Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).


Entre les iniciatives programades durant aquesta festivitat, una de les ja imprescindibles és la il·luminació de la façana de la Passió. Enguany, els dies 13, 14 i 15 d’abril a partir de les 21 h, la façana acollirà dues sessions de 20 minuts cadascuna: la primera, a les 21 h, en català, i la segona, a les 21.30 h, en castellà. L'espectacle d’il·luminació, d’accés lliure i gratuït, també inclou música i textos de monsenyor David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona. Les llums, doncs, oferiran un espectacle en aquesta façana de la basílica que es va començar a construir després de la mort de Gaudí i que destaca per les seves grans columnes i diversos conjunts escultòrics.
Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet... Tens una especialitat per cap de setmana!
Ramblejeu de valent amb les noves rutes organitzades pels Amics de la Rambla, que us portaran a passejar per aquest emblemàtic passeig per descobrir-ne la història en profunditat de forma gratuïta. Tindran lloc entre el 27 de març i el 25 d'abril. L’èxit de les edicions anteriors ha motivat la repetició de l’esdeveniment, que requereix inscripció prèvia al web. Aquesta sisena edició incorpora dues rutes noves.
Una d'elles és La Mercè: el primer barri de mar de Barcelona, on es descobriran palaus, convents, institucions militars i històries del barri de la Mercè, que en el passat tenia el mateix rol central que La Rambla. L'altra és Ruta pels escenaris de la novel·la La señorita de la calle Avinyó, guiada pel seu autor Pedro Hache, recorre la història de la ciutat des de la Barcelona romana fins a la contemporània.
Hi ha un total de vuit rutes disponibles. Les sis restants, que es tornen a repetir, són La Rambla de les Floristes. Lorca, Sagarra i la tradició d’un ofici; Visitants il·lustres a La Rambla; De La Rambla a la Copa Amèrica, història del Port Vell de Barcelona, La Rambla, un viatge en el temps, La Rambla Més Fosca. Gòtic, La Rambla de les Floristes. Lorca, Sagarra i la tradició d’un ofici; i La Rambla Més Fosca. Raval.
Si no podeu anar-hi presencialment, també tenen rutes en línia disponibles. Amb quina us quedeu? Reserveu-la!
CosmoCaixa acull l’exposició Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra? del 25 de febrer de 2025 al 30 d’agost de 2026: un llibre obert de gran rigor científic que resol i posa de manifest alguns dels dubtes que existeixen sobre el nostre lloc en el cosmos, què significa vida o com la literatura i el cinema han construït un imaginari col·lectiu sobre els extraterrestres. La mostra ha comptat amb l’ajuda i el suport d’experts i assessors científics. Per fer-ho, es val d’audiovisuals, interactius, experiències sensorials immersives i alguns objectes i plànols originals de la NASA o d’altres institucions de prestigi. Per exemple, podreu veure escenografies amb maquetes com la del rover Perseverance o la de l’helicòpter Ingenuity.
El Palau Martorell acull l'exposició més completa de pintura a Espanya en homenatge a Fernando Botero (1932-2023), gairebé un any després de la seva mort. Fernando Botero. Un mestre universal estarà disponible del 14 de febrer al 20 de juliol i està comissariada per Lina Botero i Cristina Carrillo de Albornoz.
La mostra recull més de 110 obres inèdites de col·leccions privades, on s'hi poden observar tots els detalls del boterisme, l'estil que va inaugurar Botero caracteritzat per volums monumentals i colors vibrants. Escultures, olis, aquarel·les, sanguines, carbonets, dibuixos a llapis (i, fins i tot, amb pastel) es despleguen al llarg i ample de les diverses sales. Destaquen dues peces inèdites al nostre país: una versió de Las Meninas i Homenaje a Mantegna. Les recreacions d'obres inspiradores van ser una constant en la seva carrera artística, ja que Botero concebia aquestes versions com expressions d'art superiors que anaven molt més enllà de la simple rèplica. "La riquesa d’un artista resideix en les influències que conformen la seva vida i la seva feina. Per crear un món únic, cal exposar-se al gran art", afirmava Botero.
També s’hi exposen sèries icòniques sobre Amèrica Llatina, el circ, la religió i versions de creacions mestres. A banda de demostrar la seva versatilitat tècnica, la mostra indaga en la influència d’Espanya i Itàlia en la seva obra. Organitzada pel Palau Martorell i Arthemisia, en col·laboració amb la Fundación Fernando Botero i Clear Channel, la mostra és un homenatge a un artista universal en tota regla.
Música, circ, teatre i dansa a glopades per tota la ciutat amb el cicle ESCENA del Barcelona Districte Cultural! Sortiu a gaudir de la cultura sense buidar la butxaca amb el cicle d'arts en viu primaveral del BDC, que comença a bategar el 6 de febrer i es manté ben viu fins al 26 d'abril. Tindrà lloc en 34 centres cívics de la ciutat i enceta amb el concert inaugural del Yaíma Orozco Trío al Centre Cívic Sarrià.
La programació inclou 32 espectacles que abracen disciplines com el teatre, la dansa, el circ i la música, i que es presentaran en un total de 174 funcions repartides per tota la ciutat. D’aquestes, 144 seran d’accés lliure i 30 estaran pensades específicament per al públic escolar. El propòsit? Fer arribar el talent local a tots els racons i fer la cultura accessible a tothom. Els diferents espectacles estaran lligats a l'actualitat d'alguna manera. Alguns exemples? 'Jo porn, tu porno', una obra de Queralt Riera i Magda Puyo que aposta per l’experimentació escènica i tracta grans 'hits': el sexe ràpid, les obsessions i les dependències. En dansa, 'Somos', de Lookathingsdifferent fa un puzzle en moviment amb els cossos per indagar en com ens relacionem amb un altre. I també hi haurà espectacles familiars, com podria ser 'KABOOM!', un xou de pallassos carregat de rialles i diversió.
A més dels espectacles, el cicle ESCENA organitza col·loquis, xerrades i activitats paral·leles. La tardor passada, aquestes iniciatives van atreure més de 18.000 espectadors. Així que no deixeu escapar l’oportunitat: feu barri amb cultura! Només cal que reserveu la vostra entrada perquè els espectacles són gratuïts.
Sota el lema "la festa per a la gent que no surt de festa", neix DJ not DJ, un sarau pensat per a persones que ronden la quarantena i que volen prendre-s'ho amb una mica més de calma. En horari de migdia o tarda, en llocs especials que aniran canviant i amb la música que punxaran membres i col·laboradors de grups com The Libertines, Portishead, The Smiths i Editors, aquests esdeveniments també oferiran menjar a cura de la gent del Fino Bar, vins de Lanatural, és a dir, sense químics, sense llevats, ni sulfits i que, per tant, no fan ressaca (o molta menys). Es farà l'últim diumenge de cada mes.El 30 de març serà el torn del col·laborador de Portishead Andy Smith.
El 2012, quan El principi d'Arquimedes es va estrenar a la Sala Beckett, l'obra de Josep Maria Miró va rebre l'elogi de la crítica, però, tot i instal·lar-se al cap de pocs mesos a La Villarroel, podem dir que va passar sense pena ni glòria. En canvi, a Buenos Aires va arribar a estar tres temporades seguides a la cartellera. A Brasil, fins i tot, se'n va fer una pel·lícula. I va ser l'enlairament d'un dramaturg català que, gràcies a aquesta obra, traduïda a setze idiomes, va posicionar-se com un dels grans autors europeus del nostre temps. Més d'una dècada després, l'Espai Texas ha recuperat, per fi, una peça que ha envellit molt bé, fins al punt de demostrar que és un clàssic del teatre contemporani en la nostra llengua.
L’exposició Posar el dit a l’ull de Lluís Hortalà als Espais Volart és una conjunció d’arts —escultura i pintura— que es creuen amb diverses tècniques per desafiar la percepció, com el miratge, els límits del trompe-l’œil (una forma d’art il·lusionista), la il·lusió òptica o la imitació, precisament per fer-nos reflexionar sobre com es construeix la realitat. L’exposició, comissariada per Teresa Grandas, estarà disponible del 18 de febrer al 13 de juliol i presenta una selecció d’obres de diferents èpoques, connectant peces recents amb altres més antigues. Què les uneix? Al llarg de la seva carrera, Hortalà sempre ha posat el dit en el mateix ull: què és el saber i les seves manifestacions, de quina manera el coneixement ens fa pensar el món i quines són les estructures que articulem per vehicular-ne la visibilitat.
L’exposició s’inicia amb Échafaud (Mundus muliebris), una escalinata que simbolitza la mirada i la jerarquia del poder, abordant la relació històrica entre marbre i ostentació. Amb el trompe-l’œil, Hortalà transforma la il·lusió en un espai de reflexió, fent de l’engany una eina per pensar el món. Un altre exemple de peça exposada que es basa en una tècnica diferent és el paper pintat de Into the Thin Air (2001), que utilitza la fragmentació per ocultar i revelar un dibuix al carbonet de l’Everest a través de forats rodons, creant una il·lusió de cortina de flocs de neu. Aquesta inaccessibilitat visual simbolitza la dificultat de l’ascensió a la muntanya, una experiència personal de Hortalà com a escalador que es connecta amb la seva recerca artística sobre la percepció.
Més enllà de la crítica política o ideològica rere cada peça d’Hortalà, l’escultor i pintor es val de diferents tècniques artístiques que juguen amb la percepció per portar-la al límit i qüestionar-la. Tot es converteix en un joc irònic i paradoxal que ens convida a entrar i a pensar sobre tot allò de què sembla que parla, per mostrar-nos que, en realitat, parlem d’altres coses. En aquesta exposició, el que no trobareu són certeses, sinó un gran macramé de paradoxes, aparences i preguntes respostes amb preguntes.
El Centre d’Art Amatller acull UNIVERS GOYA. ENTRE LA LLUM I LA FOSCOR, una experiència immersiva que homenatja Francisco de Goya produïda per Layers of Reality. L'exposició combina art tradicional i tecnologia digital per endinsar el públic en el món d'un dels artistes més influents de la història des d’una perspectiva humana, històrica i artística.
S'obre al públic a partir del 27 de febrer. La mostra inclou 30 gravats originals (25 de Goya i 5 d’artistes contemporanis), una selecció d’objectes d’època que retraten la societat benestant i popular del seu temps, així com peces militars de la guerra del Francès. L’exposició es desplega en onze sales amb formats variats: espais expositius tradicionals, una sala immersiva i instal·lacions artístiques amb realitat virtual. Entre les propostes més destacades, hi ha la reconstrucció escenogràfica de l’estança privada de Godoy, que permet reviure com el primer ministre de Carles IV contemplava les famoses Maja vestida i Maja nua.
L’exposició està a les portes de dues efemèrides importants: el 280è aniversari del naixement de Goya (2026) i els 200 anys de la seva mort (2028). Un relat viu i emocionant sobre el geni aragonès que no us podeu perdre!
Discover Time Out original video