Ubicat al 'lobby' de l’Hotel Pulitzer, The Greenhouse és un nouvingut que adapta a la perfecció aquesta filosofia: una cuina basada en les verdures de temporada, viva, estacional, lúdica, en un hivernacle urbà de disseny ple de vegetació al costat de la plaça de Catalunya.
La de Greenhouse és, sens dubte, una cuina de producte, i el seu xef, l’australià Damien Bolger –vell conegut dels 'foodies' autòctons des que va obrir el Market Cuina Fresca al Poblenou–, un paladar inquiet capaç de compaginar purisme i atreviment en una carta curta i decididament saludable. Un lloc on conviuen uns tomàquets de temporada amb alfàbrega i maduixes fermentades, un fantàstic arròs del Delta amb bou de mar i vainilla, i entrants tan diversos com unes ostres o un pa amb mantega i xarop d’auró. Els productes de l’hort tenen sempre un pes fonamental a la cuina de Bolger, que signa també, flexiterià ell, plats com la presa ibèrica amb all negre, albergínia i mel i la cua de bou.
Si us queda un forat per a les postres, demaneu el pa amb xocolata i oli d’oliva. I endinseu-vos en una carta de vins tan original com el local, amb propostes naturals, ecològiques, biodinàmiques i sorpreses fins i tot per als connaiseurs.
Una bona manera d’acostar-se als 'greatest hits' de The Greenhouse és demanant el seu menú de degustació a 60 euros, que us descobrirà una cuina delicada i creativa, que no s’assembla a res i que combina amb criteri els productes de tota la vida amb alguns superaliments de moda. Tenen també un menú de migdia per 16,50 euros que ens farà sentir en un oasi de pau, verdures i plantes, feliçment aïllats de l’univers de fast food i soroll que ens espera tan bon punt sortim per la porta.