Amb preparacions complexes i receptes que reclamen al comensal que vagi més enllà de la satisfacció primària de queixalar una botifarra. "Volem que el client entengui que aquí no es menja en una hora", avisa Musso. El menú degustació són deu passos, amb aperitius, plats, formatges, prepostres i postres. Un senyor servei amb la intenció "que la gent tingui una experiència de Michelin però accessible a tothom". Perquè la desfilada-festival de la casa costa 39 euros.
¿L'antigastronomia?
Fa pocs mesos que van obrir i estan desbordats de clients. Entre altres coses, perquè el menú de migdia, a 13,50 €, és superb. "Potser notaràs que el servei va un xic lent perquè volem que mengis tan bé com es pugui", s'excusa Musso. No calen disculpes, sobretot quan t'arriba al plat peix salvatge a la planxa amb saltat de bolets i suc de gamba (2). O una fusió exemplar: el matambre de xai fet al forn, que podem posar a xerrar amb una humita i dues menes d'albergínia. Fot-li: tall argentí i toc de cuina prehispànica per a un guisat i l'escalivat del tot ibèric peninsular. I tot encaixa. El km 0, per Musso, "és l'antigastronomia". "Perquè què seria de Catalunya sense el tomàquet? Sense agafar coses d'arreu del món la gastronomia seria molt limitada".
Sense prejudicis
Rebutgen de ple l'etiqueta de fusió: "La millor definició del que fem és la d'una cuina que toca de peus a terra i té una finestra oberta al món. Sense dogmes". Bona. Perquè a la carta, a banda de plats que tenen l'esperit complicat de la nouvelle cuisine, hi trobem petites barbaritats com uns ous d'ànec a la paella, que quan hem ganivetejat neden joiosos entre patates llumí i crema de ceps (qui hi troba a faltar la tòfona? Visca el cep!).
Nascut per sucar-hi pa. O un plat amb olor de futur clàssic, el wonton de botifarra de perol (3). Les presentacions són sorprenents. "Oferim el millor que podem dins les nostres possibilitats". I no intenten estirar més el braç que la màniga esferificant o deconstruint. Aquí només es construeix: cuina que potser no revolucionarà el món però que és innegablement bona, veritable i creativa.
Més informació
També t'agradarà
Discover Time Out original video