El passat mes de febrer va obrir portes a Barcelona el nou Patrón. Situat a Travessera de Gràcia 44-46, en ple barri de Sant Gervasi, és un pam de mar al mig de la ciutat, una illa envoltada d’ostres, la seva especialitat. Al timó del vaixell trobem Moncho Neira, empresari amb àmplia trajectòria en el sector i propietari de l’emblemàtic restaurant Botafumeiro de Barcelona.
Patrón és el teu nou espai a Barcelona, que al llarg del dia va canviant gràcies als diferents ambients de què disposa. El seu interior, refinat i genuí, convida, pel seu ambient desenfadat i sofisticat alhora, a passar una agradable vetllada degustant la millor selecció d’ostres i altres delícies.
Còctels & bar d’ostres
Enmig del local, el Patrón disposa d’un 'hall/lounge', punt de trobada durant tot el dia i fins a altes hores de la matinada, una zona espaiosa i elegant que es va transformant. Se serveixen còctels clàssics “como le gusta al patrón”, còctels d’autor i còctels per a navegants subtils però sempre seguint el lema de l’“equilibri i perfect serve”. A més, hi ha música en directe cada dia a partir de les 22.30 h.
Els crus tenen un lloc especial a la carta, començant per la varietat d’ostres, encapçalades sempre per l’ostra gallega. A la peça o per dotzenes d’ostres, es compta la més àmplia varietat d’aquests fruits de mar, seleccionats en exclusiva per al seu plaer i degustació.
Gastrobar & xarcuteria
Obert tot el dia, el Patrón comença oferint els seus ja famosos esmorzars, per seguir temptant la clientela amb una oferta de xarcuteria breu però de molta qualitat. El bar ofereix una estudiada selecció de fumats ja sigui el salmó o el bacallà. No falten els escabetxos casolans del dia, les conserves de mar, els formatges escollits; tot això acompanyat d’una bona selecció de vins.
A més de les tapes clàssiques, la planxeta del dia aporta la nota de varietat i sorpresa. Restaurant El Patrón es defineix com un restaurant d’alta mar per la inspiració marinera de la seva decoració i per l’especialitat en bou de mar, peixos i mariscos frescos i d’alta qualitat acabats d’arribar de la subhasta del dia. El bou de mar o cranc es prepara al natural, tipus txangurro al forn, amb ous o en salpicó; els arrossos al carbó, se serveixen individualment; els peixos salvatges i les carns de la DO Rossa Gallega de criança pròpia es fan a l’estil dels asadores del norte. La cuina està oberta durant tot el dia.
Cabines (salons privats)
En algun lloc entre la cabina de vaixell i un lounge relaxat. Qualsevol de les set cabines és ideal per a una escapada luxosa a alta mar. Lluny de l’enrenou de la cafeteria, però amb un ull posat sobre què passa fora, la capacitat va des de vuit fins a 20 cadires. Són espais modelables per abraçar reunions, coffee breaks, dinars de treball o esdeveniments privats. El que vulgueu.