Restaurants del Baix Llobregat

Els millors llocs per tastar les especialitats gastronòmiques i els productes de la comarca

Publicitat
  • Catalana
  • Fora de Barcelona

A Sant Boi de Llobregat. El Marimorena fa cuina catalana de l'àvia revisada pel net. En aquest cas, el net és l'Albert Mandiola, un xef amb tècnica i passió, i deixeble de Berasategui. Producte de proximitat i temporada, molts recursos d'aprofitament i acabats a la brasa. Els arrossos són potser els plats estrella del restaurant, però alerta amb l'escudella amb pilota vegetal o el suquet de rap. També toca receptes internacionals, com l'amanida tailandesa amb cansalada de coll i calamar o els musclos a la portuguesa amb vi blanc i llima fets a la brasa. El menú setmanal val 32 euros i és un excel·lent exemple de la filosofia del local.

  • Marisc
  • Fora de Barcelona

A Castelldefels. Producte marí excels, però també carni. Els arrossos són divins; la paella Can Moyas, per exemple, porta sípia, calamar, cloïsses, escamarlans, gambes, musclos, carxofa i una picada especial. Tenen un forn Josper per la carn i el peix. El menú de migdia, de 30 euros, inclou quatre plats pica-pica, arròs, postres i cafè. Carta de vins ben assortida i còctels a la nit. Ambient elegant a pocs metres de la platja. Pertany al Grup Chato, tres generacions a la cuina des del 1976.

Publicitat

A Gavà. Les escarxofes, favetes, espàrrecs i pèsols venen del Parc Agrari del Baix Llobregat. Obert el 1987, en Manel Armengol (cuina) i la Rosa (sala) fan cuina de territori i tradicional actualitzada. El 'hit' de la casa és el cap i pota. Quan és temporada de bolets es marquen 'platassos' com les mandonguilles amb ceba i camagrocs, i els ceps frescos saltejats i ou poché. Els mesos d'hivern, canelons de calçots. El restaurant és la planta baixa d'una casa transformada en dos menjadors petits. Amb terrassa.

  • Cuina creativa

A Molins de Rei. Fills del primer frankfurt obert al poble, els germans Joan i Esther Fernández Monné tenen un petit restaurant a una casa de principis del segle on elaboren cuina de mercat i de temporada posada al dia. Tots els productes venen del Parc Agrari del Baix Llobregat, proximitat excelsa. Obert el 2000, aquests darrers anys l’establiment no ha passat desapercebut per la prestigiosa guia Michelin. Tant si toquen producte carni (perdiu en escabetx) com marí (terrina de sardines marinades, piquillo, vinagreta de ceba tendra), tot és sublim.

Publicitat
  • Cuina creativa

A Sant Joan Despí. Els de Follia estan atents a les diferents estacions de l'any i són coneixedors dels productors de la comarca. Molts dels seus productes provenen del mateix hort i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Us ofereixen tres menús de degustació; Seny (55 euros), Rauxa (75 euros) i Follia (90 euros). La mirada d'en Jó Baixas, el veterà xef, és sempre interessant, juganera i provocadora. Mira a la cuina de la terra (bacallà amb sobrassada i mel), però també a altres foranes; pisco sour de xirimoia, 'pão de queijo' i 'picanha', pasta Spätzle i algun curri. En Rafa Peña del Gresca de Barcelona va treballar al seu costat i va prendre bona nota de la creativitat i originalitat del cuiner.

  • Hamburgueses
  • Fora de Barcelona

A Sant Boi de Llobregat. Què diríeu davant una hamburguesa de galta feta a baixa temperatura durant 12 hores, lacada amb mel i 'gochujang', realçada amb ratlladura de llimona i taronja, maionesa de xili, moniato, cruixent de 'guanciale', ceba fregida, micro brots frescos i un fumat de fusta d'olivera? Doncs aquesta obra d'art comestible existeix, es diu Smokin' Hot i és una creació de Toni Romero del Bart Gastro Burger; una hamburgueseria que juga a la lliga d'alta cuina. Tot maridat amb cervesa artesana.

Publicitat
  • Fora de Barcelona

A Gavà. El xef Òscar Manresa transforma un paratge de dunes en un xiringuito amb estil i excel·lent gastronomia. Ofereix tapes i ‘platassos’ elaborats amb productes de l’hort propi; ensaladilla russa, gambetes de vidre fregides, mandonguilles amb sípia, arròs caldós amb llamàntol, fideuà, paella de verdures, etc. A l’estiu fan brasa de carbó… quines sardines! De postres, ‘carrotcake’, ‘lemon pie’ i crepes. Amb una terrassa amb vista al Mediterrani, és un lloc ideal per gaudir d’un ambient relaxat i menjar de qualitat. En la línia d’altres locals del propietari; la Torre d'Alta Mar, Casa Guinart i Spicy.

  • Catalana
  • Fora de Barcelona

A Bruguers. A mig camí entre Gavà i Begues i a les portes del Parc Natural del Garraf, hi ha una masia enorme; és el restaurant de cuina catalana l'Ermita de Brugués. Obert el 1960, aquí es dediquen en cos i ànima a la brasa tradicional. Són fidels a l'horta del Baix Llobregat i a les temporades; carxofes, calçots, etc. Graellades de carn, verdures i rovellons. També escudella, carn d'olla i cargols a la llauna. L'allioli és de puny i morter, deliciós. Tenen menú infantil i una terrassa amb una bona panoràmica de la zona.

Publicitat
  • Mediterrània
Cal Mingo
Cal Mingo

A Viladecans. Cal Mingo ofereix una alta varietat de menús i plats de carta, sempre respectant els principis de la cuina mediterrània i de proximitat. Destaquen el bacallà, en tot tipus de cocció, i els plats de temporada i fora de carta, com els bolets, la caça i les verdures del Baix Llobregat. Recentment han transformat els plats del restaurant en una carta de tapes, que us permetrà fer un tastet de les delícies del xef Domingo Morilla. Especialment indicat per a grups.

El Palau Vell
El Palau Vell

A Sant Andreu de la Barca. Com a restaurant no és pas massa "vell", va obrir les seves portes l'any 1998. Ara bé, l'edifici on es troba ubicat sí que ja té uns quants anys: un palau de principis del segle XIX situat a l'històric barri del Palau de Sant Andreu de la Barca. Un dels atractius d'entrar-hi és conèixer els diferents salons de què consta: el Petit, el Blau, el Cirera, el Verd, el Rústic... Especialment encantador és el Xemeneia, que conserva, com el seu nom indica, la xemeneia i també làmpades i terra originals. Pel menjar no patiu, que quedareu ben servits i a més a més hi podreu degustar productes de l'hort del Baix Llobregat.

També t'agradarà

  • Viatge
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb
  • Viatge
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com
Publicitat
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Tot sobre el Festival de Sitges Menjar a Sitges Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Quan un assisteix al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja sap que les jornades cinematogràfiques seran llargues. Perquè no us quedeu sense forces, us hem seleccionat alguns dels bars i restaurants més interessants de Sitges perquè sacieu l'apetit entre pel·lícula i pel·lícula. El Cable El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa. Nem El Nem és un lloc de sorpreses. Començant perquè la seva carta de tapes i postres canvia cada mes, i continuant perquè tot el que hi trobes surt d’un colador de creació i d’una voluntat insaciable d’experimentar amb gustos i combinacions. Podeu trencar el gel tastant els ‘nems’, els tradicionals rotllets vietnamitas que dónen nom al local, i continuar el banquet sota les recomanacions del personal. Si us topeu a la carta amb el salmó marinat i l’steak tartar
Els grans restaurants del Baix Llobregat
Els grans restaurants del Baix Llobregat
La millor cuina de l'hort de Barcelona Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en unUn cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta '
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat