A Sant Boi de Llobregat. El Marimorena fa cuina catalana de l'àvia revisada pel net. En aquest cas, el net és l'Albert Mandiola, un xef amb tècnica i passió, i deixeble de Berasategui. Producte de proximitat i temporada, molts recursos d'aprofitament i acabats a la brasa. Els arrossos són potser els plats estrella del restaurant, però alerta amb l'escudella amb pilota vegetal o el suquet de rap. També toca receptes internacionals, com l'amanida tailandesa amb cansalada de coll i calamar o els musclos a la portuguesa amb vi blanc i llima fets a la brasa. El menú setmanal val 32 euros i és un excel·lent exemple de la filosofia del local.
A Castelldefels. Producte marí excels, però també carni. Els arrossos són divins; la paella Can Moyas, per exemple, porta sípia, calamar, cloïsses, escamarlans, gambes, musclos, carxofa i una picada especial. Tenen un forn Josper per la carn i el peix. El menú de migdia, de 30 euros, inclou quatre plats pica-pica, arròs, postres i cafè. Carta de vins ben assortida i còctels a la nit. Ambient elegant a pocs metres de la platja. Pertany al Grup Chato, tres generacions a la cuina des del 1976.
A Gavà. Les escarxofes, favetes, espàrrecs i pèsols venen del Parc Agrari del Baix Llobregat. Obert el 1987, en Manel Armengol (cuina) i la Rosa (sala) fan cuina de territori i tradicional actualitzada. El 'hit' de la casa és el cap i pota. Quan és temporada de bolets es marquen 'platassos' com les mandonguilles amb ceba i camagrocs, i els ceps frescos saltejats i ou poché. Els mesos d'hivern, canelons de calçots. El restaurant és la planta baixa d'una casa transformada en dos menjadors petits. Amb terrassa.
A Molins de Rei. Fills del primer frankfurt obert al poble, els germans Joan i Esther Fernández Monné tenen un petit restaurant a una casa de principis del segle on elaboren cuina de mercat i de temporada posada al dia. Tots els productes venen del Parc Agrari del Baix Llobregat, proximitat excelsa. Obert el 2000, aquests darrers anys l’establiment no ha passat desapercebut per la prestigiosa guia Michelin. Tant si toquen producte carni (perdiu en escabetx) com marí (terrina de sardines marinades, piquillo, vinagreta de ceba tendra), tot és sublim.
A Sant Joan Despí. Els de Follia estan atents a les diferents estacions de l'any i són coneixedors dels productors de la comarca. Molts dels seus productes provenen del mateix hort i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Us ofereixen tres menús de degustació; Seny (55 euros), Rauxa (75 euros) i Follia (90 euros). La mirada d'en Jó Baixas, el veterà xef, és sempre interessant, juganera i provocadora. Mira a la cuina de la terra (bacallà amb sobrassada i mel), però també a altres foranes; pisco sour de xirimoia, 'pão de queijo' i 'picanha', pasta Spätzle i algun curri. En Rafa Peña del Gresca de Barcelona va treballar al seu costat i va prendre bona nota de la creativitat i originalitat del cuiner.
A Sant Boi de Llobregat. Què diríeu davant una hamburguesa de galta feta a baixa temperatura durant 12 hores, lacada amb mel i 'gochujang', realçada amb ratlladura de llimona i taronja, maionesa de xili, moniato, cruixent de 'guanciale', ceba fregida, micro brots frescos i un fumat de fusta d'olivera? Doncs aquesta obra d'art comestible existeix, es diu Smokin' Hot i és una creació de Toni Romero del Bart Gastro Burger; una hamburgueseria que juga a la lliga d'alta cuina. Tot maridat amb cervesa artesana.
A Gavà. El xef Òscar Manresa transforma un paratge de dunes en un xiringuito amb estil i excel·lent gastronomia. Ofereix tapes i ‘platassos’ elaborats amb productes de l’hort propi; ensaladilla russa, gambetes de vidre fregides, mandonguilles amb sípia, arròs caldós amb llamàntol, fideuà, paella de verdures, etc. A l’estiu fan brasa de carbó… quines sardines! De postres, ‘carrotcake’, ‘lemon pie’ i crepes. Amb una terrassa amb vista al Mediterrani, és un lloc ideal per gaudir d’un ambient relaxat i menjar de qualitat. En la línia d’altres locals del propietari; la Torre d'Alta Mar, Casa Guinart i Spicy.
A Bruguers. A mig camí entre Gavà i Begues i a les portes del Parc Natural del Garraf, hi ha una masia enorme; és el restaurant de cuina catalana l'Ermita de Brugués. Obert el 1960, aquí es dediquen en cos i ànima a la brasa tradicional. Són fidels a l'horta del Baix Llobregat i a les temporades; carxofes, calçots, etc. Graellades de carn, verdures i rovellons. També escudella, carn d'olla i cargols a la llauna. L'allioli és de puny i morter, deliciós. Tenen menú infantil i una terrassa amb una bona panoràmica de la zona.
A Viladecans. Cal Mingo ofereix una alta varietat de menús i plats de carta, sempre respectant els principis de la cuina mediterrània i de proximitat. Destaquen el bacallà, en tot tipus de cocció, i els plats de temporada i fora de carta, com els bolets, la caça i les verdures del Baix Llobregat. Recentment han transformat els plats del restaurant en una carta de tapes, que us permetrà fer un tastet de les delícies del xef Domingo Morilla. Especialment indicat per a grups.
A Sant Andreu de la Barca. Com a restaurant no és pas massa "vell", va obrir les seves portes l'any 1998. Ara bé, l'edifici on es troba ubicat sí que ja té uns quants anys: un palau de principis del segle XIX situat a l'històric barri del Palau de Sant Andreu de la Barca. Un dels atractius d'entrar-hi és conèixer els diferents salons de què consta: el Petit, el Blau, el Cirera, el Verd, el Rústic... Especialment encantador és el Xemeneia, que conserva, com el seu nom indica, la xemeneia i també làmpades i terra originals. Pel menjar no patiu, que quedareu ben servits i a més a més hi podreu degustar productes de l'hort del Baix Llobregat.
També t'agradarà
Discover Time Out original video