Calçots
ShutterstockCalçots
Shutterstock

Restaurants per menjar calçots sense sortir de Barcelona!

A la ciutat hi ha molts locals on podreu posar-vos les botes menjant calçots. No cal anar al camp per a gaudir d'una bona calçotada!

Publicitat

La temporada de calçots va de gener a abril i ja hi som de ple. Si fa fred de debò, és que és el moment de sortir a sucar el bulb en romesco. On menjar calçots a Barcelona? Aquí teniu propostes per omplir-vos bé la panxa sense sortir dels límits de la ciutat. A Barcelona hi ha masies urbanes! Restaurants de cuina catalana amb menús per acontentar totes les butxaques i els paladars més exigents. Si us plau, feu el favor de reservar. I si us agrada això de mullar el calçot, però allò que us agrada realitat és la carn a la brasa, aquí teniu els millors restaurants de carn de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El millor ramen de Barcelona 

  • Catalana

Una oferta variada, molt inclusiva, i de grandiosa relació qualitat-preu: per 36,50 euros, una teula per cap amb 20 calçots, pa de coca amb tomàquet i allioli. De segon, principals de pollastre a la brasa amb patates i amanida o botifarra de Sant Esteve de Palautordera a la brasa amb mongetes saltades. I salsa romesco, esclar. També hi ha l'opció de fer una graellada individual amb pollastre, botifarra, medallons de vedella, cansalada, xai, mongetes de Santa Pau i patates al caliu, amb un suplement de tres euros. I alerta, que per un suplement de 9 euros hi ha mitjana de vaca vella madurada amb pebrots del Padrón i patates Mussol. Els vegetarians tenen un menú fet a mida: després dels calçots, hi ha l'opció de coca d’alvocat, carabassa, carabassó i formatge de cabra, o una hamburguesa vegetal del Mussol, ceba escalivada, enciam i maionesa de romesco.

Amb vins de la terra: negre Clos de Marmellans, i blanc Xic d’Agustí Torelló Mata, pa amb tomàquet, aigua i postres, que passen per una crema catalana i un sorbet de llimona.

L'oferta és generosa: en els dos casos inclou postres, dues copes de vi, aigua i cafè. I els celíacs que no pateixin, que pel mateix preu se'ls garanteix un menú sense contaminació creuada, amb pa sense gluten i patata al caliu. 

  • Sants - Montjuïc
  • preu 2 de 4
Restaurant Carmen
Restaurant Carmen

Al Carmen podreu gaudir d'una calçotada molt completa per 35,90 euros. El menú inclou una teula de calçots, torrades, allioli i, per descomptat, romesco. De segon hi ha graellada de verdures i de carn amb pollastre, vedella, xai, xistorra, cansalada viada, patates al caliu i tomàquets provençals. Per baixar tota la teca hi ha postres casolanes i el cafè i la beguda estan inclosos (mitja ampolla de DO Montsant). 

Publicitat
  • A la brasa
  • El Poble-sec

No tothom ho sap, però el vessant nord-oest de la muntanya de Montjuïc rep el nom de La Foixarda i va ser fins a mitjan segle XIX una pedrera explotada per una família barcelonina de molers. Ha plogut força des de llavors i ara la zona és coneguda pel Jardí Botànic de la ciutat, les pistes de tennis, el centre d’escalada, el camp de rugbi i l’escola d’hípica.

Just al costat d’aquesta última hi ha un restaurant rústic, sense pretensions, amb una terrassa a tocar dels cavalls (ideal per anar-hi en grups grans o nens), que abans es deia La Foixarda i des que el gestiona El Petit Montjuïc ha passat a dir-se Petit Hípica.

En temporada, fan menús de calçotada (40 €) d'allò més complest: de primer, calçots i pa de pagès, i els esperats segons de carn a escollir entre entrecot, graellada, mig pollastre a la brasa o secret ibèric (també hi ha opció vegana). Postres: pastís de pastanaga o de xocolata, o sorbet (i una de vi per a cada tres).

El lloc és molt agradable i el menjar és bo, però aneu-hi carregats de paciència, perquè és probable que hàgiu d'esperar els plats.

  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó

El grup Travi té les úniques masies urbanes per fer calçotades sense sortir de la ciutat i uns menús de luxe! A Can Travi Nou teniu el menú de 48'90 euros, que obre amb una coca del Maresme torrada amb tomàquet i oli d'olives, segueix –no cal dir-ho– amb els calçots, una graellada de carns –pollastre, xai, botifarra negra, botifarra de la Garriga, coca del maresme amb tomàquet, vi i postres. Per concloure l'àpat, crema catalana. Els cafès i les infusions estan inclosos, també. I si el voleu de luxe i banquet, us estireu fins als 56'50 euros i tindreu tot l'anterior amb un pica-pica de bunyols de bacallà, escalivada amb anxoves i pernil de gla.  

