agafeu-vos, 150 comensals. I segueixen un estricte protocol de seguretat i de reserves. Feu reserva al mail reserves@7portes.com i al telèfon 93 319 30 33.

  • Xinesa
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

Al Dr. Zhang s'han especialitzat en la cresta xinesa (encara que elles no ho siguin). I pots veure com et porten, de la cuina a la taula, peces tan variades i poc ortodoxes com les farcides d'ànec o les fregides amb curri. La pasta és bona i casolana, el farciment fet amb cura i exquisit. I el tracte, sempre proper, en la fase 2 ho és més: disposaran d'un servei interior amb un aforament per a vuit comensals, i d'una terrassa de dues taules (a més d'una barra exterior per prendre la canya tot esperant el 'dumpling'). De moment, obriran de dimarts a diumenge de 20 a 23 h.

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Si tenim en compte que un dels socis de l'restaurant, Daniele Rossi, també és president de l'associació Slow Food de Barcelona i que fins i tot tenen un hort propi, entendrem la magnitud i el rigor de l'Rasoterra en matèria de cuina km 0 i de temporada. El  11 de juny reobren les seves portes i ho fan amb novetats. Primer, l'horari. Estaran oberts de dimecres a dissabte a la nit i el dissabte també al migdia. Segona novetat: la cuina. Seguiran treballant una cuina gastronòmica vegetal, però tot serà vegà i apostant fort pels vins naturals. Teniu l'opció de menjar a la carta o fer un menú degustació de quatre plats i unes postres per 29 euros. En fase 2 tenen espai per a 16 comensals i quan canviem de fase en sumaran tres més. ¡Reserveu!

  • Bars de tapes

El Meravelles és l'enèsim triomf de el Grup Confiteria, punta de la cocteleria amb temples del mam com el Paradiso i el Dr. Stravinsky. Amb una terrassa idíl·lica a la plaça de la Concòrdia -32 places! - El Maravillas juga amb una magnífica carta de vins. Els còctels són extraordinaris -quin Bloody Mary!-, però també els platets que surten de la cuina: galta de vedella, tàrtar de tonyina, mandonguilles amb papada i sípia... No es diu El Maravillas perquè sí. Al 40% té una capacitat interior de 22 persones, que podran embadalir-se, a més, amb la seva preciosa estètica modernista.

Publicitat
  • Cuina internacional
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Que reobri La Monroe, el bar-restaurant de la Filmoteca, és molt bona notícia, perquè és gestionat amb el mateix amor i coneixement del territori que les gerents gestionen locals propis, com Las Fernández. Les tapes són molt bones i la personalitat del lloc és inclusiva, feminista i antifeixista. La Monroe és un espai enorme, o sigui que al 40% de la seva capacitat haurien de cabre, amb comoditat, unes 30 persones (i tenen terrassa generosa). Només tanquen el dilluns a la tarda, però per favor, feu reserva trucant al 93 441 94 61.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat