via catalana 2014. trams 35 a 43

On menjar i beure a la Via Catalana 2014: trams 35 al 43

Una selecció d'una quinzena de bars i restaurants dels carrers per on passen els trams 35 al 43 de la Via Catalana

Publicitat

Molts de vosaltres anireu a la Via Catalana en colla. Comença a les 16 h i és millor arribar amb la panxa plena. Hem triat 25 restaurants per tota Barcelona que obren per la Diada, però si us estimeu més dinar a prop del vostre tram, també hem fet una selecció de bars i restaurants a prop dels trams 35 al 43. El primer tram comença entre els carrers de Trajà i Mossèn Amadeu Oller , i el número 43 acaba a la plaça d'Espanya. Compte que és festiu i potser alguns d'aquests llocs estan tancats! Us recomanem que truqueu abans d'anar-hi.

  • Japonesa
  • Hostafrancs
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Umo
Umo

El Grup Nomo té el seu tercer local en el restaurant de l'hotel Plaza, encara que disposa d'entrada independent de l'hotel. Umo és un bon joc de paraules: aquest és un restaurant on, a més de desembolicar tota la seva carta d'especialitats de sushi tradicional i vanguardista, disposa de brasa japonesa, que proporciona a plats com la ventresca a la brasa o el famós 'wagyu' un gust fumat majestuós. El xef Nao també s'ha deixat anar molt en la fusió 'catalanonipona', com per exemple una coca de recapte amb sashimi de tonyina i salmó.

  • Marisc
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Lola de Las Arenas
La Lola de Las Arenas

És un festival amb una altra mirada sobre Barcelona. L'oferta de qualitat comença al matí i acaba a la nit, amb bons gintònics. Amb cuina oberta, que en diuen ara, amb una barra ideal perquè els amics s'ajuntin i gaudeixin veient com la cuina prepara exquisideses: platets, tapes i plats senzills, de sempre, però molt ben fets i amb un producte de primera. El prodigi de Les Arenes, La Lola, amb el seu aire mediterrani, modern i càlid, és la 'xicota' d'en Quim Marqués (xef del Suquet de l'Almirall), el seu germà Manel i el Nacho Prats, un personatge fonamental del món del vi. Com diuen ells, una cuina sense complexos. "No volem fer un 'local de tapes' més", anticipa el Nacho, tot i que després veiem que hi ha tapes, però també platets, racions i originals entrepans.

Publicitat
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat.

  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
A Gudiña
A Gudiña

La Pulpería A Gudiña és un d’aquells restaurants en el qual el menjar de qualitat encara està lligat a un preu raonable. Aquest establiment de tracte cordial i d’aire familiar, serveix delicioses tapes de marisc i peix gallec, tot regat amb un bon albariño i rematat amb una copa d’orujo. Deliciós pop a la gallega, empanada, pebrots de Padrón i costellam gallec amb all.

Publicitat
  • Bars de vins
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Bodega 1900
Bodega 1900

Darrere d’aquesta bodega hi ha la intel·ligència d’Albert Adrià, que només ha de creuar el carrer per entrar al Tickets. Per tant, entendrà el lector que amb el cognom Adrià al timó de la cuina, aquesta bodega és innovadora a pesar que tracti de ser fidel als sabors que imperaven als locals de menjars de principis del segle XX: els fumats, el salaó, el carbó i l’escabetx. Una nova mirada que permet fer un viatge plaent al passat sense abandonar una mentalitat que tracta d’adaptar-se al segle dels cibernautes. Vam començar amb un cruixent d’arròs fantàstic. I vam seguir amb unes gambes de Tarragona petites i compactes, amb un cap tan saborós com el de les seves cosines de Zumosol, les de Palamós.

  • Peruana
  • Hostafrancs
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Santa Ceviche
Santa Ceviche

Refrescant i saludable, la cuina peruana és una sorpresa entre tant àpat fregit. Cebiches, tiraditos, causas limeñas, tot plegat, una bona opció per la calor. La cuina peruana amaga moltes sorpreses i ja n’han sortit derivats. La nikkei, quan es barreja amb el món culinari japonès, i la chifa, quan es troba amb la gastronomia xinesa. Cal tastar-la i un bon lloc per fer-ho és Santa Ceviche, al barri d’Hostafrancs, i és una autèntica delícia. Les begudes també ens poden sorprendre. La més coneguda és el pisco sour elaborat a base de pisco (aiguardent de raïm) i llimona dolça. A Santa Ceviche s’atreveixen amb el pisco de maracujà, un glop refrescant i amb un puntet dolç. Cebiche i pisco de maracujà, ¿per què no? Quan ho has tastat un cop, ja estàs perdut!

Publicitat
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
B-Bar
B-Bar

Grata sorpresa. Estudio els còctels d’autor en una enginyosa carta amb forma de B. Demano un Apple Crush, són les set de la tarda. Fa un dia collonut, els finestrals a plaça Espanya deixen entrar la llum. Arriba una copa Martini amb un aspecte deliciós i tons verdosos. És un còctel magníficament preparat. Vodka, te verd amb flors i compota de poma palpiten al got, equilibrats en una escala de sabors embriagadora. La bartender que m’ho ha preparat s’apropa i em pregunta si és del meu gust. M’assegura que si no m’agrada me’l canvia. Tot i el gest commovedor, trec el Gollum que duc dins i protegeixo la copa com l’anell: “No caldrà”, li dic, “està boníssim”. M’acabo les xips gratuïtes que acompanyen la beguda i llegeixo el diari en èxtasi, perdent-me en l’acidesa de la poma i la subtilesa del te verd.

  • Hostafrancs
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Stromboli
Stromboli

En aquest bar hi preparen amb mà trencada les canyes, una bona colla de còctels i especialment els mojitos, que parlen sols d’alegria tropical. Si necessiteu coixí, l’especialitat de la casa són les hamburgueses casolanes. L’Stromboli duu ou ferrat, cansalada, formatge cheddar, ceba i tomàquet, però també us n’hi esperen d’altres de més sofisticades, com la de formatge de cabra o la de brie amb albergínia. Música en directe divendres i dissabtes.

Publicitat
  • Italiana
  • Sants - Montjuïc
  • preu 2 de 4
La Bricciola
La Bricciola

Una autèntica 'trattoria' italiana, amb molt bones pizzes i òptimes pastes. Celler cuidat amb bons vins i grappes italians. M.A

  • Sants
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Bar Llopart
Bar Llopart

Corre la bola que el famós Barney del Bar de Moe dels Simpson, cansat de tant capítol, se'n va anar de vacances a Barcelona. La culpa va ser d'una revista que algú es va deixar al famós bar. Fotos en color i paper setinat mostraven les excel·lències dels nostres bars, de les canyes fredes. Després que Barney es va passar mitja vida a la barra, era d'esperar que tingués un radar pels bars. Ningú es va estranyar quan va travessar la porta del Llopart d'Hostafrancs. Va ser tan ben rebuda la seva visita, que des de llavors la persiana metàl·lica del local li ret homenatge. Què li va agradar a Barney d'aquest antic bar? Va descobrir la bellesa i la finor del seu futbolí Córdoba i va comprovar que la birra era molt més econòmica que a Springfield.

També t'agradarà

25 restaurants per a la Diada
25 restaurants per a la Diada

Per menjar bé en grup abans de la Via Catalana 2014 Reserva als restaurants més populars Ja teniu l'estelada i el vostre lloc a la Via Catalana 2014 preparats des de fa dies. Fins i tot heu convençut el vostre iaio nascut a Jaén perquè voti independència. Molts heu quedat amb la família o els amics per anar junts a la V i, com que la convocatòria és a les 16 h, podeu fer un àpat tots plegats aquest Onze de Setembre: aquí teniu 25 restaurants aptes per a grups que estaran oberts aquesta Diada. Feu un pensament i reserveu amb temps! La Terreta Una ambaixada de València a la Vila de Gràcia. Una de les seves especialitats són les saboroses i econòmiques coques de Dacsa, que preparen amb una gran varietat d'ingredients per a tots els gustos. Els dies que juga el Barça, l'ambient és formidable. I el dia de la Via Catalana 2014, no ens ho podem ni imaginar: La Terreta és l'única taverna valenciana que hi ha a Barcelona. Tenen diversos menús per a grups molt econòmics –de 6,50 a 16 euros– on poder tastar tot allò que és valencià i no és paella: braç de nineta, tramussos, timbal d'escalivada amb moixama... La Camarga Les primeres traces d'existència del 'Pujolgate' es van gestar aquí, en el dinar enregistrat d'estranquis entre la lideressa del PP català i l'ex-amant del primogènit del Pare Ubú. I suposem que no devien parlar de compres (de roba). Ara bé, La Camarga és tot un clàssic dels sopars de grup massius i té una cuina mediterrània estàndard que està prou bé, i menús per a totes

  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Publicitat
Els 100 millors bars
Els 100 millors bars

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Cinema a la fresca: tota l'agenda A l'estiu, diversos espais de Barcelona es transformen en cinemes a la fresca. Aquí teniu la cartellera completa! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vai

  • Clubs
Anarquia i 'birra fría'
Anarquia i 'birra fría'

Recorregut pels bars llibertaris de Barcelona Els bars més vistos Si trobeu que Barcelona va camí de convertir-se en un parc temàtic –si és que no ho és ja– i n'esteu farts d'alienants macroespais d'ocio nocturn capitalistes, dissenyats per a buidar-vos les butxaques, aquesta és la vostra llista: un recorregut pels bars més llibertaris i anarcos de Barcelona, on abunda la cervesa barata, l'art arriscat i la gent que aposta per l'amor lliure, que de ben segur voldran compartir amb volsatres. Les revolucions comencen a la barra. Bars llibertaris, associatius i combatius! 23 Robadors Entra una puta força col·locada a quarts de nou del vespre. El bar, desert. Vol anar al lavabo. “És a dalt, puja, puja!” li diu en Joan amb el seu somriure resplendent. En Joan, un humanista amb un cor com una casa de pagès, és un dels tres socis de Robadors 23. El local és l’excasa d’un altre dels socis, l’August, un metge dandi amb fal·lera pel jazz. El tercer és l’Albert, flamenquista acèrrim, i la família la completen en Yussuf, la Fadwa i l’Alí, el nostre Freddy Mercury pakistanès particular. El carrer d’en Robadors és tot allò que defineix el barri xino: cadires a la fresca, xivarri i batusses, putes, camells i corredisses, insults i afalacs desmesurats... Tot al màxim, res de mitges tintes. No t’hi avorreixes. En aquest caos de vegades violent i a punt de desaparèixer –sembla que finalment la nova seu de la Filmoteca obrirà aquest desembre– Robadors 23 s’alça com un oasi on tothom hi pot ent

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat