A vegades, un xic de luxe i plaer no està obligatòriament renyit amb la butxaca. Pensem massa en el preu de la nota i no tant en el plaer d’una bona vetllada amb bona cuina i millor atenció com a elements fonamentals. El luxe no és el que predomina a Ca l’Isidre, un restaurant únic: són més aviat els detalls, l’atenció, la bona cuina de sempre i una carta de vins que fa somiar el paladar només de llegir-la: unes 300 referències, d’allò més temptadores, tot i que alguna de preus reservats per a grans celebracions.
Ara que el Raval està de moda, no està de més recordar que l’Isidre Gironés i la seva dona, la Montserrat, van tenir el coratge, el 1970, d’obrir un restaurant en un barri que no era el d’avui. La seva aposta no només es va demostrar molt vàlida, sinó que està vivint un rejoveniment, des que la seva filla, la Núria, s’ha fet càrrec del restaurant preferit del Borbó Joan Carles quan ve, i de Woody Allen, per citar-ne alguns. Quan hi entrem, es percep allò que els francesos anomenen charme. El seu estil, modern aleshores, gens decadent ara, es veu enriquit amb una pinacoteca que el sentit de la vista agraeix.
L’acollida, el servei i l’entusiasme contagiós de la Núria fan la resta. Aquella nit, després dels aperitius de rigor, vam començar amb dos segons: tripa i cervellets de xai. Els cervellets són excel·lents, ho agraïm al pobre xai i a la bona cocció. Però podem arriscar-nos a dir que la tripa segueix sent la millor de la ciutat. Ferma, tallada a la seva justa mid