Publicitat
  • Mediterrània

Al cor del Parc Natural de Collserola hi troba aquest restaurant que ofereix una adaptació del restaurant de carn a la brasa amb un estil modern i gurmet. L'espai és espaterrant: una masia del segle XVI des d'on es veu la sortida i la posta de sol, i també és ideal per a grups. I val molt la pena reservar-hi una bona calçotada: l'oferta, per 37'90 euros, inclou calçots de primer (una teula per persona), amb patates braves, amanida i pa amb tomàquet, i de segon, graellada de carn amb patata al caliu i seques, peix del dia o costelles de porc al bourbon (i fins i tot una opció de 'burguer' vegana!). Una ampolla de vi entre 4 i postres. Els caps de setmana, la cosa puja a 44,90 euros, amb calçots il·limitats.   

  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
Can Cortada
Can Cortada

Al germà de Can Travi, Can Cortada –una preciosa masia urbana del segle XI a Horta, catalogada com a patrimoni artístic de la ciutat– hi trobareu una opció igual de completa. Calçots i torrades amb allioli de primer, seguits d'una graellada de xurrasco, pollastre, xistorra, xai a la brasa i botifarra de la Garriga amb safates de mongetes i patates al caliu amb allioli. Beguda i cafès estan inclosos. Tot per 48'90 € euros.

Publicitat
  • El Gòtic

Al cor del barri Gòtic, on s’escolta el carilló, el que va ser el taller d’un pintor de finals del segle XIX ofereix una cuina catalana de brasa i sofregit impecable. Si voleu fer una calçotada sense sortir del centre de la ciutat, aquest és el vostre lloc: la porta d'entrada al Call té un encant carismàtic i un preu raonable: per 48'90 €, una bona teula de calçots a la brasa i les opcions de bacallà a la llauna o de graellada de carn de segon. Això inclou postres (crema catalana), cafès i aigua. I per un petit suplement incorporeu carxofes a la brasa o cargols a la llauna al sarau.  

  • Mediterrània
  • Gràcia
Disbarat
Disbarat

Per només 34,50 euros, una bona oferta vista com està la inflació del calçot, podreu satisfer l'estómac amb un bon menú en aquest local de Gràcia. Inclou 12 calçots per persona (d'agricultura ecològica, a la brasa de carbó vegetal i romesco casolà) i pa torrat. I un segon de brasa a escollir entre trio de botifarres, entrecot, conill o secret ibèric (o un suquet de rap amb llagostins si passeu de carn. Pregunteu per l'opció vegetariana). Pel que fa a les postres, hi trobareu propostes clàssiques com crema catalana o mel i mató i fins i tot tiramisú. El cafè i les begudes estan incloses.

Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
Can Vador
Can Vador

A Can Vador no es desvien del menú ortodox, però, qui busca coses estrambòtiques quan es tracta de calçots? De primer, calçots amb salsa romesco; de segon, una graellada de carn a la brasa amb secret ibèric Duroc, botifarra de Vall-Romanes i xai de Terol. Vaja, que tot el tema carnívor és de primera qualitat i amb DO. Els postres també són clàssics: mel i mató o crema catalana. Tot per 40 euros. Una oferta generosa, sobretot tenint en compte l'ofici i la qualitat de la casa.

  • Cuina creativa

La proposta de Can Martí costa 39,50 euros. És generosa i té una gran relació qualitat-preu: calçots, pa torrat amb allioli i segons de carn a escollir entre entrecot o graellada de carn, amb una guarnició de mongetes seques o patates amb allioli a escollir.

Hi ha un altre menú de 50 euros, que inclou el mateix que l'anterior però amb un entrant per picar amb croquetes, cabdells d'amanida i carxofes. En tots dos casos, begudes i postres inclosos. I si us ve de gust menjar només calçots, la ració són 13,50 euros i inclou uns 15 calçots.

Publicitat
  • Braseries

Molt bona carn a la brasa al costat de la Gran Via a tocar Glòries: en aquest solvent establiment hi trobareu una oferta de brasa, fum i foc que dignifica i exalta el producte, bé sigui gamma alta com entrecot d'Angus, o més modest, com magret d'ànec, botifarra o pollastre.

I poca broma, que el menú de calçotada és, més que generós, de banquet. Inclou primers a compartir: coca de Folgueroles a la brasa amb tomàquet, fuet, croquetes casolanes i per descomptat els calçots. De segon, graellada de botifarra artesana, conill, costelles a la brasa, amb patates al caliu i allioli casolà. Postres (crema catalana o mel i mató), més ampolla de vi entre dos, 40 euros.

Recomanat
    Més de Love Local
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat