Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).


Al Time Out Market som uns animals de la festa i ja sabem que "com més serem, més riurem". Convidem a tota la família a una jornada carnavalesca plena d'activitats per als més petits: el diumenge 2 de març, des de les 12h i fins les 18h, el market acollirà un taller de dansa, un per elaborar màscares i un concurs de disfresses perquè la vida és un Carnaval! L'activitat és gratuïta i, pot ser que, fins i tot, sortiu guanyant si us emporteu algun premi del concurs.
De 12 a 14 h, tindrà lloc el taller Dancing Kids, on els petits podran moure el cos al ritme de la música i passar-ho d’allò més bé. A la tarda, de 16 a 18 h, serà l'hora del taller de màscares venecianes, on els nens podran dissenyar i crear la seva pròpia màscara veneciana al seu gust.
Cada primer diumenge de mes, entre els mesos d'octubre i juliol, el Palau de la Generalitat acull un concert de carilló d'entrada lliure, amb músiques de tot tipus, que permet gaudir de la sonoritat sempre màgica de les campanes, en un ambient de pau i tranquil·litat. Els concerts es poden seguir còmodament asseguts des del Pati dels Tarongers o la Galeria Gòtica. Anna Maria Reverté, la carillonista del Palau, ha escollit per aquesta ocasió un programa de músiques relacionades amb el carnaval, d'autors com Tàrrega, Jobim, Bonfá o DellaPenna, entre d'altres. Cal reservar les invitacions a través de la pàgina web presidencia.gencat.cat/carillo o trucant al 012.
El Palo Market Fest segueix sumant edicions: el cap de setmana, l'oasi del Poblenou s'amararà de propostes de disseny, gastronomia i música.
Una de les activitats destacades del Palo Market Fest és el taller creatiu de Caliopiaa, que proposa l'endinsament en tècniques de dibuix. També, als matins, hi ha els Vermuts Musicals, una experiència que combina la clàssica i el jazz amb elements de la cultura hip-hop i del club. I si sou fans del hip-hop, el Palo Alto Market té preparada la Hip Hop Music Experience by Aperol per quan comença a caure el sol; sessions musicals liderades per Tito Bonacera, Tonia Richii i Lessus (que refresquen cada edició convidant a músics especials). Aquesta experiència és un homenatge als grans del hip-hop dels anys 80 i 90, amb temes de De la Soul, Tupac, The Notorious B.I.G. i molts altres. Després, serà el torn dels DJs sets, que punxaran a diversos escenaris.
Recordeu que quan compreu l'entrada haureu d'especificar el torn de visita: de 12 a 17 h o de 17.30 a 22 h. Bé sigui per dinar, fer el vermut o sopar, el festival inclou una nodrida oferta de gastronomies que inclou gyozas asiàtiques, les pizzes italianes al forn de llenya, el choripán argentí, les arepas veneçolanes o els tacos mexicans.
El Centre d’Art Amatller acull UNIVERS GOYA. ENTRE LA LLUM I LA FOSCOR, una experiència immersiva que homenatja Francisco de Goya produïda per Layers of Reality. L'exposició combina art tradicional i tecnologia digital per endinsar el públic en el món d'un dels artistes més influents de la història des d’una perspectiva humana, històrica i artística.
S'obre al públic a partir del 27 de febrer. La mostra inclou 30 gravats originals (25 de Goya i 5 d’artistes contemporanis), una selecció d’objectes d’època que retraten la societat benestant i popular del seu temps, així com peces militars de la guerra del Francès. L’exposició es desplega en onze sales amb formats variats: espais expositius tradicionals, una sala immersiva i instal·lacions artístiques amb realitat virtual. Entre les propostes més destacades, hi ha la reconstrucció escenogràfica de l’estança privada de Godoy, que permet reviure com el primer ministre de Carles IV contemplava les famoses Maja vestida i Maja nua.
L’exposició està a les portes de dues efemèrides importants: el 280è aniversari del naixement de Goya (2026) i els 200 anys de la seva mort (2028). Un relat viu i emocionant sobre el geni aragonès que no us podeu perdre!
Com dissenyarem, ara que cada vegada hi haurà més escassetat de matèries primeres? La nova exposició permanent del DHub intenta respondre aquesta pregunta. Sota el nom ‘Matter Matters. Dissenyar amb el món’, la comissària Olga Subirós fa un recorregut pel passat, el present i el futur de la matèria, des de l’extractivisme colonial al moment de crisi climàtica actual. L’exposició respon al canvi de rumb implantat pel director del DHub, José Luís de Vicente, que vol que el nou museu respongui a les preocupacions del segle XXI.
El DHub no només estrena expo, també estrena mirador. Una de les idees que la comissària Olga Subirós ha posat en pràctica és la d’ensenyar la ciutat com una conseqüència més del disseny contemporani. Per això s’han destapiat les finestres de la segona planta del DHub, que ara permeten veure la plaça de les Glòries i el mercat dels Encants.
Sota el lema "la festa per a la gent que no surt de festa", neix DJ not DJ, un sarau pensat per a persones que ronden la quarantena i que volen prendre-s'ho amb una mica més de calma. En horari de migdia o tarda, en llocs especials que aniran canviant i amb la música que punxaran membres i col·laboradors de grups com The Libertines, Portishead, The Smiths i Editors, aquests esdeveniments també oferiran menjar a cura de la gent del Fino Bar, vins de Lanatural, és a dir, sense químics, sense llevats, ni sulfits i que, per tant, no fan ressaca (o molta menys). Es farà l'últim diumenge de cada mes.
Per començar aquest cicle, l'agència musical Oigovisiones ha ideat un cartell format pel bateria de The Libertines Gary Powell (26 de gener); el baixista i teclista dels Editors, respectivament, Russell Leetch i Elliott Lion (23 de febrer); el col·laborador de Portishead Andy Smith (30 de març); i el bateria dels Smiths Mike Joyce (27/4). Totes aquestes sessions se celebren al Red Fish. Per a la primera sessió, podeu aplicar un 2x1 si compreu dues entrades juntes al web d'Oigovisiones.
Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet... Tens una especialitat per cap de setmana!
Ningú pinta des de zero. Però veient les pintures matèriques d’Antoni Tàpies, amb els colors llisos, els materials pobres i la simplicitat extrema dels seus símbols, podríem arribar a pensar que l’artista ho va aconseguir. En les seves obres més famoses, Tàpies ens demana silenci i contemplació, precisament perquè aprenguem a mirar amb més força i a parar atenció davant d’un món saturat d’imatges.
El museu es pregunta quin era l’imaginari de Tàpies quan va començar a pintar. Amb una cinquantena d’obres i amb més d’un centenar d’objectes i documents de natures diverses, l’exposició ‘Antoni Tàpies. La imaginació del món’ vol aprofundir en l’entorn visual de l’artista entre mitjans de la dècada dels quaranta i mitjans de la dels cinquanta del segle xx, tot just abans que entrés en l’abstracció. Després del centenari on hem celebrat l’artista, ha arribat el moment de pensar Tàpies des de noves mirades, qüestionant-ne els relats més hegemònics.
Els calçots s'han convertit en una fal·lera, una bogeria de la cuina popular que ja no coneix fronteres d'edat, lloc, estatus o ideologia: els calçots agraden a tothom, i qui més qui menys s'escapa a Valls o a qualsevol d'aquests restaurants a fer una bona calçotada. I la DO Sants, l'associació gastronòmica de restauradors de Sants, cada any celebra l'arribada del calçot amb una ruta de plats elaborats amb la ceba deliciosa. Fins al 16 de març, trobareu propostes culinàries fetes amb calçots tan delicioses com:
-Una Vichyssoise de calçots, calçots torrats i oli de romesco, de Mula Bar
-Una bomba de calçots picants a càrrec de la Bodega Montferry
-Una torrada amb formatge fos, calçot rostit, i salsa de formatge a càrrec d'Homo Sibaris
La resta de restaurants que participen en la ruta són Apät, Entre Tablas, La Bauxa, Bocaarte, KFE9, Mucho Cielo y Mucho Mar, El Racó de Sants i Vemut i Força al Canut. Podeu consultar tota la informació del tast de calçots al seu Instagram.
'El dia de la marmota' té un únic problema: li costa arrencar. Comença ben bé com la personalitat del protagonista, el meteoròleg Phil Connors (Roc Bernadí), ensopida, mandrosa, altiva. Un cop es desplega el mecanisme de la repetició, quan veus en Phil navegant en aquest 2 de febrer etern, rabejant-s'hi, estimbant-s'hi, fins i tot gaudint-ne, i la resta de secundaris entren en joc, el musical agafa volada. Si acaba funcionant és gràcies a una direcció mil·limetrada, d'Enric Cambray, i al talent d'uns intèrprets que no només canten, sinó que saben fer créixer els seus personatges.
Discover Time Out original video