Patrón
Patrón

Patrón, restaurant d'alta mar

Un nou espai gastronòmic a Sant Gervasi amb diferents àrees de servei clarament definides i dissenyades per satisfer els desitjos de cada comensal

Publicitat

El passat mes de febrer va obrir portes a Barcelona el nou Patrón. Situat a Travessera de Gràcia 44-46, en ple barri de Sant Gervasi, és un pam de mar al mig de la ciutat, una illa envoltada d’ostres, la seva especialitat. Al timó del vaixell trobem Moncho Neira, empresari amb àmplia trajectòria en el sector i propietari de l’emblemàtic restaurant Botafumeiro de Barcelona.

Patrón és el teu nou espai a Barcelona, que al llarg del dia va canviant gràcies als diferents ambients de què disposa. El seu interior, refinat i genuí, convida, pel seu ambient desenfadat i sofisticat alhora, a passar una agradable vetllada degustant la millor selecció d’ostres i altres delícies.

Còctels & bar d’ostres
Enmig del local, el Patrón disposa d’un 'hall/lounge', punt de trobada durant tot el dia i fins a altes hores de la matinada, una zona espaiosa i elegant que es va transformant. Se serveixen còctels clàssics “como le gusta al patrón”, còctels d’autor i còctels per a navegants subtils però sempre seguint el lema de l’“equilibri i perfect serve”. A més, hi ha música en directe cada dia a partir de les 22.30 h.

Els crus tenen un lloc especial a la carta, començant per la varietat d’ostres, encapçalades sempre per l’ostra gallega. A la peça o per dotzenes d’ostres, es compta la més àmplia varietat d’aquests fruits de mar, seleccionats en exclusiva per al seu plaer i degustació.

Gastrobar & xarcuteria
Obert tot el dia, el Patrón comença oferint els seus ja famosos esmorzars, per seguir temptant la clientela amb una oferta de xarcuteria breu però de molta qualitat. El bar ofereix una estudiada selecció de fumats ja sigui el salmó o el bacallà. No falten els escabetxos casolans del dia, les conserves de mar, els formatges escollits; tot això acompanyat d’una bona selecció de vins.

A més de les tapes clàssiques, la planxeta del dia aporta la nota de varietat i sorpresa. Restaurant El Patrón es defineix com un restaurant d’alta mar per la inspiració marinera de la seva decoració i per l’especialitat en bou de mar, peixos i mariscos frescos i d’alta qualitat acabats d’arribar de la subhasta del dia. El bou de mar o cranc es prepara al natural, tipus txangurro al forn, amb ous o en salpicó; els arrossos al carbó, se serveixen individualment; els peixos salvatges i les carns de la DO Rossa Gallega de criança pròpia es fan a l’estil dels asadores del norte. La cuina està oberta durant tot el dia.

Cabines (salons privats)
En algun lloc entre la cabina de vaixell i un lounge relaxat. Qualsevol de les set cabines és ideal per a una escapada luxosa a alta mar. Lluny de l’enrenou de la cafeteria, però amb un ull posat sobre què passa fora, la capacitat va des de vuit fins a 20 cadires. Són espais modelables per abraçar reunions, coffee breaks, dinars de treball o esdeveniments privats. El que vulgueu.

Info pràctica

  • Espanyola
  • Sant Gervasi - Galvany
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Patrón
Patrón
Es complicat trobar bons restaurants de cuina marinera a Sant Gervasi, però aquesta etiqueta la podem adjudicar al Patrón. Excel·leix en ostres i marisc –és de la mateixa propietat que el Botafumeiro, una bona manera aquí per començar un àpat és una dotzena d'ostres gallegues– i disposa en carta de peix fresc de la subhasta del dia: bou de mar preparat al natural, tipus taxngurro al forn, peixos salvatges o arrossos al carbó són algunes de les opcions marineres. La filiació gallega també els permet servir carns DO gallegues de criança pròpia al estil dels 'asadores' del nord. Disposa de set estances privades que imiten cabines de vaixell.

També t'agradarà

Cuina mediterrània
Cuina mediterrània
Barcelona té una de les millors ofertes del món de cuina mediterrània, la més saludable, gustosa i colorista. La prova és aquí. Dos Cielos Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009. –M.A Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Cal Pep Si passeu per la plaça de les Olles segur que veureu un local que sempre és ple i que, fins i tot abans d’obrir, ja té una cua de gent esperant. És simplement Cal Pep, una institució barcelonina imprescindible per a guiris i autòctons. Seieu a la barra i veureu davant dels vostres ulls com l’equip de professionals amb solera us serveixen gamba vermella a la planxa, carxofes fregides, escopinyes al vapor i alguna altra modernitat moderada. A més de passar-ho de conya, estareu formant part de la història recent de la ciutat. Els Pescadors Hi ha
Marisc a preus que no piquen
Marisc a preus que no piquen
Marisqueries 'cool' on escurareu les potes però no les butxaques Es veu que a Calella de Palafrugell encara hi ha gent que es refereix a la misèria del veí fent córrer que "és tan pobre que només té llagosta per sopar". El refrany, em direu, és extemporani. D'acord. Però obriu la ment: tampoc no és cert que el marisc, avui, sigui només cosa de rics. No penseu ara en marisqueries de coberteries lluentes i cambrers amb corbatí i camisa emmidonada. Els establiments de què us parlarem ja no tenen a l'entrada aquell aquari amb els crustacis i mol·luscs esperant la nostra sentència de mort (que dictaríem, no em sigueu hipòcrites, sense cap mena de compassió). Avui, a Barcelona, per sort, hi ha llocs on demanar ostres, llamàntol o escamarlans ha deixat de ser pretensiós. Alçar closques pot ser cool!Fora d'horesAixò ho té ben clar Lluís de Buen, l'oyster man més oyster man de la ciutat. Fa gairebé vuit anys que va obrir un restaurant a la planta -1 de l'Illa Diagonal. El va batejar amb el nom inequívoc de Fishhh. Des d'allà se li han anat acudint idees més o menys estrambòtiques, però reeixides: des d'obrir barres d'ostres en restaurants d'altri -ja podeu trobar els oyster bar Fishhh a l'Hotel Omm i al Tragaluz- fins a formar un equip d'expertes oyster girls que us oferiran mol·luscs fresquíssims en l'esdeveniment gastronòmic més inesperat. La darrera pensada d'en Lluís us farà tornar a l'Illa, però a deshores: ha decidit obrir el Fishhh a la nit. Quan tota aquella planta -des de la
Publicitat
La millor cuina marinera
La millor cuina marinera
Gaudeix dels productes més frescos en aquesta selecció de restaurants 10 propostes del mar al plat: La Mar Salada Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec. En tenim de molts tipus i una bona manera de comparar-los és al concorregut restaurant La Mar Salada. Pensareu: "Ja està, arrossos de peix i marisc". Doncs sí, però en aquest local del barri més mariner de Barcelona també  preparen un exceŀlent arròs de muntanya amb conill, cargols i bolets que us farà pensar en els guisats de la iaia en el moment que us porteu la primera cullerada a la boca. Es nota que a la cuina hi tenen un cuiner només dedicat als arrossos! El Suquet de l'Almirall  La mà d'en Quim Marquès es nota en la proposta d’aquest establiment que s’ubica en un dels millors racons del Port Vell. Ara, a l’estiu, la seva terrassa és un dels punts clau del gaudi, i la seva reeixida paella Barceloneta, un dels plats més requerits. És un lloc per passar una bona estona portant al paladar una combinació de plats tradicionals amb tocs de modernitat i bon gust. El menú anomenat d’amics es va iniciar amb un platet a tall d’aperitiu: un tomàquet pelat, tallat en cubs i exquisidament amanit, embellit visualment amb cibulet (que aporta una frescor agradable) i bona anxova. Els calamarcets amb ceba, els de tota la vida, continuen tan bons com sempre. I els bunyols de bacallà es desfan a la boca provocant una agradable explosió... Gamba de la Costa Sorprenent
  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants
Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Àpat En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable, 14 euros. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix". Ara, amb la crisi, molts s'han bolcat a oferir menús al migdia i a la nit, però no sempre encertats. Això aquí no passa.No es tracta només d'oferir un preu temptador. Cal temptar amb els plats que s'ofereixen i per això fa falta molta professionalitat i saber fer. Un dels dies de visita vam poder veure que el menú oferia cinc primers, cinc segons i tres postres, amb aig
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat