La millor cuina marinera

14 restaurants de Barcelona que saben com cuinar el peix i el marisc més frescos

Publicitat

Què us ve de gust? Peix? Marisc? No us acabeu de decidir? Zero conflictes. Aquí teniu 13 esplèndids locals on poder gaudir dels productes més frescos de les millors llotges. Receptes de mars pròxims i llunyans; del Mediterrani i de Mèxic, Japó i Perú. Ganes de més salnitre? Cap problema, també som aquí per aconsellar-vos les marisqueries i arrosseries més top de la ciutat. Que aprofiti i visca el mar!

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Marisc
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

RiasKru, una fusió de dos restaurants de marisc llegendaris, Rías de Galicia i Espai Kru, és al Time Out Market Barcelona per oferir el millor producte del mar. Pioner de la fusió culinària a Barcelona, ​​el xef Robert Gelonch practica una cuina elegant i creativa sota el lema "menys és més". Amb els millors ingredients de temporada que pot oferir el mar, el menú comptarà amb marisc cru i marinats basats en la cuina clàssica gallega, maridats amb elements d'inspiració japonesa. Aclamat com a un dels millors restaurants de marisc i peix de Barcelona, el RiasKru no podria estar en un lloc més indicat: en una plataforma damunt el port de la ciutat, amb vistes a la Torre del Rellotge i amb la llotja del peix de la Barceloneta a escassos minuts a peu.

14 propostes del mar al plat

  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

La Mar Salada és un triangle ben definit amb tres vèrtexs fonamentals: Marc Singla (xef), Albert Enrich (pastisser) i Marta Cid, hereva de Can Ros i la capitana, que dirigeix el menjador amb aquella simpatia tan inhabitual en l’hostaleria nàufraga. Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! Us direm un secret: hi fan probablement un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen. Les postres són d’upa: crocant, crema de iogurt amb sorbet de poma verda, pastís de llimona amb gelat de cabra, i sobretot, l’escuma de crema catalana. No la poden treure de la carta!

  • Mediterrània
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta és la història d’un tàndem de tres que comença al restaurant dels baixos de l’hotel Aiguaclara de Begur. Després d’aconseguir que el Clara fos un èxit a l’Empordà gràcies al boca-orella, en Fran Llobet (ex Jean Luc Figueras), l’Alex Ruiz (ex elBulli, Tickets) i l’Aníbal Santiveri han decidit fer el salt a Barcelona. La proposta és la mateixa: una cuina mediterrània molt lliure, amb picades d’ullet a França i a Mèxic (en Fran va treballar una temporada a Casa Malca de Tulum). Plats sobretot de mar (sardina amb fruita de la passió i alfàbrega), però també de terra (melós de vedella amb puré tradicional, demi i salsa de foie-gras). La meitat de vins són naturals i els dies feiners tenen una fórmula de migdia per 20 euros.

Publicitat
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

Aquest restaurant mariner del grup Sagardi celebra la cuina del Mediterrani, amb un enfocament especial en els gustos de l'Alt Empordà. Situat als porxos de Xifré, ofereix una gastronomia singular. La preparació de l'arròs, cuinat des de zero amb foc de ceps o pollancre, és una mostra de la seva dedicació a la tradició i la qualitat. A l'espai de barra trobareu una selecció de conserves, marisc, coques i bons vins a copes. A l'espai del restaurant, per la seva banda, destaquen els arrossos a la llenya i els plats de mar i muntanya, com les mandonguilles amb sípia i la terrina de paté de papada i anxoves. L'ambient càlid i la decoració de fusta conviden a sentir-se com a casa des del primer moment.

  • Marisc
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

El xef Alexis Peñalver, amo de La Pubilla i l'Extra Bar, ha convertit la barra on hi hagué El Tast de Joan Noi del mercat gracienc de la Llibertat en Hermós Bar de Peix, una barra de peix que disposa d'un equipament de cuina mínim –planxa, dos focs i un forn– i un producte màxim. Aquí només s'hi cuina peix i marisc de les parades del mercat, esclar. El producte no va nu, sinó equipat amb bases de cuina catalana amb un gir modern. Les raccions són abundants i a preus raonables. 

Publicitat
  • Mediterrània
  • El Poblenou
  • preu 3 de 4
Can Fisher
Can Fisher

Més que un xiringuito de platja: un restaurant on el disseny i la gastronomia s’uneixen en una oferta basada en arrossos de mar i de muntanya i productes km 0. Inaugurat el 2017, ha consolidat una oferta que reinventa receptes tradicionals que conserven els aromes però redueixen el nivell de greix. A primera línia de platja, podeu gaudir-hi de paelles com la de verdures i bolets al carbó, tapes i amanides amb peix fresc de la llotja i vegetals eco de proximitat. Si no us voleu trencar el cap, opteu per un menú per a dues persones o més que inclou croquetes de rostit i tòfona, mig kilo de musclos, fritada de calamar i arròs del senyoret per 49,50 € per persona.

  • El Poblenou
  • preu 3 de 4

Situat en una de les places amb més encant de Barcelona, el local manté els finestrals, la fusta i el marbre originals, que donen ànima a un espai molt agradable. De la carta, triïs el que triïs, l’encertaràs: producte de mar de primera i una elaboració impecable del sòlid xef Rafa Medrán, que tant et rebla uns calamars a la romana (quin cruixent!), uns bunyols d’albergínia, anxoves i formatge (melosos i cada ingredient a lloc) com un rap flamejat amb ametlles i pernil (salsa que te la menjaries a cullerades i l’animal hi és sencer a cada mos). Les postres estan totalment a l’altura. Si les tres potes d’un restaurant són l’espai, la cuina i l’acollida, Els Pescadors és un tres de tres: l’amo és a peu de menjador i la seva implicació emocional és evident i encomanadissa.

Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
Cheriff
Cheriff

Ja fa una dècada que el grup de restauració Elche es va fer càrrec d'una de les marisqueries més mítiques de la Barceloneta, la Cheriff (batejada així per l'afició que tenia l'amo originari de passejar amb barret de cowboy pel barri). La carta és una oda al peix i al marisc d’alta gamma: a la plana planxa, arrebossat, paelles, arròs caldós, caldereta, sarsueles... I l’espai, reformat del tot el 2020, és una al·legoria minimalista a la trobada entre mar i platja, amb cadires d’Oscar Tusquets!

  • Mexicana
  • Dreta de l'Eixample

Si sumem mar i Mèxic obtenim com a resultat el Maro Azul de l’Eixample. El plat estrella d’aquest local lluminós, serè i d’aires mediterranis amb reminiscències caribenyes és el peix a la talla, una especialitat del Pacífic mexicà. S’obre com una papallona, es cuina a la brasa, una meitat es cobreix de salsa talla (de diferents tipus de xili) i l’altra de salsa de julivert (amb clau, comí i ceba), i se serveix amb tortillas, fesols refregits i verdures envinagrades. Les torrades, els tacos, els rotllets de txangurro i l’aguachile tampoc es queden enrere. Còctels tradicionals (margarita, pisco sour) i també de creació pròpia, com el daiquiri de iuzu i guaiaba. Potser a l’acabar l’àpat sentiu que sou a la costa iucateca, però no, sou a dues passes de la Sagrada Família.

Publicitat
  • El Gòtic

Els cuiners Alex Durán i Matteo Spinelli han creat un concepte que ens trasllada a diversos ports del món. Situat en un emplaçament esplèndid del Real Club Marítim de Barcelona, el Fiskebar s’especialitza en peixos i marisc i defensa una cuina estètica que vol agradar a tothom. A la carta, la pasta, les verdures i l’arròs acompanyen els productes del mar, mentre que receptes nòrdiques com l’smørrebrød de salmó, alvocat i rave picant aporten una mirada diferencial. Destaquen els musclos amb beurre blanc, la cerviola amb oli d’oliva verge i la barra freda de niguiris, així com el formatge de Molí de Ger a la brasa. Per acompanyar, disposen d’una àmplia selecció de vins ecològics i orgànics. Del grup Tragaluz.

  • Japonesa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 4 de 4

Kintsugi és una barra japonesa d'alta categoria situada a l'entrada de l'hotel Ohla Eixample: arròs i peix. Amb una zona de taules i barra, serveix el menú Omakase  a un màxim de vuit comensals (encara que millor que sigueu sis, segons el xef). El bon peix, la majoria del Delta –i una mica portat des del Japó, com el –peix llimona– ja el donàvem per fet. Quin sushi! Tàrtar de verat, ostra amb medul·la de tonyina, verdures en tempura amb espardenyes… Especialment bo és el 'chapadillo' d'anguila a manera de 'katsu sando', l'entrepà japonès. Dels amos de l'aclamat Xerta.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat