En aquest enorme celler del Born, antic magatzem de plàtans, s’hi acumulen ara les ampolles gairebé de la mateixa manera que ho feia fa anys la fruita exòtica. Tot i així, encara que un primer cop d’ull a la botiga ens pugui deixar desorientats, el personal que hi ha darrere el taulell ens dóna bons consells i, a més, cada setmana ofereixen una sèrie de vins perquè els tasteu abans de comprar.
Amb aquesta mateixa filosofia programen de manera regular activitats obertes al públic. Una de les jornades amb més èxit darrerament són els Tast Me. A l’última sessió, els participants van degustar vuit tipus de vermut amb els seus maridatges corresponents.
Una de les peces més valuoses de l’equip del Magatzem Escolà és en João, el seu bàrman. Aquest professional de la cocteleria aconsella els clients quan busquen els destiŀlats més exquisits i també elabora còctels a la planta baixa quan l’ocasió ho demana. Aquest home és capaç d’absolutes filigranes de la combinatòria.
Arran del bon criteri d’en João i la persistència d’en Francesc, el propietari del Magatzem Escolà, han arribat a l’apassionant univers del mescal mexicà. S’obté a partir de l’agave i s’elabora mitjançant un procediment natural a l’estat d’Oaxaca.
Durant anys, els intermediaris han fet l’agost amb l’abús constant al petit productor. El resultat és que el mescal arriba al mercat a preus alts quan se n’ha pagat una misèria als productors. Al Magatzem Escolà han anat darrere d’un projecte en què es respectés l’elaborador principal. El resultat d’aquesta iniciativa és el mescal Alipús, que es pot comprar a la botiga i que es distribueix en unes ampolles ben vistoses.
La millor manera de participar en tots els saraus del Magatzem Escolà és apuntant-se a la llista de correu. Us quedarà una agenda ben distreta.