The Greenhouse
© Maria DiasThe Greenhouse
© Maria Dias

Restaurants amb jardí a Barcelona: menjar en verd a l'oasi

En ple centre, envoltat de les grans cadenes de ‘fast food’, hi trobem el paradís saludable de The Greenhouse, i altres locals que us proposen fer un àpat envoltats de plantes i oxígen, com si fossiu al mig de la naturalesa

Publicitat

Ja fa temps que el concepte flexiterià s’ha instal·lat a les grans capitals europees. Quan parlem de cuina flexiteriana ens referim a una cuina vegetariana flexible, amb un percentatge de proteïna d’origen animal sempre de qualitat, generalment ecològica i tractada amb respecte i intel·ligència. A Barcelona hi ha bons exemples de restaurants amb aquesta filosofia, com el Flax & Kale i The Green Spot, que tenen en comú un interiorisme impecable d’estil escandinau i una clientela urbana i cosmopolita que considera que el porc i l’àloe vera poden ser bons companys de viatge.

  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Ubicat al 'lobby' de l’Hotel Pulitzer, The Greenhouse és un nouvingut que adapta a la perfecció aquesta filosofia: una cuina basada en les verdures de temporada, viva, estacional, lúdica, en un hivernacle urbà de disseny ple de vegetació al costat de la plaça de Catalunya.

La de Greenhouse és, sens dubte, una cuina de producte, i el seu xef, l’australià Damien Bolger –vell conegut dels 'foodies' autòctons des que va obrir el Market Cuina Fresca al Poblenou–, un paladar inquiet capaç de compaginar purisme i atreviment en una carta curta i decididament saludable. Un lloc on conviuen uns tomàquets de temporada amb alfàbrega i maduixes fermentades, un fantàstic arròs del Delta amb bou de mar i vainilla, i entrants tan diversos com unes ostres o un pa amb mantega i xarop d’auró. Els productes de l’hort tenen sempre un pes fonamental a la cuina de Bolger, que signa també, flexiterià ell, plats com la presa ibèrica amb all negre, albergínia i mel i la cua de bou.

Si us queda un forat per a les postres, demaneu el pa amb xocolata i oli d’oliva. I endinseu-vos en una carta de vins tan original com el local, amb propostes naturals, ecològiques, biodinàmiques i sorpreses fins i tot per als connaiseurs.

Una bona manera d’acostar-se als 'greatest hits' de The Greenhouse és demanant el seu menú de degustació a 60 euros, que us descobrirà una cuina delicada i creativa, que no s’assembla a res i que combina amb criteri els productes de tota la vida amb alguns superaliments de moda. Tenen també un menú de migdia per 16,50 euros que ens farà sentir en un oasi de pau, verdures i plantes, feliçment aïllats de l’univers de fast food i soroll que ens espera tan bon punt sortim per la porta.

Més restaurants-jardí

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Windsor
Windsor

Un dels jardins més espectaculars de l’Eixample és a l’interior d’aquest restaurant (Còrsega, 286) sempre solvent, que ofereix cuina catalana amb un toc contemporani, ubicat en un palauet modernista que ha rebut visitants il·lustres com Beyoncé. Per acabr de sentir-vos en comunió amb la natura, només heu de menjar la seva sublim cuina de caça. I val a dir que el seu pati interior, farcit de vegetació, és un plaer.

  • Sud-asiàtica
  • Eixample
  • preu 3 de 4

No podem parlar de locals amb vegetació abundant sense esmentar el més gran en la matèria. El cuiner Ly Leap  va decorar a la manera de la seva Cambodja natal un espai (Muntaner, 82) on tant la cuina com l’interiorisme són pura orfebreria. Un deliri de tapes d'inspiració asiàtica, en què Ly Leap juga virtuosament amb les espècies, els cítrics i les herbes aromàtiques. L'espai és una bogeria: mil metres quadrats de jungla, on les taules són illots en un canal d'aigua, amb peixos i tot.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Les Tres Torres
  • preu 2 de 4
Dos Torres
Dos Torres

La terrassa del Dos Torres (Via Augusta, 300) és d’aquelles que somiem per a casa nostra, un espai idíl·lic amb bon karma i envoltat de vegetació. Aquí s’està bé també quan fa fred i el cos ens demana pau, glamur i una cuina de mercat seriosa.

  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

El clàssic mantra de “volíem un restaurant vegetarià que no semblés vegetarià” es queda curt quan t’asseus a The Green Spot. De fet, el 80% dels restaurants de Barcelona no s’assemblen en res amb aquest espectacular oasi lumínic –a mig camí entre l’hacienda colonial i la part rural de 'Star Wars'– obra de l’arquitecte brasiler Isay Weinfeld. I la cuina a la vista et desencaixa la mandíbula.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat