Gràcia: locals que fan barri

Botigues, llibreries, cosmètica vegana, restaurants, tallers, decoració... La guia per gaudir de la vila!

Publicitat

Que ens agrada Gràcia no és cap secret. Des de les places als seus carrerons, tot té un encant màgic que ens atrau. Però, com viu gràcia la gent que és del barri? Deixeu de fer el guiri i llegiu les nostres propostes! Hem fet un recull de botigues foodies, restaurants, locals de salut i bellesa, decoració, oci i tecnologia, moda i complements, hotels i equipaments culturals. Gaudiu-les, exploreu-les i aprofiteu-les!

Botigues foodies

  • Botigues
  • Vila de Gràcia
Pa suau o més aviat dens, integral o amb farina refinada o, fins i tot, pa per guanyar o perdre pes, al Forn Fortino trobareu alguna opció que us agradi. I si no us podeu decidir, ells sabran recomanar-vos o esbrinar el que us demana l’estómac. Nascut al 1925, aquest acollidor negoci familiar que ja ha passat per mans de cinc generacions, no només ofereix qualitat sinó també un tracte exquisit. A més, aposten per la creació de productes saludables emprant farina ecològica i desenvolupant nous productes sense gluten, com els onze tipus de galetes que tenen. La filosofia de la botiga consisteix en només produir les quantitats exactes que podrà vendre durant un dia i en apostar per un model de negoci sostenible. Així doncs, si voleu assegurar-vos que podreu comprar el vostre pa preferit, recomanen passar pel matí. I, molt important, porteu una bossa!
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Gràcia
Aquesta botiga fundada a l’any 2012 vol transmetre un ambient on tothom es pugui sentir còmode i en confiança. Per tal de viure en un món més sostenible, Gra de Gràcia proposa nous hàbits de consum, reduint el residu que generem, evitant el plàstic i realitzant una compra més responsable. Ofereixen, a granel, més de 600 productes ecològics i de proximitat. En definitiva, el negoci de Gra de Gràcia pretén aportar un futur millor per crear un món més responsable i sostenible.
Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
Aquesta és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps.  L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions. Hi trobareu des de les clàssiques bandes de pasta fullada, crema i fruita –que tants caps de setmana d'infantesa ens han acompanyat– fins a peces lleugeres i refrescants, com una mousse  de llimona, mango i coco. En el terreny croissant excel·leixen; sí, els croissants de llard i mantega els fan molt bons, però qui pot dir que no a un croissant farcit de compota de poma i xocolata? Des del 2018 la gerència de la pastisseria de Gràcia l'ha assumit els germans Carrió, la cinquena generació d'una nissaga de pastissers que va començar fa més d'un segle a Manresa. La nova era s'ha estrenat amb el premi a La Millor Coca de Sant Joan de Crema i Pinyons (una varietat que ens satisfà als més golafres) el 2019, un reconeixement que els va arribar per sorpresa però que asseguren que és el resultat d'una fòrmula segura: ofici, bon producte i mantenir preus de barri.
  • Botigues
  • Gràcia
Si us agrada amanir amb bon gust, aquesta botiga us perdrà! Oli i sal, dos productes que utilitzem gairebé diàriament i que formen el nom d’aquesta botiga al cor de Gràcia. Oli Sal ret culte a l'oli d'oliva extra, que presenta per zones geogràfiques, i també a les sals i els vinagres de diverses procedències.  A més a més, proposa conferències i presentacions d'olis i té un munt de llibres especialitzats.
Publicitat
  • Botigues
  • Vila de Gràcia
Quan entreu a aquesta pastisseria tindreu la sensació que esteu a punt de prendre el te amb l’Alícia i el barreter boig al País de les Meravelles. L’espai de Bee Free Cakes destaca per les seves parets de color pastel, tasses i teteres daurades, i els pastissos són de tot tipus de colors i formes. S’hi dediquen a l’elaboració de pastisseria artesanal, natural i saludable, i, especialment, 100 % sense gluten ni lactosa. En tot cas, aquesta botiga no només va destinada als celíacs i vegans, si no a tot tipus de públic que vulgui tastar diversos gustos en aquest petit paradís de dolços. Per a aquells que vulguin gaudir d’una estona de descans, Bee Free també ofereix cafè, te i infusions; i un servei de càtering per a particulars i empreses. En tot cas, sigui en forma de cor o de cercle i amb tot tipus de decorat, Bee Free us sorprendrà amb les seves creacions fetes amb productes biològics.
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Vila de Gràcia
Per demanda popular, calia un altre Forn Mistral. Després de l'obertura del primer, l'any 1977, i d'haver conquerit tota una ciutat a base de pa de primera categoria i de brioxeria on s'hi mastega l'amor, l'Andreu Bertran –segona generació– es congratula de l'acceptació que ha tingut el Forn Mistral de Gràcia, obert el 2 de juny del 2019. "Estem fins i tot un xic abassegats per la resposta de la gent", explica, "el 90 % de la clientela que tenim fa referència al forn de la Ronda Sant Antoni". Que no us extranyi aquesta expectació. El Forn Mistral més que una marca de negoci és una institució de proximitat, dels darrers reductes del Raval on comprar un pa excel·lent. Per què han trigat 42 tant a obrir la segona botiga? "Perquè això és familiar, i no es podíem multiplicar. Ara que tots els germans tenim una edat, ens podem encarregar de dos locals, i podem mirar nous horitzons, sense deixar la seu nova de la mà de Déu".  El Mistral de Gràcia té obrador propi i és una rèplica en miniatura del de Sant Antoni. "Seguim els mateixos processos i protocols, no canvia res, bona matèria primera, pans normal, premium i pans amb 24 hores de fermentació". L'únic canvi és en la quantitat: l'oferta de pa i brioixeria és un xic més reduïda. El local és petit, i "allò que no es veu no es ven". Però gracienc, ja no et cal baixar a la Ronda per comprar aquell extraordinari pa artesà, ecològic i cuit al forn de llenya, que també fornegen en versions més digestives amb farina d'espelta, de kamut
Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • preu 1 de 4
En aquest forn trobareu tota la gamma de deliciosos productes elaborats pel forner francès Eran Mayer. Des de clàssics com la baguette i els fondants de xocolata, a receptes recollides al llarg dels seus viatges pel Japó, Estats Units o Alemanya.  També elabora una varietat de pans que us obriran la gana: des de pa d’espelta fins a pa bàltic, entre d’altres. I pels que no siguin gaire amants del dolç, el forn Mayer ofereix uns piscolabis salats, com ara el quiche, la focaccia o entrepans. Se’ns fa la boca aigua, no hi ha paladar que es resisteixi! ‘Un pain au chocolat, s’il vous plaît!’

Salut i bellesa

  • Salut i bellesa
  • Perruqueria
  • preu 2 de 4
Atenció, cavallers de Gràcia que vulguin deixar-se cuidar la barba i el pentinat: Shellshock Barber Shop us espera amb les tisores preparades en una cantonada del carrer Torrent de l’Olla. A diferència d’altres perruqueries, aquest espai destaca pels elements dedicats al rock and roll i a l’skate, i per les fotografies que emmarquen les parets. Especialitzats en talls de cabells per a homes, l’equip de Shellshock no deixa passar ni un detall i acaba els contorns amb molta cura. Si preferiu un tall més modern, no patiu, ells us els fan: des dels degradats fins als “fades”. I si us heu cansat de portar barba, l’afaitat de navalla (inclús amb tovallola calenta) és una altra qualitat d’aquest negoci gracienc. Que què podeu fer mentrestant? Doncs gaudir d’una beguda que us va inclosa amb el preu i llegir algun llibre o revista que han estat seleccionades expressament per a vosaltres. Tot i que sempre fan el possible per organitzar una visita a tots els seus clients, recomanen fer una reserva per la pàgina web www.shellshockcuts.com. Aneu-hi, que us hi esperen!
  • Salut i bellesa
  • Vila de Gràcia
Al cor de Gràcia, a prop de la plaça de la Vila, ens trobem amb Sincronia Yoga, un espai que va néixer a partir d’una llarga amistat entre Sebastià Llorach i Ignasi Seró. Ambdós van descobrir per separat la seva passió pel ioga fa 20 anys fins que, finalment, els seus camins es van reunir per crear aquest projecte l’any 2014. En aquest espai tothom pot trobar el tipus de classe que s’adeqüi als seus gustos. Des de hatha ioga fins a vinyasa, passant per ioga integral o consciència corporal, i fins i tot meditació. I tots els dies de la setmana! 
Publicitat
  • Salut i bellesa
  • Saló de bellesa
Especialitzat en l'ús de productes de cosmètica vegans, Végere és un centre d'estètica que vol assegurar-se que cap dels seus productes ha suposat el maltractament de cap animal. Ubicat al bell mig del barri de Gràcia ofereix una llarga llista de serveis com depilació o maquillatge, amb la garantia que tot el que s'aplica i s'utilitza és 100% vegà, provinent de plantes i extractes d’oli i lliure d’ingredients sintètics, parabens i manipulacions genètiques.  A més, té punt de venta on proposa una alternativa als productes que acostumem a trobar a la majoria de centres d'estètica o supermercats, facilitant un estil de vida alternatiu que permet actuar amb consciència, respectant el planeta.
  • Salut i bellesa
Kangura aporta una solució a totes les mares i tots els pares que necessitin tenir les mans lliures durant el dia, tenint el seu nadó a prop. Fundada a l’any 2009, Kangura vol fomentar i demostrar els beneficis de portar el nadó a sobre, utilitzant els seus models de portabebès ergonòmics. L’equip de Kangura, pioners en aquest sector dins la península, està format i assessora en el porteig de nadons per tal que cada família trobi el més indicat. Tenen una àmplia selecció que abasta des de nadons prematurs fins els cinc anys, amb productes en forma de de fulard, motxilla i bandolera, apart del model d’origen oriental que es diu Mei Tai. Aquest, es tracta d’un mètode que us farà sentir còmodes tant a vosaltres com al vostre nadó, tenint-lo a prop de vosaltres i integrant-lo a la vostra vida diària. A més a més, el nadó adopta una postura molt natural i el teixit s'adapta al seu cos.  Kangura busca l'equilibri entre moda, disseny i, per sobre de tot, el benestar dels infants. 

Decoració

  • Botigues
  • Decoració
Al número 31 del carrer d’Astúries s’hi presenta aquest local que conté nombrosos mobles fets de fusta. Hachazuela és el projecte creat per una parella d’artesans de la fusta que crea mobles a mesura, elements decoratius, parament de casa i il·luminació. El procés de creació de cadascun d’aquests productes està en mans d’Hachazuela: des de l’elecció del tros de fusta fins a l’elaboració on se li dóna forma.  Així doncs, aquest taller de colors càlids atreu els seus clients pel tracte directe que cuiden amb ells, a partir del qual creen obres de fusta personalitzades. Entre els tipus de fusta predomina l’olivera, la qual, juntament amb la resta de classes de fusta, prové de finques rústiques, garantint l’ús d’un material sostenible.
  • Botigues
  • Vila de Gràcia
Nascuda al 1988, l’empresa Futon Llit porta a Gràcia mobles i complements de decoració pròpia de la cultura japonesa. Però el veritable protagonista d’aquesta botiga és el futon, el matalàs tradicional japonès, elaborat artesanalment. I és que, especialment el futon-làtex s’ha tornat un dels preferits entre els compradors. Apart de durador, destaca per estar fabricat de cotó.  No obstant això, el matalàs japonès no és l’únic producte que ofereix aquesta botiga. Futon Llit també es dedica a la fabricació i venta d’una varietat extensa de mobles, com llits, sofàs llit o tarimes de tatami. També trobareu mobles especialitzats per a tot tipus d’espai, com les tauletes de nit, els armaris o els paravents. Tots ells estan fets de fusta adquirida de boscs sostenibles. I què hi ha com elements decoratius? Doncs tot tipus que representi la decoració japonesa: des de llums, fins a teles pintades, coixins i fundes. Feu-li un cop d’ull!
Publicitat
  • Botigues
  • Decoració
  • Gràcia

AIXÒ, tot i que sembla una casa particular, és la botiga-showroom de la interiorista Belén García. Ofereix una exquisida selecció de mobles i accessoris de disseny escandinau i contemporani, com per exemple ven el bufet de McIntosh, les cadires i taules de Hay i els accessoris de Norman Copenhaguen. García, també aposta per combinar peces d’altres procedències i de dissenyadors locals. Com ho fa mesclant els miralls art noveau amb les fotografies de Silvia Foz; els kílims del Marroc amb mobles vintage o els gerros alemanys amb les escultòriques llums de Denoe. Una gran varietat d'elements escollits amb cura que us permeten decorar la vostra casa amb un toc personal.

Oci i tecnologia

  • Botigues
  • Estil de vida
  • Gràcia
Al 2015, Barcelona es va sumar a capitals com Tòquio i Manila, convertint-se en la primera ciutat d'Europa en obrir una Wonder Photo Shop, el projecte amb el qual Fuji vol revitalitzar el panorama de la impressió fotogràfica. A la botiga es poden adquirir peces estrella de la marca nipona com les càmeres instantànies Mini 8 i Mini 90 o la impressora Share, a més de marcs, àlbums fotogràfics, accessoris de papereria i eines per a l’'scrapbooking'.  Però aquí el principal protagonista és el laboratori d’autoservei. Podreu descarregar les fotografies del mòbil, editar-les i ‘revelar-les’, al moment –les impressions sobre PVC, fusta i altres suports passen pel laboratori– o asseure’s a realitzar projectes més elaborats, com els calendaris i els fotollibres. Un petit plató fotogràfic i una taula de treball per sortir de la botiga amb l’àlbum a punt completen l’oferta d’una proposta a mig camí entre un 'fab lab' i una cafeteria. Tot està pensat i habilitat perquè els amants de la disciplina passin hores jugant amb la fotografia impresa.
  • Botigues
  • Llibreries
  • Gràcia
Haruki Murakami, Hiromi Kawakami, l'agenda il·lustrada per Hiroshige, llibres de receptes per al Wok, sobre la papiroflèxia i les arts marcials, són algunes de les referències que trobareu a Haiku. La botiga us ofereix una varietat extensa de productes que us permetran entrar a la cultura tradicional japonesa. Però aquest espai és més que una llibreria: hi venen origamis i llibretes, kimonos, bols de ramen, tot per a la cerimònia del té, nines kokeshi... I també fan tallers! Organitzen tallers per iniciar-se a la cultura japonesa, com d’enquadernació japonesa i de pintura sumi-e. I si simplement voleu deixar-vos inspirar artísticament, podeu visitar diverses exposicions que es van realitzant durant l’any, com l’exposició de ceràmica. Haiku us obre les seves portes cap a un espai que us transmet la cultura japonesa de nombroses maneres artístiques i literàries. Gaudiu-lo!

Tallers de manualitats

  • Botigues
La passió pels llibres, llibretes, manualitats i paper han impulsat a l’Audrey a obrir aquesta botiga-taller a Gràcia. Les Carnets d’Audrey (en català: Les Llibretes d’Audrey) us portarà a un món de papers ecològics fets a mà provinent de diversos països i amb un munt de colors, textures i estampats. Un dels valors principals de Les Carnets d’Audrey és l’ús de paper reciclat i tinta ecològica, apart de garantir una millor qualitat en els seus productes, com creacions úniques, material d’enquadernació i origami. Però aquest encantador negoci creatiu no només té com a objectiu la venta de productes, sinó també transmetre els coneixements del món del paper als seus clients. És per això que també s’hi organitzen tallers i cursos oberts a nens i adults, on s’hi instrueix sobre les tècniques vinculades amb les manualitats del paper: des de flors de paper fins a l’enquadernació. Us hi animeu?
  • Botigues
  • Art, artesanies i aficions
  • Gràcia
Costuretas Social Club (Verdi, 81), el nom ho diu tot: en aquest local que va obrir portes fa un any coincideixen modistes autodidactes que no disposen de material i el lloguen (hi ha màquines, una taula de tallar i altres eines per cosir) amb fans dels treballs manuals, habituals dels tallers monogràfics. Costuretas conserva el mosaic hidràulic de l'antiga floristeria i, a més dels espais de treball, disposa d'un racó amb sofàs, cuineta i un petit jardí per als usuaris, un públic variat en edat (els nens fins als vuit anys han d’anar-hi acompanyats) i gènere. També hi ha la cantonada dedicada a la merceria, lots do it yourself com els de Japideis i el treball de petits creadors, com les teles de Nunoia i Ana Cuevas i les bosses de Bao i Musa Bamba, entre d’altres.

Moda i complements

  • Botigues

Situada al número 13 del carrer Ros de Olano, aquesta botiga compta amb nombrosos models de motxilles, bosses, carteres i accessoris, provinents de diversos llocs del món. 13 col·labora amb diverses marques com Lefrik, Rains o Ucon Acrobatics, productes de les quals es poden trobar en aquest espai lluminós i decorat amb mobles de fusta. Es tracta de marques que garanteixen una forma de producció sostenible, entre les quals també s'hi identifiquen algunes procedents de la mateixa ciutat de Barcelona.

A més a més, s'hi ofereixen motxilles de diversos teixits i models, tant pel dia a dia urbà com per a ocasions més elegants. A part de les carteres i bosses, disposen d'una selecció d'accessoris entre els quals destaquen les ulleres de sol, els cinturons i fundes per ordinadors portàtils. Una botiga amb productes de gran utilitat per a tots els estils i, sobretot, per a tots aquells que vulguin contribuir a les marques sostenibles que es troben en aquest espai.

  • Botigues
“Eco, bio, just” és el mantra de la tribu Olokuti, que reivindica el comerç just i l’ecologia des del seu magnífic quarter de Gràcia. A més del jardí que s’amaga al final de la botiga –un recer perfecte per prendre un te–, també sorprèn la seva selecció de productes, tota una demostració de com s’avenen consum responsable i originalitat.La filosofia d’Olokuti defensa un intercanvi just i conscient mitjançant el consum que es realitza, per tal de garantir un comerç just. Apart de la roba i accessoris, també destaquen productes que faciliten la reducció de plàstic, com el raspall de dents fet de bambú, bosses orgàniques i bastonets per a orelles de cotó. I si busqueu inspiració per a un regal, Olokuti ofereix tota una selecció de regals sostenibles com arracades, sabons, motxilles i mitjons. Passeu-vos-hi!
Publicitat
  • Botigues
  • Accessoris i joies
  • Vila de Gràcia
En aquest local gracienc, Pia Amat reuneix nombroses tècniques tradicionals de joieria que ha recollit durant els seus viatges per diversos països. Pia Barcelona s’ha convertit en l’espai on dissenya i fabrica joies de manera artesanal i on fins i tot el client pot aportar les seves idees en el procés d’elaboració d’una peça. Les seves creacions es defineixen per les textures orgàniques i s’hi identifiquen trets de la naturalesa. Com a material fa servir pedres d’alta qualitat, adquirides de proveïdors mitjançant un comerç just. Cadascuna de les joies és un model únic i personalitzat. Els Happy Stones verds, blaus, liles i d’altres tonalitats decoren polseres, arracades i collarets que formen una de les col·leccions de la botiga. S’hi troben pedres de totes les mides i, qui prefereixi els diamants, pot donar una ullada a la selecció “For diamonds and Love”. La pròpia Pia diu que les joies i pedres són “talismans de poder per la vida, per a persones aventureres, guerreres i curioses”.

Restauració

  • Fusió

“Si la vida et dona llimones, posa-li tequila i sal” és el lema amb què ens reben a Mexcla. Aquest restaurant estret i fons, rigorosament decorat amb elements alegres i colorits, porta la cuina tradicional mexicana al carrer Ramón i Cajal de Gràcia. Però el tequila no és l’única beguda que hi serveixen. A la carta s’hi succeeixen vuit tipus de margarites: des de la Clàssica fins a la Margarita Frozen Spicy Mango. Naturalment, les micheladas tampoc hi falten! I per menjar? Doncs, per començar, podeu escollir entre una extensa varietat d’opcions com el guacamol Mexcla, les clàssiques quesadillas, els tacos,el  huarache, unes gambes ... I si encara us queda un raconet lliure a l’estómac, us esperen postres com el pastís de tres llets amb xocolata i cafè, el sorbet de temporada o el pastís de pastanaga amb formatge i xocolata blanca. Tota una delícia de carta, farcida de plats tradicionals, que us permetran endinsar-vos a la cuina mexicana i delectar el vostre paladar.

  • Cafeteries
  • Vila de Gràcia
Syra coffee va néixer al barri de Gràcia l’any 2015 amb l’objectiu de democratitzar el bon cafè. Proposen exclusivament cafès d’origen únic i torrats per ells mateixos. I els podeu acompanyar de pastissos i galetes casolanes fetes amb producte local. L’arquitecte Yassir Rais és el fundador d’aquest petit local d'arquitectura i disseny hipster, que va obrir les seves portes ara fa tres anys. Aposta per una filosofia take away més treballada que mai i el seu objectiu és oferir el millor cafè possible a un preu més que raonable. "Less is more és el nostre lema", estableix en Yassir.  Un dels trets que distingeix a Syra Coffee de la resta, a més dels seus productes, és la voluntat de pedagogia dels seus treballadors, els quals t'aconsellaran i et donaran informació detallada sobre el cafè que torren ells mateixos o sobre com prendre'l correctament, recomanant sempre que el proveu sense sucre abans de ficar-n'hi, per exemple. Si bé és cert que es centren en el que saben fer, cafè de veritat, això no els impedeix tenir una oferta variada de pastissos de proximitat, seleccionats amb molt bon ull.  Des de Gràcia, Syra vol créixer molt més enllà. Té previst obrir tres locals nous pròximament a Barcelona i, a més, han obert un establiment a Kuwait i volen expandir-se per tot Europa en els propers anys. Sempre amb la voluntat d’oferir un cafè com cal i educar a la societat en la pràctica de prendre i gaudir d’aquest producte que tants consumim de forma habitual.
Publicitat
  • Vila de Gràcia
Especialitzat en cuina vegetariana i vegana, en aquest obrador només fan servir ingredients naturals i ecològics. Elaboren des de pans de massa mare i pastissos artesanals a plats com lasanya o sopes de verdures. També organitzen caterings.
  • Britànica
  • Gràcia
Amb una gran oferta d'esmorzars (fins les 12h) i "lunchs" (a partir de les 13h) variats i energètics, Maai demostra que menjar ràpid i saludable al mateix temps és possible.  Només fan servir ingredients no processats i lliures d'additius. De fet, tots els productes emprats destaquen per la seva alta qualitat, tant la carn i el peix com les fruites i verdures, que sempre són de temporada. Donen molta importància al tracte directe amb els proveïdors i és per això que els productes són de kilòmetre 0 i ecològics. Entre els plats que serveixen, n’hi ha de sense gluten, sense làctics i vegans. A més, si voleu aprendre dels seus especialistes en menjar sà, podeu apuntar-vos als tallers que s’hi organitzen.
Publicitat
  • Cafès
  • Vila de Gràcia
A la plaça de la Vila de Gràcia la rodejen diversos locals, entre els quals hi figura el Nabucco Tiramisú. Aquesta cafeteria amb terrassa té cuina oberta tot el dia i ofereix plats vegetarians i vegans. Proposa una àmplia varietat de focaccies, quiches casolanes i amanides. També fan sucs naturals, postres i un cafè deliciós! I amb l'oferta d'entrepans de focaccia tampoc van curts. Entre d'altres: mortadel·la amb parmigiano, gorgonzola amb tomàquet sec i carbassó, o salami picant amb carbassó i búfala. I si us heu cansat del menjar salat, què tal un pastís de poma, la crostata de melmelada de fruita o un pastís vegà com a postre. Ja sigui per esmorzar, dinar o berenar, aquesta cafeteria acollidora sempre té un àpat preparat per a cada moment del dia, elaborat amb ingredients naturals i ecològics. 
  • Cuina creativa
  • Gràcia
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Roig Robí, un dels primers emblemes de la renovació gastronòmica d’aquesta ciutat. Els anys passen, però la qualitat i el bon gust queden. Sota l’atenta i càlida mirada de Mercè Navarro, alma mater d’aquest vaixell insígnia que va ser un atractiu més dels jocs olímpics, el Roig Robí segueix oferint una de les més bones i serioses cuines de Barcelona. A partir de les reformes de l’any 2000 i més recents, el seu pati posterior s’ha convertit en una de les terrasses més agradables de la capital. Tot i que s’hagin cobert ara un parell de reservats, permet gaudir de les seves plantes enfiladisses i arbres durant tot l’any.  Roig Robí és sinònim de seducció i elegància. En l’art transmet vives emocions: per això, suposo, van escollir aquest nom. Per més que passin els anys, els qui el vam veure néixer mai no el podrem considerar un clàssic. El nostre restaurant és identificable per ell mateix, fins i tot internacionalment, i poc assimilable a altres establiments. Hem fet un tipus de cuina pròpia, honesta i de qualitat que hem anat adaptant amb els anys sense canviar-ne l’esperit. La Mercè ha sabut envoltar-se d’un excel·lent equip, gràcies a l’Imma i en Joan. Els seus dos fills porten des de la cuina i la sala el vaixell a bon port. Tota l’oferta de la carta és important, però sempre han destacat per la bona cocció i presentació d’uns peixos salvatges que provenen dels millors proveïdors.  Sempre tenen a primera línia els millors productes que dóna cada estació. La nit de la
Publicitat
  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 2 de 4

En aquest espai de mobles blancs i cadires vintage hi serveixen dinars (un menú de bona relació qualitat-preu), sopars i també copes.  Gut  aposta per una cuina de fusió mediterrània i asiàtica, amb especialitats com el Burrito mediterrani d'heura, el tàrtar de corall amb mango o un pop a la planxa amb amanida de patata, pastanaga i salsa d’alvocat deliciós. També s'hi elaboren plats sense gluten i vegetarians i tenen en compte tot tipus d'intoleràncies.

  • Italiana
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La cuina siciliana podríem dir que és la 'mamma' i fins i tot la 'nonna' de les variades i gustoses cuines italianes. Com assenyala Elena Kostioukovitch en el sucós llibre 'Por qué a los italianos nos gusta hablar de comida', a Atenes ja usaven llibres de cuina sicilians. Plató, en el diàleg Gòrgies, recorda que un tal “Mitteco va escriure sobre cuina siciliana”. Ara a Barcelona el xef Niko Scimone, que va conquistar diverses estrelles de la música a Nashville, ha instal·lat el Galú. I hi ofereix una carta curta però saborosa, que promet anar ampliant amb la riquesa de la cuina de la seva illa. Una carta disponible sense gluten i amb moltes opcions veganes. Elabora la seva pròpia pasta, el pa i les postres. I es nota i s’agraeix. La nostra estrena al Galú (nom que prové de les seves filles Gala i Lucía) va començar amb una 'caponata', entrant sicilià, i un carpaccio molt especial. L’amanida de fonoll i taronja va completar el trio inicial, per després gaudir d’una albergínia parmigiana molt ben elaborada i exquisida. Les pastes, des del moment en què s’elaboren diàriament i artesanalment, cobren un gran valor, condimentades amb la riquesa d’aquesta cuina gresol de cultures. Uns 'fetuccini' amb pèsols tendres van fer honor a les pastes, així com els 'pappardelle' a la Norcia, amb salsitxa, escalunya, tòfona negra i nata. No obvieu les postres: excel·lents tiramisú i pannacotta.

Publicitat
  • Bars de vins
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La gentrificació no és un problema temàtic: la substitució d’allò tradicional –'cupcakes' en comptes d’ensaïmades o 'baos' en lloc d’entrepans– per modes d’arreu ens pot agradar més o menys, però no segrega barris ni ciutats. El que discrimina són els preus. El problema de la majoria d’aquests nous locals amb propostes tan 'cool' és que són cars: on abans podies berenar amb tota la família, pel mateix preu ara seràs afortunat si et quedes tip. El recanvi de pobres a rics es fa ràpid amb pujades dels lloguers. Pel camí, anem perdent barris i som expulsats d’on vam néixer. Per sort, hi ha excepcions. El Bar Salvatge és una iniciativa innovadora i popular, que vol apropar a tothom la cultura del vi natural, interessantíssima. Ofereixen vi a copes a molt bon preu: de 2,15 a 5 euros. Surten de vuit aixetes que van canviant, més una del vermut d’en Rubén Parera, que també s’ha encarregat de l’interiorisme, amb fusta, cartells preciosos de fires de vi i un neó salvatge al sostre que ho banya tot de llum carbassa. Fan alguna cosa per picar perquè no caiguis a terra –braó, olives, empedrat– i deixen entrar animals: el seu logo és un hipopòtam taverner, amb davantal, llevataps, ampolla a la mà i fonoll entre dents. Una imatge que representa el seu esperit trapella, original i assequible.
  • Hotels
  • Hostals
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Aquest és un hostal obert a tothom, al barri de Gràcia, on els barcelonins trobaran zones chill out, cafeteries i un bar, el Fiesta Gràcia, amb un saló decorat de forma encantadora i on s’hi serveixen productes locals. Qui vingui de fora trobarà estàncies acollidores, grans zones de relax i habitacions tant compartides com privades. També una sala comuna amb ordinadors disponibles de forma gratuïta. A més, si vol, trobarà animació tots els vespres i un munt d’activitats per fer. Als voltants hi ha un gran ventall de botigues, supermercats i bars tradicionals de tapes. I els que necessiteu un lloc per a un esdeveniment, l’hostal també disposa de diversos espais en lloguer destinats a tot tipus d’ús: sales d’exposició, suites a l’àtic de l’edifici i terrasses, des d’on tindreu unes vistes panoràmiques espectaculars sobre la ciutat de Barcelona. Animeu-vos-hi!

Equipaments culturals

  • Llocs d'interès
  • Llocs i edificis històrics
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

Un jove Gaudí acabat de sortir de la facultat: imagineu com s’enfronta al seu primer gran encàrrec, fer la casa d’estiueig de Manuel Vicens, membre de la burgesia catalana i corredor de borsa. Es troba un terreny ple de clavells de moro i palmeres, elements que aprofitaria per decorar la façana de la casa i la reixa. La Casa Vicens és un reflex de l’essència de l’univers Gaudí –tècnica, decoració i simbologia– que anys després tornaria a aparèixer a les seves obres més universals. És una casa innovadora, preludi del modernisme, i visitarla és constatar la capacitat de l’arquitecte d’avançar-se al seu temps i de construir molt més que llars. Ara torna a omplir-se de vida, ja no com a casa particular, sinó com a casa museu, pensada per ser visitada pel públic local. Han estat tres anys de tasques de restauració i recuperació –veient la feinada que comporta, em semblen pocs– i de molts reptes: recuperar la casa tal com la va projectar Gaudí el 1883; adaptar l’ampliació que Joan Baptista Serra de Martínez va fer el 1925 –que la va convertir en una casa plurifamiliar amb un habitatge per planta– en un espai museístic; i apropar-se a la idea de jardí que va dissenyar Gaudí. Ara és més petit però s’han replantat espècies de moda al segle XIX, i es tornarà a instal·lar la imatge de Santa Rita del templet del 1927. Us conviden a visitar-la al vostre aire, vosaltres decidiu si comenceu pel terrat o per la botiga –al soterrani i coordinada per La Capell–, sense audioguies però amb per

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat