Els bars Manolo, la categoria autòctona de bar dominant, gaudeixen d'una mala fama tot sovint merescuda. Sí, les taules llardoses i el llom amb formatge de plàstic recremat, i fins i tot les males olors, estan a l'ordre del dia. Però també podem trobar baretus on us tractaran com a casa, la cervesa rarament passa de l'euro i mig i al cim hi fan un menjar casolà i deliciós. Mireu i remeneu, el vostre bar Manolo amb valor afegit us espera a la cantonada.
Deu bars Manolo per treure's el barret
Un bar gallec que cal conèixer: la seva cuina és senzilla, però exquisidament gustosa i de bona qualitat. El seu brou gallec és molt bo i l'amanida de ventresca i tomàquet raf està molt ben preparada. Hi ha una llarga llista de plats molt bons, com ara el panadó gallec, les gírgoles a la brasa, el lacón amb 'cachelos', el brou gallec, la sopa de peix i els fideus negres amb gambes i cloïsses. Bpns esmorzars i bons menús de migdia. Quan el Paral·le era una zona oblidada, ara fa deu anys, aquí ja hi feien tapes de les bones.
Ell ha reciclat el garrí en tota mena de plats tradicionals amb un toc imaginatiu: vieires embolicades amb papada ibèrica –el tel porcí es fon a la boca, deliciós–, cigrons amb un xoriço o botifarró “extremeny, patatero, de veritat”, o aquest invent: mongetes de Santa Pau amb llamàntol. A set euros! Hi ha truc: són potetes de llamàntol, que rep congelat de West Yorkshire (UK) i que es barregen a 30 grams el plat.
Menuts de luxe, vaja. La petita pissarra de vins és recomanable i assequible, i podem sopar en un altell per no fer colzes al barril. Cedim la paraula un cop més a Hoyos, que reprodueix el que li va dir l’altre dia un turista:“Yo soy un gorrdo alemán, perro no tonto. Servesa i jamón en Rambla veinte eurros, no como aquí”.
Es defineixen com a cuina de bar contemporània, i l'etiqueta és ajustada. Aquí s'hi pot trobar des de tapes tradicionals fins a plats gurmets. Posen el focus en el millor producte de temporada a preus assequibles. Val la pena tastar les braves, amb picadillo de xoriço, delicioses.
Entre les tapes de tota la vida, sobresurt l’ensalada russa, i entre les segones, unes vieires amb praliné de nous de Macadàmia i cansalada embotida. El local és petit i acollidor, tot just una barra i quatre taules.
Els preus són populars i l’ambient familiar, amb personatges del barri que te’n poden explicar de mil colors, i d’altres, com els anarquistes de l’editorial Virus que vénen sovint d’El Local del carrer de la Cera a fer un mos. L’especialitat del Terra Alta són les truites variades, l’entrepà de pernil i els embotits ibèrics de l’Alberca tallats a mà. Al costat de l’equip de música, hi tenen quatre unglots de porc, i a les parets, fotografies emmarcades dels Byrds o d’en Bo Diddley.
També t'agradarà
Discover Time Out original video