Belbo Terrenal, calçotada
Foto: Lucas Amillano PujalàBelbo Terrenal, calçotada
Foto: Lucas Amillano Pujalà

Restaurants per menjar calçots a Barcelona!

A la ciutat hi ha molts locals on podreu posar-vos les botes menjant calçots. No cal anar al camp per a gaudir d'una bona calçotada!

Publicitat

La temporada de calçots va de gener a abril i ja hi som de ple. Si fa fred de debò, és que és el moment de sortir a sucar el bulb en romesco. On menjar calçots a Barcelona? Aquí teniu propostes per omplir-vos bé la panxa sense sortir dels límits de la ciutat. A Barcelona hi ha masies urbanes! Restaurants de cuina catalana amb menús per acontentar totes les butxaques i els paladars més exigents. Si us plau, feu el favor de reservar. I si us agrada això de mullar el calçot, però allò que us agrada realitat és la carn a la brasa, aquí teniu els millors restaurants de carn de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El millor ramen de Barcelona 

  • Catalana

Una oferta variada, molt inclusiva, i de gran relació qualitat-preu: per 34,90 euros, una teula per cap amb 20 calçots (ecològics i km 0) i principals de pollastre a la brasa amb patates i amanida o botifarra del Montseny a la brasa amb mongetes de Santa Pau i patata al caliu. I salsa romesco, esclar. També hi ha l'opció de fer una graellada amb botifarra, costella i mitjana de xai, pollastre, mongetes de Santa Pau i patates al caliu. I alerta, que per un suplement de 9 euros hi ha mitjana de vaca vella madurada amb pebrots del Padrón i patates.  

Els vegetarians tenen de tot, menys carn, esclar: calçots, una abundant amanida i coca de verdures. Amb vis de la terra: negre Clos de Marmellans, i blanc Xic d’Agustí Torelló Mata, pa amb tomàquet, aigua i postres, que passen per una crema catalana i un sorbet de llimona per als vegans. I també opció per a celíacs. L'oferta és generosa: en els dos casos inclou postres, tres copes de vi, aigua, cafè i un porronet de moscatell. I els celíacs que no pateixin, que pel mateix preu se'ls garanteix un menú sense contaminació creuada. 

  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

I al Mussol de Casp hi trobareu exactament la mateixa (bona) oferta que al Mussol de Glòries, però amb l'afegitó d'estar menjant en una finca règia de l'Eixample, just davant de l'emblemàtic Teatre Tívoli. I l'al·licient d'estrenar un restaurant acabat de reformar, enorme i elegant, perquè us empastifeu a base de gust. Recordeu que el lema d'enguany d'aquest restaurant és "amb colla i pitet". 

Publicitat
  • Sants - Montjuïc
  • preu 2 de 4
Restaurant Carmen
Restaurant Carmen

Al Carmen podreu gaudir d'una calçotada molt completa per 34,90 euros. El menú inclou una teula de calçots, torrades, allioli i, per descomptat, romesco. De segon hi ha graellada de verdures i de carn amb pollastre, vedella, xai, xistorra, cansalada viada, patates al caliu i tomàquets provençals. Per baixar tota la teca hi ha postres casolanes i el cafè i la beguda estan inclosos (mitja ampolla de DO Montsant). I si vols fer la calçotada a casa, només has d'encarregar la teca i passar-la a recollir. Més informació a la seva web.

  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó

El grup Travi té les úniques masies urbanes per fer calçotades sense sortir de la ciutat i uns menús de luxe! A Can Travi Nou teniu el menú de 44'90 euros, que obre amb una coca del Maresme torrada amb tomàquet i oli d'olives, segueix –no cal dir-ho– amb els calçots, una graellada de carns –pollastre, xai, botifarra negra, botifarra de la Garriga, coca del maresme amb tomàquet, vi i postres. Per concloure l'àpat, crema catalana. Els cafès i les infusions estan inclosos, també. I si el voleu de luxe i banquet, us estireu fins als 56'50 euros i tindreu tot l'anterior amb un pica-pica de bunyols de bacallà, escalivada amb anxoves i pernil de gla.  

Publicitat
  • Mediterrània

Al cor del Parc Natural de Collserola hi troba aquest restaurant que ofereix una adaptació del restaurant de carn a la brasa amb un estil modern i gurmet. L'espai és espaterrant: una masia del segle XVI des d'on es veu la sortida i la posta de sol, i també és ideal per a grups. I val molt la pena reservar-hi una bona calçotada: l'oferta, per 37'90 euros, inclou calçots de primer (una teula per persona), amb patates braves, amanida i pa amb tomàquet, i de segon, graellada de carn amb patata al caliu i seques, peix del dia o costelles de porc al bourbon (i fins i tot una opció de 'burguer' vegana!). Una ampolla de vi entre 4 i postres. Els caps de setmana, la cosa puja a 44,90 euros, amb calçots il·limitats.   

  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
Can Cortada
Can Cortada

Al germà de Can Travi, el Can Cortada, hi trobareu una opció no menys completa. Calçots –20 unitats!– i torrades amb allioli de primer, seguits d'una graellada de pollastre, xistorra, botifarra negra i botifarra de La Garriga i per postres crema cremada acompanyada de neules i porró, també de moscatell. La beguda i el cafè entren al menú. Tot per 44'90 euros. I tenen opcions vegetarianes i veganes. 

Publicitat

Dins l'hotel Me del carrer Casp –buc emblema de Melià a Barcelona– hi ha tres restaurants del grup de restauració Belbo. Un d'ells és Belbo Terrenal, que com el seu nom indica, és el més assequible a la butxaca i als gustos del consumidor 'mainstream'. La seva terrassa interior és magnífica, i l'oferta tampoc no està gens malament: per 45 euros, inclou un festí de calçots il·limitats –fets a la brasa, en directe– vermut de secallona i olives, pa de pagès amb tomàquet, carn i carxofes a la brasa amb mongetes de Santa Pau, allioli i crema catalana amb carquinyolis. Per beure, també inclosos, un porró de vi, un altre de vermut, aigua i una copa de cava.

  • El Gòtic

Al cor del barri Gòtic, on s’escolta el carilló, el que va ser el taller d’un pintor de finals del segle XIX ofereix una cuina catalana de brasa i sofregit impecable. Si voleu fer una calçotada sense sortir del centre de la ciutat, aquest és el vostre lloc: la porta d'entrada al Call té un encant carismàtic i un preu raonable: per 44'90 €, una bona teula de calçots a la brasa i les opcions de bacallà a la llauna o de graellada de carn de segon. Això inclou postres (crema catalana), cafès i aigua. I per un petit suplement incorporeu carxofes a la brasa o cargols a la llauna al sarau.  

Publicitat
  • Mediterrània
  • Gràcia
Disbarat
Disbarat

Per 28,50 euros podreu satisfer l'estómac amb un bon menú en aquest local de Gràcia. Inclou quinze calçots per barba (verdura ecològica, feta a la brasa de carbó d'alzina) un segon a escollir entre entranya de vedella, llom de bacallà al romesco o xai, acompanyat d'una guarnició de carxofes i mongetes saltades o arròs amb verdures com a opció vegetariana . Pel que fa a les postres, hi trobareu propostes clàssiques com crema catalana o mel i mató. El cafè i les begudes (aigua, vi rosat, blanc i negre, tot DO Penedès) hi són incloses.

  • Dreta de l'Eixample
Can Vador
Can Vador

A Can Vador no es desvien del menú ortodox, però qui busca coses estrambòtiques quan es tracta de calçots? De primer una ració de 16 calçots. De segon, una graellada de carn a la brasa amb xai, pollastre, botifarra i secret ibèric. Les postres també són clàssiques, mel i mató o crema catalana. Tot per 35 euros! Una oferta generosa, sobretot si tenim en compte l'ofici i la qualitat de la casa. 

Publicitat
La Foixarda
La Foixarda

La Foixarda, situada a la muntanya de Montjuïc, a prop del MNAC, és el restaurant braseria de l'Escola Municipal d'Hípica. En aquest espai que us farà oblidar que esteu al bell mig de Barcelona us serviran cuina mediterrània, graellades argentines, i, quan és època, calçotades, a l'interior del restaurant o a l'aire lliure, a una terrassa encarada a la pista central d'hípica i que té unes vistes excel·lents al MNAC. És un bon lloc per anar amb la família o els amics i gaudir d'un àpat al 'camp' sense sortir de la ciutat.

Tema calçots: un menú a 32,50 € amb teula de ceba deliciosa, i segons d'entrecot, xurrasco, botifarra, bacallà a la llauna o gratinat amb allioli, pa torrat i postres. Una ampolla de vi entre quatre, tiramisú, cafè i copa de cava. Gens malament, la veritat.

  • Cuina creativa

La proposta de Can Martí costa 34 euros. És generosa i té una gran relació qualitat-preu: consisteix en 12 calçots, pa torrat i romesco de primer i de segon podeu escollir entre entrecot o graellada de carn, mongetes seques o patates amb allioli. El preu inclou les postres –que varien segons al dia, poden ser pastís de poma, crema catalana...– i la beguda.

Publicitat
  • Braseries

Molt bona carn a la brasa al costat de la Gran Via a tocar Glòries: en aquest solvent establiment hi trobareu una oferta de brasa, fum i foc que dignifica i exalta el producte, bé sigui gamma alta com entrecot d'Angus, o més modest, com magret d'ànec, botifarra o pollastre.

I poca broma, que el menú de calçotada és, més que generós, de banquet. Inclou primers a compartir: coca de Folgueroles a la brasa amb tomàquet, fuet, croquetes casolanes i per descomptat els calçots. De segon, graellada de botifarra artesana, conill, costelles a la brasa, amb patates al caliu i allioli casolà. Postres (crema catalana o mel i mató), més ampolla de vi entre dos, 40 euros.

  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Als establiments del grup Família Nuri no hi fan calçotades com a tal, però en la seva condició de restaurant d'estricta temporalitat han engegat una campanya de plats elaborats amb calçots que durarà el que duri la temporada de la ceba deliciosa.  Vegeu: Arròs amb tempura de calçots, bacallà i romesco (Ca la Nuri), bomba de pop i calçots, o calamar farcit de botifarra del Perol i calçots (Xiroi), Truita de patates i calçots i croqueta de calçots al Bar Nuri... Tots els restaurants del grup Família Nuri ha 'calçotat' la carta, i ens sembla la mar de bé! 

Recomanat
    Més de Love Local
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat