El restaurant Xerta, amb una estrella Michelin i situat a l’hotel Ohla de l’Eixample, és una excel·lent porta d’entrada a la cuina de les Terres de l’Ebre des de Barcelona. El xef Fran López, que al cap de 25 anys va aconseguir la Michelin a Villa Retiro (Xerta) i també al local de Barcelona, ofereix plats on es combina el poder cru de la mar amb la creació gastronòmica. Al migdia ofereixen un menú executiu de qualitat-preu espectacular, de dimarts a divendres: aperitius, un entrant, un segon de carn o peix, postres, dues copes de vi, aigua, i petits fours. Tot plegat, per 45 euros sense extres. Si no us voleu emplatar gaire, recordeu que també podeu trobar les creacions d'en López al Time Out Market de Barcelona.
Conèixer la cuina de les estrelles Michelin, no ens enganyem, és una afició cara, molt cara (tot i que les prestacions dels restaurant d'elit tenen una relació qualitat-preu molt millor al nostre país que a l'estranger). Ara bé, una manera de conèixer la cuina dels grans xefs és demanar el seu menú de migdia: una franja en què sovint concentren grans èxits de la seva carrera creativa. Un consell: si podeu, reserveu taula un divendres qualsevol que pogueu plegar al migdia.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona