Unes sardines a la planxa, un bon llobarro al forn, una paella... perdeu el cap pel peix i el marisc?
Us voleu donar un bon homenatge? Dinar o sopar un gran àpat davant del mar? Poseu rumb a Tragamar. Aquest restaurant, situat davant de la platja del Canadell, en plena Costa Brava, està especialitzat en cuina marinera i, sobretot, arrossos. Imagineu: De fons, el soroll de les onades i just davant unes sardines a la planxa o un carpaccio de tonyina. O, encara millor: un arròs caldós. Ara, a l’equació, sumeu-li que es tracta d’un restaurant tranquil i acollidor del qual no voldreu sortir durant hores. Només, és clar, per anar-vos a banyar a la platja.
Els Estanys és un rara avis únic a tenir en compte dins del gran ventall de restaurants de la Costa Brava especialitzats en arrossos i cuina marinera en general. Només obre en cap de setmana i el més recomanable és apostar pel menú assequible que de segon sempre inclou arròs, paella o fideuà. Sobresurt l’arròs negre, que no és de tinta sinó de ceba ennegrida, i la fideuà marinera, la millor de Platja d’Aro entre el boca-orella local. A banda de la cuina tradicional dels restaurants de costa, els Estanys pot presumir de ser l’únic restaurant de Platja d’Aro, i segurament de la Costa Brava, especialitzat en cuina alemanya. La llarga amistat de la família que regenta el negoci amb un cuiner alemany ha fet que s’incorporin a la carta una trentena de plats representatius d’aquest país, com el braó rostit a l’estil de Munic o el kassler, filet de porc en salaó i fumat, elaborat amb diversos acompanyaments autòctons. A més a més, si vas en grup, una altra bona opció és l’extensa carta de fondues.
De restaurants a Palamós n’hi ha molts, però un dels noms que sobresurt a l’hora de parlar de peix o arròs a la població és la Selvatana. Fa molts anys que la clientela hi acudeix a menjar arròs a la marinera, només de peix i marisc. Una bona opció que plantegen i que mira per la butxaca dels comensals és escollir el menú especial que l’inclou. També dominen molt bé el peix al forn o a la planxa, peces sempre fresques que els arriben directament de la llotja. Elaboren un suquet per llepar-se’n els dits, en què posen també gambes i escamarlans. Peixet fregit, marisc a la planxa, etc. De dilluns a divendres tenen menú de migdia de cuina casolana.
Discover Time Out original video